Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

Můj milý stranický deníčku!

Tak se to stalo: ačkoli jsme si se spoluúdy celé jaro svatosvatě slibovali, že do mimořádných voleb tentokrát určitě půjdeme, vedení nakonec rozhodlo: ne, kandidovat by bylo nezodpovědné. Vydalo k tomu i tiskovou zprávu, v níž svou zbabělost vydává za ctnost a vybízí k podobnému kroku i další malé pravicové strany.

Nevím. Vždy jsem měl za to, že volební kandidatura je nejvlastnějším účelem, raison d'être, každé politické strany, a ta strana, která se možnosti utkat se ve volebním klání s ostatními dobrovolně vzdá, připomíná fotbalový klub, jenž místo tréninků a soutěžních zápasů tráví čas tím, že o fotbale žvaní v hospodě.

Důsledkem naší další volební neúčasti je i to, že nebudeme mít k disposici žádnou objektivní metriku schopnou stanovit, o co je současné vedení strany lepší či horší než to předchozí, kritisované. Tedy jedna, lidová, by tu byla: jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet.

Komentáře   

0 # Leon Kreutzfeld 2009-08-26 16:38
Nechcete radsi kandidovat s Landsmanschaftem pane Pecina? Az zas dostanou sudetaci volebni hlasy, tak se do Parlamentu tutove dostanete. Jak to vlastne dopadlo, uz Vam to zaregistrovali?
0 # Tomáš Pecina 2009-08-26 17:29
Po chvíli hledání výsledek zjistíte.
0 # Leon Kreutzfeld 2009-08-26 19:53
Aah, pardon, mate pravdu. Co to takhle nazvat Svaz cesko-nemeckeho pratelstvi?
0 # Astr 2009-09-01 09:42
Pane Kreutzfeld radeji Ne:-)
Silne by to pripominalo SCSP.
Zatim jeste zije dost pametniku, nejen Vy a ja cha cha cha :-)
Svaz Ceskoslovensko Sovetskeho Pratelstvi byl ovsem ourad rizenej odjinud nez by bylo rizeno pratelstvi s Nemci.
V CR meli jiz 20 let na navazani opravdu dobrych a pratelskych vztahu. Mnohde se to i povedlo.
Kdyby se casem vratilo vice nez 2 millionu Nemcu jiste by to byla silna mensina a pokud by meli svoji stranu i ta by byla jiste silna. A s jistotou vetsi nez malou mozno predpokladat ze v cele strany by nebyl zadny polovicni Nemec Konrad Henlein, ale nekdo kdo by byl v parlamentu CR prikladem pokud jde o dobre mravy. Rozhodne lepe nez pokud v pristi generaci obsadi mista v CR parlamentu stoupenci Mohameda a budou zasedani parlamentu prerusovat vystrkovanim prdeli smerem k nebi.
Pro Vas pane Kreutzfeld s pozdravem
Shalom :-)
0 # AHL 2009-09-01 14:37
Když nejsou jen prachy, je to nemilé. Když není ani vůle se politicky projevovat, je to už pro stranu konec.
0 # Tomáš Pecina 2009-09-01 15:52
Máte pravdu. Tato strana vstoupila do stadia klinické smrti.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)