Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Za vrchol předvolebního chucpe pokládám výkřiky místních politiků, jak zakročí proti bavorským policistům, kteří hned za hranicemi šikanují nebohé české řidičstvo.

S ohledem na to, že minimálně posledních dvacet let je německý řidič vnímán českou policií jako cosi na způsob dojného skotu, jemuž neuložit pokutu/nevybrat úplatek za skutečný nebo domnělý delikt je téměř neslučitelné s morálním kodexem policisty, bylo by mlčení k této otázce tím nejmenším, co by český politik hodný minimálního respektu mohl učinit.

Komentáře   

0 # cnemo 2010-03-09 10:42
To je opravdu hodně hloupý argument. Trochu typu "a vy zase fackujete černochy". Vy se domníváte, že je možné dělat lumpárnu jen proto, že ji jinde dělají (dělali) taky?

Za svou osobu moc nevěřím, mám s německými policisty jen dobré zkušenosti. Ale pokud se to děje, je nezbytné se ozvat. Oběti takového šikany opradu nemohou za činost našich policistů.
0 # Tomáš Pecina 2010-03-09 11:09
Jenže já nevěřím, že Němci někoho šikanují.
0 # gogo 2010-03-09 14:43
On už si na to prý stěžoval i nějaký český europapaláš - tedy že byl hnedle za hranicemi odlákán autem (prý neoznačeným) do nějaké vesnice a tam buzerován nevzdory (světe div se!) papalášské průkazce.
Takže COSI se asi děje, ale těžko to hodnotit. Údajně se buzerace koná i na hranicích s Holandskem, je možné, že Němci objevili kouzlo policejních Kryštofů...
0 # cnemo 2010-03-09 15:25
Také nemám takovou zkušenost, ale jak říká Gogo,asi se opravdu něco děje.
0 # Anonymní 2010-03-10 19:29
Jestliže češi si odsouhlasí takové drogové zákony jaké si odsohlasili, pak se vůbec nedivím.
0 # Astr 2010-03-11 04:08
Verite, neverite, zkusenosti takove a onake, pamatuji reci na stejne thema jiz pred lety a stiznosti podobneho druhu. Proc musel cesky ridic nakladaku (jiz pred lety jsem cetl v tiskuCR) sundat i trenyrky a jak je fuj tajxlove drzi na klaciku nemecky policista a je s nimi vyfocen?
Kdyz jsem odletal v lednu 2009 z Prahy na muj dotaz o silnicnich kontrolach v CR a po Evrope, kdyz jste v EU mi odpovedel obcan CR takto:
Nemci a nejvic Bavoraci se na vychod divaji podobne jak se tu divame treba na Cikany. Na Vychode pro ne ziji Untermensch! Navic maji tam v Bavorsku predsedu vlady cloveka jmenem Stoiber, ten usina a vstava s laskou k CR:-) Dobry kamarad Posselta:-(
Ze jsme EU zadny velky rozdil, jen ze Vas nekontroluji na hranici ale kdekoli jinde cestou:-( Vzdycky jsme pro ne byli „Tschechische Schweine" a pridal:
..to ze Nemci zachazi podobne s ceskymi ridici jako zdejsi s nemeckymi, to je sice pravda, jenze pohnutky jsou jine, ty Nemecke jsem Vam vysvetlil, u ceskych policajtu, tem jde predevsim o penize, o nelasku k Nemcum az daleko za tim!
Konec citatu.
Tak mi zbyva jen otazka smerem k Vam "domoCechum", kteri v tom zijete a mate kazdy sve zkusenosti.
Kolik se toho doopravdy zmenilo na vztazich Cesko-Nemeckych a Nemecko-Ceskych?
Prosim o porovnani tech obycejne lidskych, ne vladnich drive a nyni.O tech je casto v novinach jak jsou dobre a Evropske :-)
0 # cnemo 2010-03-12 20:19
No nevím Astře, asi jsem zatím vždycky štěstí, ale nemohu si chování, ani těch policejních, Němců stěžovat. Naopak třeba Rakušáci, to je jiné kafe (hlavně ti příhraniční, ale čím víc na jih tím lépe). Oni jsou jako naše karikatura, je to až groteskní. 300 let vývozu ženských, to se musí projevit:)
0 # Astr 2010-03-16 10:05
Take nevim Capitane:-)
Mozna to bude tim ze jak vzhled Vaseho vozu tak i Vas, je ten spravny:-)...
... nebo alespon ne inspirujici k zvysene pozornosti:-)
0 # Anonymní 2010-03-21 19:21
Tomáš Krystlík

Příčiny zůstávají péči cz-žurnalistiky veřejnosti utajeny.
0 # Anonymní 2010-03-21 19:30
Tomáš Krystlík

Prohlídky mají dvě příčiny: podezření na drogy a na to že auto je kradené. Onomu cz-poslanci EP, který byl již pětkrát za hranicí zastaven, kontrolovali vždy jen číslo karoserie. Podle cz-novin všichni cz-stěžující uvedli, že museli močit do kelímku, tj. policisté zjišťovali, zda nejsou pod vlivem drog a zda nějaké nepřevážejí. V době, kdy na hranicích byly ještě kontroly, byly ke spatření odstavená auta s mladými lidmi, které policisté (dříve celníci) podrobovali pečlivé prohlídce, většina vozů německých. Je to jasné, hledali drogy.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)