Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Mírně otřesen jsem obdržel pozvánku na mezinárodní konferenci Zločiny komunistických režimů, pořádanou Ústavem pro studium totalitních režimů, nad níž převzal záštitu premier Jan Fischer, do r. 1989 člen KSČ.

Copak ten člověk doopravdy ztratil soudnost? Je to přibližně stejně vkusné, jako kdyby se konala konference o holokaustu pod záštitou Adolfa Eichmanna nebo Rudolfa Höße!

Aktualisováno.
Ústav mi na dotaz ústy Neely Winkelmannové sdělil, že "pan premiér celou svou biografií a osobní zkušeností ztělesňuje nešťastné 20. století. Je však výjimečný tím, že byl schopen nahlédnout svůj omyl a že se veřejně za své členství v KSČ před oběťmi režimu omluvil."

No řekněte, není to báječné, mít v čele vlády osobnost, která se dokáže za minulé chyby omluvit? Tedy, ehm, přesně ve chvíli, kdy to začne být výhodné?

Kolega Bohumil Doležal uděluje v podobných situacích Bobříka vyčůranosti, já bych mohl na jeho tradici navázat putovní Cenou Jaromíra Štětiny!

Komentáře   

0 # Guy Peters 2010-02-15 19:19
Ano, někteří lidé nemají žádnou soudnost.
0 # Vodník 2010-02-15 19:59
Bez hroší kůže do politiky nelez. Já se nedivím už ničemu, ani Štětinovi...
0 # Tomáš Pecina 2010-02-15 22:06
Ovšem. Myslím, že pan Fischer celou svou biografií ztělesňuje něco podstatně jiného než 20. století…
0 # Miroslav Yamato 2010-02-16 11:09
Nejlepší premiér co jsme kdy měli a vy mu nedokážete odpustit tu rozpustilost mládí. U mě mu to odpustili i tvrdí komunistobijci z Nezvědavce...hle, jaká tolerance se v nich skrývá!
0 # cnemo 2010-02-16 17:30
Ta putovní Cena Jaromíra Štětiny je bezvadný nápad, pojďme ji začít udělovat:)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)