Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Je cosi shnilého v komunitě českých právnických yuppies. Zatímco ke všem ostatním důležitým rozhodnutím domácích soudů se na blogu Jiné právo objevovaly během několika hodin až dnů analysy a komentáře, k rozhodnutí o rozpuštění Dělnické strany přistupují bloggeři zcela jiným způsobem: nejenže k němu na Jiném právu dosud nevyšel ani jeden blogpost, ale nemilosrdně jsou censurovány jakékoli zmínky o DS v komentářích. Mlčí i Tomáš Sobek a Daniel Krošlák na Teorii práva.

To je signálem, že sami bloggeři si uvědomují mimořádnost toho, co se ve středu u Nejvyššího správního soudu stalo, a protože positivně by o verdiktu psát dost dobře nemohli, uložili si kolektivního bobříka mlčení. Kompromitace věrohodnosti NSS se tak infekčně šíří. Kdo další bude držet basu? A jestlipak tento syndrom zasáhne i tištěné právnické časopisy?

Aktualisováno.
Deficit promptně napravil Zdeněk Kühn.

Komentáře   

0 # Jan Šmakal 2010-02-20 13:28
Ano, je cosi shnilého na Jiné právu. Nebo že by autoři těch analýz o DS rozhodovali, takže jim komentování nepřipadá vhodné, stejně jako jim nepřišlo vhodné u rozhodnutí o nerozpuštění?
Ale ne, konspirační teorie o prohnilosti a nerovném přístupu bude pravděpodobnější.
0 # Anonymní 2010-02-20 14:06
Také já jsem marně čekal, kdy se na Jiném právu objeví komentář rozsudku nad Dělnickou stranou. (Samozřejmě od jiného autora než člena senátu, neboť ti řekli vše ve znění rozsudku.) Ale nedočkal jsem se.
K. Dlouhý
0 # Guy Peters 2010-02-20 14:24
Pane Šmakale, o DS rozhodovali 2 členové redakce. Ti mohli klidně mlčet, nikdo by jim to nevyčítal, i když třeba soudce Baxa nemlčel.

Mlčení ostatních členů redakce si vysvětluji tak, že nechtějí kousnout do kyselého jablka; zejména se obávají nelichotivých kommentářů. A zakázat diskussi a priori jim nejspíše přijde hloupé.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)