Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

Dluhy je třeba platit, a proto není divu, že směnku, kterou během poslední války vystavil Stalinovi Edvard Beneš, předkládá nyní České republice k proplacení Vladimír Putin a jeho autokratický režim.

Dnes už nezjistíme, zda plán vyhnat a oloupit německou populaci Československa vzešel z Benešovy hlavy, anebo zda to byl nápad moskevské strany, v každém případě to byla smlouva pro Sověty mimořádně výhodná: Československo tak bylo dlouhodobě v očích západní Evropy kompromitováno a jeho politicky značně primitivní a naivní obyvatelstvo se samo dobrovolně zavázalo k loyalitě vůči tomu, kdo jediný byl schopen a ochoten – samozřejmě ne zadarmo – vyhnání a loupež mocensky podpořit.

Nyní se ukazuje, že komunistický režim sice skončil, avšak mnohé závazky vůči Rusku trvají dál. Češi, a to paradoxně i ti, kteří se na poválečném zločinu nijak nepodíleli a sudetoněmecký majetek neokupují, se bojí demokratického Německa víc než těch, kteří národ uvrhli do poroby a po více než čtyři desetiletí zotročovali, a proto většinově volají po omezení svých vlastních práv plynoucích z Lisabonské smlouvy.

Evropská unie je slabá a na České republice jí fakticky nezáleží, proto není vyloučeno, že český požadavek akceptuje. A tak, na rozdíl od ostatních postkomunistických zemí (s výjimkou Polska, jehož smlouva se Stalinem je ještě nevýhodnější než ta československá), získají Češi neobvyklou výsadu: proti zvůli své vlády a svých soudů se nebudou moci bránit u soudních orgánů Evropské unie.

Dobře jim tak, řekl bych…

Komentáře   

0 # Anonymní 2009-10-23 21:33
Proti zvůli své vlády a svých soudů se nebudou moci bránit u soudních orgánů Evropské unie.

Nepochopil jsem můžete to prosím rozebrat?
Děkuji
0 # Tomáš Pecina 2009-10-23 21:38
Pokud se podepíšete, ano.
0 # Anonymní 2009-10-23 23:33
Je to prosté. Česká výjimka, Klausem domluvená, bude znamenat, že Evropský soudní dvůr nebude moci rozhodovat o tom, zda česká vláda a soudy neporušují evropskou listinu základních práv. Tomu opravdu říkám výhra.
0 # Anonymní 2009-10-24 22:16
Vážný:

Protože si myslím, že s bývalými českými Němci je třeba se dohodnout a protože obecně jsem rád, pokud nad českou státní mocí je další soudní instance, tak bych skoro s TP souhlasil.

Jenže já jsem četl i paskvil zvaný ELZP. No a přijde mi, že nemá nic společného ani s českou LZPS ani s Pakty a z hlediska mne jako konzervativce je situace kterou bezděky VK navodil spíše přijatelná.

Pro mne výhra.
0 # Anonymní 2009-10-25 22:32
Článek je opravdu mimořádně hloupý. Jaké stanovisko by asi zaujal pan AUTOR pokud by na vlastní kůži zažil slasti života v onom rajském údolí zvaném Protektorat Bohmen und Mahren. V přímém kontaktu se společností roztomilých gentlemanů z Schutzstaffeln, Geheimestaatspolizei případně zasedajících ve Volksgerichten oder Sondergerichten by snad alespoň na moment zazářilo v jeho učené hlavě světélko poznání, proč ... Což teprve, pokud by seznal, že v těchto lidumilných a jistě zcela neškodných spolcích bylo procento Sudetendeutschen opravdu mimořádně vysoké.A.Novák
0 # MaLer 2009-10-25 22:51
Jediny rozdil mezi protektoratem a CSSR byl ten, ze ten koncentrak, ze ktereho se utikalo, mel rozlohu statu.

A pokud vam nedochazi, ze se neumime omluvit tem, kteri za nic nemohli, pripadne alespon jejich pozustalim, kdyz jsme je povrazdili... Inu, asi si to opravdu zaslouzime.

Mimochodem, s tim soudem by me to zajimalo take.
0 # Astr 2009-10-26 00:24
ceskatelevize.cz/.../...

Odkaz k LS a vyhradam v poradu V.Moravce, kde se rozebiraji detaily.
Dozvidame se vice, ale jak to FSECHNO dopadne zustava dnes(koncem rijna2009) stale nejasne.
Presto lze rici ze se o kousek "popojelo".
0 # Vodník 2009-10-28 17:36
OT: Tomáši, neměla by být zakázána strana "Koruna česká"? V čem se liší od DS nebo NO? Vždyť stěžejním bodem programmu této strany je odstranění demokracie, ne? Nebo snad bojují za takovou tu soudobou sračkovitou pseudomonarchii západoevropského stylu, která je jen pro parádu, stojí daňové poplatníky desítky millionů, ale se skutečnou monarchii nemá nic společného?
0 # Guy Peters 2009-10-29 06:37
Ano, Koruna česká chce západní konstituční monarchii, nikoliv východní despocii.
0 # vosoraj 2009-10-29 07:56
Souhlas s článkem. Benešovy dekrety jsou kouřová clona.
0 # Tomáš Pecina 2009-10-29 08:04
Ad Vodník:

Ovšem. Pokud na tebe holandská královna nemůže poslat drába, není to žádná monarchie, ale předražený maškarní ples.
0 # Vodník 2009-10-29 14:39
Jinými slovy, "Koruna česká" chce ve jménu sentimentu několika šlechticů a s nimi spářených snobů tahat z kapes daňových poplatníků stamilliony ročně. Není ji tedy třeba zakazovat, předpokládám, že voliči její programm po zásluze ocení.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)