Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

§ 1

České předsednictví Evropské unii v době od 1. ledna do 30. června 2009 bylo úspěšné.

§ 2

Tento zákon nabývá účinnosti dnem vyhlášení.

Vlček v. r.
Klaus v. r.
Fischer v. r.


Budeme ho opravdu mít? Vzhledem k tomu, že – objektivně posuzováno – české předsednictví skončilo ještě o stupeň větší ostudou, než se obávali ti největší pesimisté, Entropou počínaje, nefunkčním metronomem, pádem vlády a Topolánkovým italským pornočíslem pokračuje a předáváním symbolického sudu na Vltavě konče, reálně to hrozí.

Obrany proti cizácké kritice se prozatím ujal president Klaus, který nepřímo přirovnal francouzského presidenta k významnému francouzskému theologovi, kancléři pařížské Sorbonny a prominentnímu představiteli církve na kostnickém koncilu Jeanu Gersonovi, jenž měl, tak jako Sarkozy, rovněž tu drzost mít jiný názor než český národní hrdina Jan Hus.

Klaus, jako již mnohokrát, se spolehl na vynikající znalost české mentality a na to, že průměrný Čech Husa, jehož tendenční obraz zná z Jiráska, z Vávry a z desetiletí neměněných učebnic dějepisu, uznává jako národního velikána, jako ikonu, jíž oponovat, navíc má-li takovou troufalost cizinec, je zločinné. Tak jako nám cizáci upálili Husa, tak se nyní pokoušejí znevážit naši předsednickým obdobím demonstrovanou národní velikost.

Ještě že máme Presidenta Ochránce, ten své Čechy nedá!

Komentáře   

0 # Astr 2009-07-07 06:19
preste ze tak hezky jedovate napsano,(nebo prave proto) me se to Vase povidani pane Pecina nelibi.
Jestli Vase vlada sve predsednictvi posrala maximalne, ci to byl uspech se klidne dohadujte, ale Husa a jeho upaleni prosim nezpochybnujte.
To na rozdil od Vase predsednictvi je mimo pochybnost. Ze to byl podle tehdy vsemocneho a svetovladneho koncilu zlocinec a byl upalen za hlasani nazoru ktere byly v te dobe stejne trestne jako jsou dnes jine trestne je prave to co lze dobre srovnat.
Jak je vniman Lidem, jak dalece byl"prehrdinovan" od Jiraska pres "desetiletí neměněných učebnic dějepisu", tomu se klidne vysmivejte jako pokusu "malych" Cechu o trochu velikosti na jevisti dejin.
Ale mozna delate dobre, vypada vzdy trochu smesne kdyz nekdo mnohokrat rozmerove mensi nez jiny usiluje o velikost.
Vzdy jen velkym velikost:-)
Samezrejme jak kdo a v cem velikost vidi a je ochoten ji komu priznat. V srani do vlastniho hnizda nekteri "Cesi" meli vzdy svetovou uroven :-(
To neni narazka na Vas clanek pane Pecina, to je jen ohlednuti se zpet do dejin v Ceske kotline:-(
Moje vyhrada je jen proti Vasemu rafinovanemu propojeni nepodareneho predsednistvi s Husem:-(
Berte jen jako muj IMHO nazor ze to nepovazuji za "koser".
0 # Tomáš Pecina 2009-07-07 06:23
Ale Astře, toto nesmyslné propojení není přece můj, ale Klausův nápad! Já to naopak kritisuji.
0 # Astr 2009-07-07 08:10
sorry za chybne porozumneni a propojeni prisvojeni :-)
0 # cnemo 2009-07-08 21:12
Ještě chybí § 3. Popírání této historické pravdy se trestá třemi až 25 lety nepodmíněně:)
0 # Vodník 2009-07-09 22:23
Ad cnemo: popírání NEBO ZPOCHYBŇOVÁNÍ! Protože když řeknete, že "nacismus byl zločinný, má na svědomí milliony lidí, zničená města apod., ale plynové komory nestavěl a Židů zahubil jen 2 miliony", tak sice nepopíráte (že byl zločinný), ale zpochybňujete (rozsah této zločinnosti). Podobně by tedy nemělo být možné říct: "Pochvalné žblepty MZV na adresu Israele po zásahu v Gaze byly osvědčením naší diplomatické vyspělosti a sounáležitosti s evropskými hodnotami, ale pád vlády ČR v době předsednictví EU byl ostudou".
0 # Guy Peters 2009-07-12 14:58
Bravo Vodníku! Vidíte, že uvažovat právnicky není tak těžké. Chce to mít jen smysl pro logiku.
0 # Tomáš Pecina 2009-07-14 13:28
Mám jednodušší klíč. Popírat znamená tvrdit opak, zpochybňovat je učinit tvrzení pochybným, např. "Nejsem si jist, že za války zahynulo 6 milionů Židů". Zákon ukládá být si jist, minimálně při veřejných projevech.
0 # Guy Peters 2009-07-14 16:54
To je francouzský extensivní výklad, který mi přijde krajně pochybný. Setrval bych u Vodníkova názoru.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)