Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Dosti šokující výsledek mělo hlavní líčení s "extremisty" z Národního odporu, neregistrovaného sdružení, které vloni na 1. máje uspořádalo v Brně rozpuštěnou demonstraci. Čtyři obvinění dostali nepodmíněné tresty, tři další podmínku.

Zdá se, že kvalita české demokracie se v tomto směru začíná znepokojivě přibližovat neblahému prvorepublikovému vzoru. Cituji: "Odsouzeni byli lidé, kteří nesli prapory nebo skandovali hesla propagující Národní odpor."

Komentáře   

0 # Guy Peters 2008-11-05 18:37
Ano, demokracie jako řemen. Neblahé dědictví nacisty Carla Schmitta.
0 # Anonymní 2008-11-07 09:00
Strana zelených pořádá protidemonstraci na Moravském náměstí a její člen rozpouští onu demonstraci, proti níž je shromáždění Zelěných namířeno, pod Petrovem. Maření výkonu shromažďovacího práva probíhá i v Praze a Plzni.

Nelze se pak divit, že na pravidla hry ostentativně kašle i druhá strana, jak nedávno předvedla v Janově či na "spontálních demonstracích" v Třebíči a Olomouci.

AHL71

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)