Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Dnes byl doručen mému právnímu zástupci stejnopis odvolání města Karlovy Vary proti usnesení, jímž byla nedávno nařízena exekuce na majetek města. K odvolání zasíláme soudu své vyjádření.

Pokud by odvolání uspělo, byla by to velmi špatná zpráva pro všechny žadatele o informace, neboť povinným subjektům by v případě, že ignorují příkaz nadřízeného orgánu tak jako karlovarský magistrát, v podstatě nic nehrozilo, ale žadatelé by se nejprve museli obrátit se žádostí o ochranu na soud (a čekat dalších několik měsíců až let na rozsudek).

O dalším průběhu causy budeme informovat.

Komentáře   

0 # gogo 2011-04-04 17:13
Že by nový zářez?

lidovky.cz/.../...

Stejně je nelogické, aby byl zajištěn majetek obce jen proto, že nesplnila povinnost informovat. Kdyby šlo o peníze, pochopil bych to, ale takhle je to békovina.
0 # Anonymní 2011-04-05 08:33
A jak jinak chcete dosáhnout vymožitelnosti zákonné povinnost poskytnout informaci?
0 # gogo 2011-04-05 09:02
To já vám fandím, že jste našel cestu. Jen se pořád podivuju, že zákon vůbec umožňuje takový nesmysl. To je podobné, jako když bych odmítl vyplnit ty sčítací archy, že by mi někdo jako vy nechal obstavit dům.
Pochopil bych to v případě, že byste požadoval po obci peníze a účelem obstavení bylo zabránit jejich zmizení.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)