Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Dnes doručeným usnesením odmítl Městský soud v Praze správní žalobu proti zákazu registrace Sudetoněmeckého krajanského sdružení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Důvod: jako žalobce nemělo být uvedeno "přípravný výbor sdružení", ale "členové přípravného výboru sdružení".

Je celkem jasné, co by s tímto plodem soudcovského ducha udělal Nejvyšší správní soud (viz např. lehce procesně esoterický Baxův rozsudek na toto thema), ale hraje se tu jiná hra: soudci senátu 11 Ca velmi dobře vědí, že zašlou-li odmítavé usnesení ve lhůtě, kdy lze ještě podat novou žalobu, je značně pravděpodobné, že podruhé tento "horký brambor" už na stůl nedostanou. A tak si pražský městský soud, vyznačující se jinak tempem, jež by zahanbilo nejednoho cti dbalého hlemýždě, výjimečně pospíšil. Novou žalobu jsme přirozeně ihned podali.

Normálně bych členům senátu udělil cenu Osel měsíce, ale cítím, že toto usnesení by spíše zasloužilo kolegou-bloggerem Bohumilem Doležalem pravidelně udělovaného "Bobříka vyčůranosti".

Pro právnické fajnšmekry doporučuji rekapitulaci vyjádření ministerstva vnitra na str. 2–3 usnesení (je pozoruhodné, jak rychle ministerstvo odpovědělo, když podle § 74 odst. 1 SŘS má na vyjádření dva měsíce). Výklady o tom, co si ministerstvo představuje pod svobodou projevu – neboli "theorie mírné demokracie v mezích zákona" – vyvolaly minimálně u mne výbuch nezřízeného veselí.

Komentáře   

0 # Leon Kreutzfeld 2009-10-14 19:07
Mozna ten Klaus nakonec odmita podepsat Lisabonskou smlouvu kvuli Vam vazeny pane Pecina. On se pry boji prolomeni Beneschovych dekretu, ktere vy chcete prolomit.

To si ale dejte pozor, protoze az ho pujdou hodit z okna Hradu a on to svede na Vase hnuti, zloba pul miliardy lidi dopadne na Vas! To Vas pak umlatej cepicema a ani kozeny gate a frcka za kloboukem Vam nepomuzou.
0 # Guy Peters 2009-10-14 19:58
Díky té přebujelé rekapitulaci jsme se alespoň dozvěděli o vyjádření ministerstva vnitra. Tak se mi zdá, že si pánové vnitráci spletli dobu, že netuší, že už nemáme II. republiku. Podle mého názoru i na konci kommunismu byla větší svoboda než oni proponují pro dnešek. Je to jedním slovem skandální.
0 # Tomáš Pecina 2009-10-14 20:33
Ano. Jako soukromé osoby si můžeme říkat, co chceme, ale s registračním razítkem ministerstva jsme vázáni oficiálními názory vlády. Asi byli na exkursi v Číně.
0 # Astr 2009-10-19 10:19
simpletonsky je to uplne simple panove pravnici i nepravne vzdelany nahodny ctenari:-)
Chce to cas a ten pracuje pro Vas.:-)
Tim sem si absolutne sure :-)
V porovnani s temi co vystrkuji prdel k nebi, jakoz i s premnozujicimi se IndoCechy, vlnami imigrantu nevalnych kvalit a mozna prinuceni zdravym jadem Evropy do role odpadoveho kose nejen pro pytle odpadku, ale i ruzne pro zdrave jadro Evropy nevhodne a podradne ci korektneji receno "nekvalifikovane" kategorie, tak v porovnani s temi FSEMI jsou a budou postupem casu Nemci puvodem ze "Sudet" tim nejmene rusivym zivlem a proto budou stale vice a radostneji vnimani a prijimani zpet jako idealni katalyzator.
Abych to rekl spravne a bratrsky po Emericku, mam ten nejsilnejsi pocit ze mam pravdu minimalne na 157 % ne li jeste vice:-)
Takze jen trochu trpelivosti panove, jste mladi telesne i dusevne zdravi, budete to mozna Vy kteri za par kratkych desitek let rozhodnete. Jiste moudre:-) Dokonce mam tuseni ze ani takove spolky jako Svazy Protifasistickych Bojovniku a podobne nepostavite mimo zakon, ale spolu s nimi i stranami jinymi treba i Delnickymi najdete zivotaschotny model akceptovatelny celou gulturni Evropou:-)
A k tomu Vam dopomahej Stvoritel:-)
PS:
Hlavne ho nenaserte, at se neprojevi jako boritel:-(

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)