Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Bylo asi naivní myslet si, že si ministr vnitra přikáže upustit od průtahů, ale rozhodnutí o svém rozkladu z 11. 12. 2008 jsem přesto, snad v mladické zaslepenosti, na základě své stížnosti očekával. Nestalo se nic. Proto mi nyní nezbylo než podat na ministerstvo správní žalobu.

Připomínám, že žádostí o informace jsem se dožadoval kopie stanov občanského sdružení, přičemž Nejvyšší správní soud jednoznačně judikoval, že takovou informaci nelze žadatelům odpírat. Přesto ministerstvo vnitra mou žádost odmítlo, na rozklad, o němž je povinno do tří týdnů rozhodnout, už čtvrtý měsíc nereaguje a stížnost na průtahy prostě hodilo do koše. Až si pak jednoho krásného dne přijde pro informace exekutor, nastane veliké divení a obviňování ve stylu karlovarských výhrůžek trestním oznámením a žalobou na ochranu dobré pověsti právnické osoby, že…?

A pokud se týká "respektu" ministerstva k judikatuře NSS, začínám mít dojem, že si pánové na ministerstvu poněkud popletli dělbu moci: soudy mají být nezávislé na exekutivě, nikoli exekutiva na rozhodování soudů!

Komentáře   

0 # Guy Peters 2009-03-16 09:07
S "nezávislostí" exekutivy na justici se setkávám v poslední době stále více. Zřejmě je to poslední výron legalismu, kdy si exekutiva myslí, že nemusí respektovat "nezákonné" rozsudky.
0 # gogo 2009-03-16 12:52
Koukám, že Vás nová hračka baví. Nejsmutnější na tom, že že patrně nelze jinak.
0 # Tomáš Pecina 2009-03-16 14:09
Není tak nová: exekuce ve Źďáru byla už šestá, pokud jde o informace. Dvakrát obec Hajany u Brna, dvakrát ministerstvo spravedlnosti, Karlovy Vary, Žďár.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)