Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

Společnost Nowaco, dovážející do České republiky rybí produkty, jakosti vesměs nevalné, za ceny nicméně evropské až evropsky-nadstandardní, nakoupila zásilku uzeného lososa v kvalitě ještě o poznání nižší než do té doby; proto změnila obal, takže zákazník vidí na výrobek jen malým okénkem, z něhož si o změně obsahu neudělá představu, a – minimálně poprvé – se nechá napálit a nekvalitního lososa si koupí. Očekávat se dá, že při příští optimalisaci bude okénko odstraněno zcela a zákazník místo miserného produktu uvidí jen jeho nakašírovanou fotografii. V České republice se tomu říká marketing, v civilisovaném světě podvod.

Nechci ovšem psát o lososech ani o nesolidních dovozcích, ale o politice. Na Nowaco mne přivedla plošná P.R. masáž provázející jakési o tomto weekendu konané zasedání strany TOP09. Jde tam o to samé: nevábný, tradičně zkorumpovaný lidovecký obsah byl zataven do nové folie s fotografií usměvavého, bodrého knížete Schwarzenberga, a čeká se, jestli se spotřebitel nachytá a hru na novou, lepší a poctivější politiku neprohlédne.

Patrně to vyjde: kdyby se pořádal evropský championát, který národ je schopen uvěřit největší pitomosti, a to jak absolutně, tak v přepočtu na jednu korunu investovaných marketingových nákladů, neměli by Češi spolu se Slováky konkurenci: jejich historické výkony v tomto oboru jsou imposantní a na české a slovenské poličce se dosud stkvějí trofeje jako Komunistický volební program '46, Socialismus s lidskou tváří '68, Nejsme jako oni '89, Vaše kuponová knížka volí pravici '92, Nejsme jako my aneb Unie svobody '97 nebo Naším největším nepřítelem je Evropská unie '05, tak proč by, u všech ďasů, neměla uspět tahle nová KDU-ČSL s Bifidus activ!?

Komentáře   

+1 # krystofl95 2009-11-29 20:51
Hmmm... zajímavé.
0 # jgIII 2009-11-30 02:03
Smutné je, že i moji univerzitní spolužáci vnímají top 09 pozitivně. Člověk by čekal, že se lidé jednou - po tolika toaletních stranách na jedno použití - poučí.
0 # MaLer 2009-11-30 11:01
Jednoducha otazka - koho volit?
Cokoliv nalevo od stredu - ne
ODS - ne (volil jsme minule, stihli me znechutit do konce zivota)
KDU-CSL - ne
zeleni - nejspis nalevo od stredu :), k tomu banda komendiantu, kter stihnou za 4 roky dojit do vlady, rozlozit se a dojit na smetiste dejin

takze holt budu tentokrat znechucen z TOPky. Prekvapen muzu byt uz jen prijemne.

nebo vite o strane, ktere ma realnou moznost dostat se do parlamentu, ma radu zajimavych osobnosti a ma rozpocet a marketing na to, aby se pred volbami prosadila? protoze - je to marketing.
0 # Jan Vaněk jr. 2009-12-03 02:16
Spíš nová ODA.
0 # Leon Kreutzfeld 2009-12-03 12:58
Ja se na TOP 09 divam trochu optimisticteji. Je sice pravda, ze se vetsinou jedna o recyklovane Gesichty, ale na druhou stranu, Trautenberk pri svem veku a majetku je jen tezko zkorumpovatelny a je dobre, ze se fiskalni odpovednost objevila jako potencialne uspesne volebni tema, at uz je to mysleno uprimne nebo ne. Uz to je maly krucek vpred z te hromady populistickeho hnoje, kterym kotlinu zavalil Paroubek.
0 # Tomáš Pecina 2009-12-05 14:12
Ovšem kníže je v tomhle Kalouskově cirkusu pouhý, jak byste řekl vy, vážený pane Kreutzfelde, Paradegoi.
0 # Tomáš Pecina 2009-12-05 14:24
…a dodávám, že to není první cirkus, ve kterém starý clown přijal engagement (že…).
0 # Leon Kreutzfeld 2009-12-12 18:58
Mate asi pravdu pane Pecina, je to Paradegoi. Ale i tak povazuji tuto stranu za alespon malou nadeji.

Kdyby se treba trhnul Bohumil Sobotka od CSSD a zalozil si novu stranu, kde by sliboval, ze misto slibovani zdarma vseho o co si volic rekne v pruzkumu verejneho mineni, bude provozovat zodpovednou socialne-demokratickou politiku, taky bych mu asi moc neveril, ale doufal bych, ze to mysli vazne.

Dnesni kocourkovska politika je hlavne souboj o to kdo skoupi jake volebni hlasy za penize/dluhy danovych poplatniku a TOP 09 mi pripada jako pravdepodobne jedina potencialne parlamentni strana, ktera alespon slovne deklaruje, ze tuhle hru nehraje.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)