Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Novináři mají zálibu vydávat své zprávy formou rebusu: příkladmo z toho, co o zlínském procesu bratra a synovce advokáta Stanislava Devátého napsala ČTK, není člověk moudrý, ani podrobí-li text důkladné sémantické analyse.

Věci se ale nevyjasní, ani když prohlédneme dostupné veřejné zdroje. Tak především, společnost MURTEC PROTECTION, a. s., měla do května 2003 jediného akcionáře, společnost CITY PROJECT, spol. s r. o. (se zahraničními, patrně krycími společníky), pak vlastnická stopa mizí a necelý měsíc po údajném podvodu se objevuje jako jediný akcionář Stanislav Devátý (který byl ovšem již rok předsedou představenstva a lze tedy soudit, že vlastnický vliv vykonával i dříve). Dále je pozoruhodné, že příslušné nemovitosti byly v rozhodné době zatíženy zástavním právem do výše více než 40 milionů korun (což může – a nemusí – vysvětlovat rozdíl mezi odhadní a prodejní cenou, k tomu dostatek podkladů nemáme), a v neposlední řadě je zřejmé, že katastrální úřad návrh na provedení vkladu okamžitě zamítl, takže podání určovací žaloby je možno hodnotit jako krok poněkud nadbytečný.

To všechno ještě nepostačuje ke spolehlivému závěru, že jednání Jiřího a Tomáše Devátých nebylo vedeno fraudulentním úmyslem, možná i naivním, ale o trestném činu podvodu, byť ve stadiu pokusu, bych se hovořit v žádném případě neodvažoval. Něco tady prostě… smrdí.

Komentáře   

0 # Anonymní 2009-07-07 12:06
Tak to máte naprostou pravdu.Ale tady se pravdy těžko dosahuje.www.golemclub.com

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)