Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

Snad je to mrazivým sibiřským vzduchem, ale nemoc šílených bloggerů (mad-blogger disease, MBD), o níž jsme přinesli první zprávu v prosinci, má další oběti a rozrůstá se takovým tempem, že hrozí přerůst v pandemii.

Guy Peters na svém blogu definitivně zrušil možnost přidávat komentáře s odůvodněním, že s nimi není blog dostatečně informativní (nechápu, jak může přidaný obsah, který nota bene nikdo, nechce-li, nemusí zobrazit, cokoli informativnosti blogu ubírat, ale néšť).

Dalším postiženým je blogger Starý pán, občanským povoláním odborný asistent Ústavu pathologie plzeňské lékařské fakulty, jehož blog jsme na Slepecké holi od počátku její existence vedli mezi zajímavými odkazy. Tento blog se vyznačoval tím, že nikdy neměl komentáře, a nemoc šílených bloggerů se projevuje tím, že Starý pán se poté, co jeho blog získal prakticky kultovní status, rozhodl omezit přístup k němu jen pro zvané.

Je to velká ztráta: Starý pán patřil k nevelkému množství místních bloggerů, kteří dokáží podat i zdánlivě banální zážitek, jako je dušení lososa na basalce, s takovou dávkou existenciálního vypravěčského napětí, že čtenář otevíral jeho blog již z pouhé zvědavosti, zda jedinečně podaná expresivní depresivita stručných postů nevyústila konečně v autorovu sebevraždu.

Neméně unikátní byla grafická stránka blogu Starého pána, založená na autorským komentářem doprovázených fotografiích, vesměs pořízených mobilním telefonem; pamětihodná byla zejména serie něco zcela nezřetelného v husté mlze.

I tento blog byl ozdobou české blogosfery.

Snad s nadcházejícím jarem nákaza receduje a my si budeme moci znovu dopřát jak komentářů na Lucerně wikipedie, tak vynikajících postů a fotografií Starého pána.

Komentáře   

0 # Alex Juchelka 2010-01-25 13:01
Vidíte, Starý Pán. Na jeho blog jsem teprve nedávno konečně narazil, přes nějaký náhodný odkaz, když se mi kdysi na přímý dotaz Starý Pán tuto informaci ostýchal dát.

Neměl tam diskuse, tak jsem jen nakouk a zřejmě jsem obsah blogu dostatečně neocenil. Pamatuji si ale, že se jednalo o poměrně osobní blogování, takže mě přístup na pozvání zas tak nepřekvapuje. Já osobně bych se něco takového asi také zdráhal provozovat otevřeně.
0 # Starý pán 2010-01-25 17:39
Ad Tomáš Pecina:
Až na ojedinělou výjimku nešlo o fotografie z mobilu. Podceňujete mě. Bližší v mailu.

Ad Alex Juchelka:
Ich forma nemusí znamenat, že jde o deník.
0 # Alex Juchelka 2010-01-25 18:01
Starý Pán: To já netvrdím, a ani by mě nenapadlo na základě toho blogu nějak uhadovat vaši osobnost.

A když zvážíme vaše extrémy, které jsou známy, tzn. něco mezi světloplachým introvertem a provokatérem s drzým čelem, existuje ještě stále vesmír možností... ; )
0 # Astr 2010-02-02 07:54
from off topic to TOP TOPIC

hruza trese kurnikem, aneb ceska justice, pravo a spravedlnost:-)

soudni skandal
prilozene priklady ze zivota to potvrzuji!:-(
0 # Vodník 2010-02-12 19:07
Fanouškům: blog Starého pána opět přístupný! :-)
0 # Tomáš Pecina 2010-02-12 22:00
Ano, však už je taky zpět v levém sloupci.

Jen ty fotky "Nic v mlze" se mi nedaří najít, možná je Starý pán ze skromnosti odstranil.
0 # Starý pán 2010-02-13 02:43
Žádné fotky z mlhy jsem neodtranil. Ze kdy měly být?
0 # Tomáš Pecina 2010-02-13 05:35
Někdy počátkem podzimu.
0 # Starý pán 2010-02-13 09:22
Že by něco z toho:?
starypan.blogspot.com/2008/09/u-je-to-tady.html

nebo tady:
starypan.blogspot.com/2008/11/pokuen.html

nebo tuhle?:
starypan.blogspot.com/2008/08/rna-pl.html

Omlouvám se za nezformátování odkazů, ale nemáte tady ten vzor, abych to mohl zkopírovat.
0 # Tomáš Pecina 2010-02-13 14:00
Už si nejsem jist, snad.

Pěkná byla taky ta dekonstrukce družičky po deváté becherovce.
0 # Starý pán 2010-02-13 15:21
Obdivuji Váš odhad. Jak jste poznal, že to byla becherovka?
0 # Starý pán 2010-02-13 22:03
A mimochodem, pane Pecino, ještě jednou někde napíšete, že jde vesměs o fotky z mobilu, budu já na různá fóra psát, že Tomáš Pecina vesměs používá Windows Vista a Internet Explorer.
0 # Tomáš Pecina 2010-02-16 04:40
Obdivuji Váš odhad. Jak jste poznal, že to byla becherovka?

To máte tak, Starý pane: V té větě, jak jste jistě zaznamenal, jde o aliteraci. Ideální by bylo, kdyby i nápoj mohl začínat na d-, ale kromě daiquiris mě nic nenapadlo, a nejsem si jist (sám nepiju), zda byste po takové dávce zůstal naživu, proto jsem musel volit něco jiného. Kdybych uvedl nějaký levný alkohol, třeba rum nebo vodku, čtenáři mého blogu by došli k závěru, že jste se – s prominutím – na té svatbě ožral jako prase. Kdybych naopak napsal něco drahého, kupř. whiskey nebo cognac, zase by mohli reagovat "No jo, to se mu to chlastá za cizí, namazat si držku za svoje, to ne"; což také, jak jistě chápete, není žádoucí. Proto becherovka, nápoj zároveň relativně slabý, percepčně ušlechtilý a přitom levný.

Mimochodem, jako abstinent se často podivuji nad tím, jak v zásadě identická směs organických chemikálií může vyvolat, v závislosti na ceně aromatických přísad, stav "ožralosti do němoty" nebo "dobré nálady", když pro mne jako pro laika se výsledek konsumace v obou případech jeví pohříchu zcela identickým.
0 # Starý pán 2010-02-16 07:40
Ach, tak to jsem Vás zase přeceníl. Ta becherovka nezdekonstruovala mě, ale družičku. Já nepil nic.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)