Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Státní zástupce podal obžalobu na poslance za KSČM Josefa Vondrušku, který měl na počátku 80. let minulého století ve věznici Liberec-Minkovice bít politického vězně Jiřího Wolfa.

Výsledek hlavního líčení si lze celkem živě představit: jen velmi neschopný advokát by nedosáhl zprošťujícího rozsudku za situace, kdy celá obžaloba týkající se události 25 let staré stojí na několika svědeckých výpovědích osob, které mají tisíc a jeden důvod vypovídat v neprospěch obžalovaného. Pravda a láska tak zase jednou nezvítězí nad lží a nenávistí, a výjimečně zcela po právu.

Komentáře   

0 # Anonymní 2008-11-20 16:08
Česká justice zcela běžně vynáší rozsudky, ve kterých odsuzuje obžalované na základě výpovědí poškozených, ačkoli obžalovaný obdobně popisuje jednání poškozených, přičemž o tom, kdo z nich je obžalovaný a kdo poškozený rozhoduje pouze úvaha či zaujatost orgánů činných v trestním řízení.

Jediný rozdíl je v tom, že se obvykle nejedná o případy staré čtvrt století. Je to ale tak podstatné?

Radek Mikula

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)