Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Úpění týraného úřednictva se ozvalo z Karlových Varů, které, jak je čtenářům tohoto blogu jistě dobře známo, jsem kvůli neposkytnutým informacím poslal do exekuce.

"My se domníváme, že všechny informace dostal. Pan Pecina ale tvrdí, že ne všechny, ale nespecifikuje, jaké informace vlastně nedostal," řekl ČTK městský právník Tomáš Voděnka.

Jsem jiného názoru: z předmětné stížnosti je celkem jasné, že chybějí mnou odpočátku požadované protokoly státního stavebního dohledu, a co přesně má karlovarský magistrát učinit, mu vysvětlil v exekučním titulu – svém rozhodnutí – i krajský úřad.

Aktualisováno.
Podrobnější článek o případu, včetně tiskové zprávy. Po prostudování všech šesti "rund" jistě laskavý čtenář uzná, že exekuce nepřichází do Karlových Varů jako blesk s čistého nebe a proč je spojena i s určitou dávkou žadatelova lehce zlomyslného zadostiučinění.

Komentáře   

0 # Leon Kreutzfeld 2009-02-20 21:26
Ja tomu moc nerozumim, pro ignoranta to vypada, ze jste kverulant, na druhou stranu ale treba hrajete o funkcnost kocourkovskeho pravniho systemu a jak napsal vp. Kapitan o donkichotsky boj proti statni aroganci.

Bylo by mozne vysvetlit o co skutecne v tomto sporu jde? Vasemu pripadu se dostalo velke publicity, kterou by bylo skoda zahodit.
0 # Tomáš Pecina 2009-02-20 22:24
Kapitán je značně mimo, Leone, asi tak o dva Nautily.

Každá exekuce, i o pětikorunu, s sebou přináší blokaci veškerého majektu povinného; to není moje rozhodnutí, ale zákon. A za druhé neexistuje žádný jiný prostředek, jak se domoci, aby Magistrát splnil příkaz, který mu nadřízený krajský úřad uložil a stanovil mu k tomu (patnáctidenní) lhůtu.

Věcně jde o informace týkající se sporu bývalých nájemců, kterým poskytuji pomoc, s jejich bývalým pronajímatelem. Informace byly potřebné mimo jiné ke stanovení správného okruhu žalovaných.
0 # Leon Kreutzfeld 2009-02-21 00:07
Temto vecem ja nerozumim. Ja Vam skladam hlubokou poklonu za integraci literarnich a pop-kulturnich hodnot. Don Quixote, K. a Indiana Jones v jednom.
0 # Tomáš Pecina 2009-02-21 00:10
Indiana Jonese mám rád, ale víc mi sedí Limonádový Joe. Ostatně když jsem naposledy ze stavebního úřadu v KV odcházel, varoval jsem úřednictvo, že se vrátím a se mnou přijde zákon :-)
0 # Astr 2009-02-21 02:03
Ostatně když jsem naposledy ze stavebního úřadu v KV odcházel, varoval jsem úřednictvo, že se vrátím a se mnou přijde zákon :-)
-----------------------------
... a vratil se TP jako Limonádový Joe.... a s nim prisel zakon !
------------------------------
sakrbleee neni to trochu odvazneee ?
---------------------------------
prave proto ze v Karovych Varech, ve meste kde si pry lze objednat vrazdu snadneji nez nealkoholicky napoj, presneji cola-lockovu limonadu ?
ufffff
0 # cnemo 2009-02-21 10:16
>Kapitán je značně mimo, Leone, asi tak o dva Nautily.

:))

>Věcně jde o informace týkající se sporu bývalých nájemců, kterým poskytuji pomoc, s jejich bývalým pronajímatelem.

Neznal jsem samozřejmě důvod požadování této informace. Přiznám se, že se jsem Vás podezíral, že se podobnými vtípky jen bavíte, tak jako si jiní lepí modely letadýlek.

...mstitel bezpráví... a vy zatím cestujete v limonádě! :))

>Ostatně když jsem naposledy ze stavebního úřadu v KV odcházel, varoval jsem úřednictvo, že se vrátím a se mnou přijde zákon :-)

A to opravdu nikdo z přítomných neodpověděl, jak se sluší a patří:

...nebo Cola-loka...

Na to se měl hrdina bez bázně a hany otočit, provrtat prohnilého Badmena tak odhodlaným pohledem, až se mu rozklepe ruka s doutníkem a pronést památnou větu:

Cola-loka, to je zákon!

A o tohle všechno vás nevzdělaní úředníci připravili! :))

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)