Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

V Chomutově se přiostřuje: primátorka Řápková, patrně pod vlivem medialním zájmem vymíseného adrenalinu, prohlásila, že dluhy neplatičům by se měly ze sociálních dávek strhávat předem a ne až v exekuci a neplacení pořádkových pokut by se mělo trestat vězením nebo obecně prospěšnými pracemi. Obojí je proti zákonu, druhé dokonce proti ústavě, avšak v honbě za body v soutěži popularity se takové maličkosti nepočítají.

Řápková se též hodlá spojit se starosty ostatních obcí, které jsou podobně jako Chomutov sužovány "nepřizpůsobivými občany" (rozuměj: Romy). Pro tuto iniciativu bych měl příhodný název – Ku Klux Klan.

Komentáře   

0 # cnemo 2009-05-11 20:31
>že dluhy neplatičům by se měly ze sociálních dávek strhávat předem a ne až v exekuci

I toto je lepší řešení, než placení exekutorského výpalného.

>Obojí je proti zákonu, druhé dokonce proti ústavě,

To jsou celkem maličkosti proti exekutorským loupežím. Kde je v ústavě zaveden institut státem organizované krádeže.
0 # Martin Marek 2009-05-11 20:33
Ano, navíc ohlásila zájem kandidovat v předčasných volbách do PS. Jasný důkaz záměrného populismu na účet Romů. Čunek by se radostí tetelil.
0 # gogo 2009-05-12 15:17
Taky se mi zdá, že by bylo být možno říkat, jak by měly věci být, byť jsou v rozporu s právě platným zákonem.

Já se také domnívám, že sociální dávky by měly pokrýt především základní potřeby a pokud není jisto, že se tak stane rukou příjemce, měly by z nich být poukázány prostředky na bydlení a mandatorní výdaje přímo a uvažovat v případě notorických asociálů i o stravenkách nebo jinak vhodně účelových ceninách.

V každém případě snad COKOLIV je lepší než zákonem chránění lupiči-exekutoři.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)