Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

D88 nám zpestřil hack stránek nejstarší české certifikační autority, I.CA. Inu, profíci…

Pokud je již opraveno, můžete se podívat na mirror.

Aktualisováno.
Opraveno není, zato "přehackováno" konkurencí. Mirror druhého hacku.

Aktualisováno.
A vida, třetí hack, turecký (mirror).

Aktualisováno.
Stránky jsou po dvou dnech buď opraveny, nebo hacknuty počtvrté, nejdůmyslněji. Každopádně úmyslu stáhnout si z nich "důvěryhodné" kořenové certifikáty jsem se raději vzdal.

Aktualisováno.
V úterý 29. 9. 2009 mne přes ICQ kontaktoval anonym, který o sobě prohlašoval, že je správcem webu I.CA, a snažil se mě po dobrém i po zlém přimět, abych tento článek odstranil. Přirozeně jsem mu nevyhověl: miserná práce administrátorů z I.CA ohrožuje nejen společnost samotnou, ale i veřejnost, která se stěží může spolehnout na "důvěryhodnou" certifikační autoritu, jejíž důvěryhodnost nesahá ani po schopnost udržet intaktní vlastní produkční web.

U vědomí toho, že služby I.CA jsou na českém trhu s odstupem nejdražší (a zřejmě proto si je kupuje hlavně státní správa, podle logické zásady, že čím dražší nabídka, tím vyšší provise/úplatek), začíná mít celá aféra charakteristicky kocourkovský půdorys.

Komentáře   

0 # Petr Kočí 2009-09-26 21:54
Po hodině hack stále neopraven...
0 # Anonymní 2009-11-17 12:02
Autor clanku nema na klavesnici pismeno "z"? Smutne.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)