Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Anonymisační manie Nejvyššího soudu, zdá se, dostoupila nových výšin. Na to, že se anonymisují jména předsedů některých senátů (nechvalně tím proslul např. J. P. aka Jiří Pácal), jsme si zvykli – ostatně bývá proč – ale co mi vyrazilo dech, je "usnesení Vrchního soudu v O." a "žalovaná Česká republika – Ú. p. z. s. v. v. m.". V dalším kroku to zřejmě bude "O. s. v H. B." a "Č. r. – M. v. Č. r.".

Podotýkám, že Ústavní soud v publikované judikatuře již několik let neanonymisuje právnické osoby (v souladu s právním názorem Úřadu pro ochranu osobních údajů, že právo na ochranu osobních údajů svědčí jen fysickým osobám), šílenou myšlenku anonymisovat státní orgány nepojal tento soud nikdy.

Kapitolou pro sebe je pak masivní anonymisace kárné judikatury, kterou na svém webu praktikuje ministerstvo spravedlnosti. Nejspíš v zájmu skutečně účinné veřejné kontroly nad kvalitou soudnictví.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)