Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

Je charakteristickou vlastností společností postkomunistického typu, že jejich skutečný charakter a společenská struktura se navenek ukazují neplánovaně, jaksi mimoděk. Těchto prozření bývá jen několik za desetiletí, a když už k takové události dojde, neměli bychom zůstat k tomu, co se nám nabízí k vidění, slepí.

Pohřeb syna jednoho z kmotrů českého podsvětí Václava Kočky, oficiálně bosse pražských kolotočářů, ukázal ten aspekt české společnosti, který se jinak nerad vystavuje dennímu světlu. Starosvětská okázalost, kontrastující s luxusními automobily smutečních hostí, by byla stěží hodná zaznamenání, nebýt toho, kdo všechno se obřadu zúčastnil a vyjádřil kmotrovi a jeho rodině rodině svou soustrast – a kdo by se jistě zúčastnil rovněž, kdyby se pohřeb nekonal v politicky citlivém období mezivolebního týdne.

Sledujme tento kanál: během jediného dne jsme se o české společnosti a elitách, které v ní mají rozhodující slovo, dozvěděli možná víc než za celé předchozí desetiletí. A ještě jedné věci si povšimněme: všechny zítřejší deníky o Kočkově pohřbu napíší, ale žádný z nich nebude mít odvahu označit to, co je popisováno, pravým jménem, totiž jako pohřeb mafiána, přestože zveřejněné fotografie stěží dovolí jakoukoli jinou interpretaci. I to je pro současnou českou společnost příznačné.

Komentáře   

0 # Astr 2008-10-23 04:41
0 # Tomáš Pecina 2008-10-23 05:54
Děkuji!
0 # Astr 2008-10-23 07:23
Clanek patrne presne vystihuje pomery ve Vasi CSR(Ceska Sametova Republika), ale co jste ocekaval v prubehu "SAMETU" co ocekavate dal?
Pred casem ne historicky tak davnem to byla slechta, ktera byla tou"HIGH SOCIETY". Od tech dob se to posunulo a svetu vladne"financni slechta".
Ti moudrejsi vladnou z pozadi a na okazalost si nejen nepotrpi, ale jsou velmi neradi kdyz se na ne upozornuje. To na rozdil od tech primitivnejsich ryb v kapitalistickem rybniku, kteri se nejen radi pochlubi, ale i se vsadi kdo ze kolik ma penez prave v kapse. Zakonceno strelbou dokresluje obraz o Vasich sametovych zbohatlicich:-(
Ale nedejte si iluze o svete, zadna vlada ani ta nejdemokratictejsi se svymi bohatymi a temi kteri skutecne vladnou, zadna se tim nechlubi.
Ze pouze 1-3 % obyvatel USA vlastni 95 % majetku. Jak ktery z tech nejbohatsich svym majetkem vladne a jak to ovlivnuje zivot obycejneho obcana o tom nevydava ani vlada USA ani zadna jina pravdive rozbory. Ne proto ze by to bylo k placi, ale to by snad byla primo vyzva k revoluci.
Berte to tak ze obcas ten lesk hornich vrstev probleskne mezi plebs, ze obcas nekdo poodhrne zaves a pak i obycejny obcan, simpleton v CSR tez jako "maly mozek" oznacovany jen s otevrenou ustni dutinou zira "co fsechno se NAHORE deje:
ale plati a jiste to znate ...Quod licet jovi
staci mit hodne penez, jeste vice penez, co nejvice penez ... a o co vice kdo ma, o to vice plati, ze : Quod licet jovi...
shalom :-)
0 # Tomáš Pecina 2008-10-23 07:35
Ano. Ale když už se to jednou za čas stane, je dobré se dívat a pamatovat si.

"Na pana Kočku nesahejte!" varoval před posledními parlamentními volbami novináře expremiér Paroubek.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)