Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

Můj milý stranický deníčku!

Volební kampaň vrcholí, a tak se naše strana odhodlala k Činu. Kdo Čin vymyslel, není širší stranické veřejnosti známo, ale musel to být úd nevšedního intelektu, politické intuice a rozhledu, neboť Čin spočíval v tom, že pan předseda s panem kanclářem udělili ministru vnitra Pecinovi cenu za propagaci komunismu.

Co tak strašného ministr spáchal? Představ si, deníčku, že blokuje senátní návrh na rozpuštění KSČM! A čím? Ani to není širší stranické veřejnosti známo, protože senátní návrh byl schválen teprve před týdnem a dosud jej téměř nikdo nezná, neboť je pro maximalisaci účinku tajný (jak by si senátoři poradili se žádostí podle zákona č. 106/1999 Sb., to se mne, milý deníčku, raději neptej).

Jisto je, že podle Peciny působení současné KSČM nepředstavuje bezprostřední ohrožení demokratické společnosti a pokud by návrh na pozastavení činnosti komunistické strany s dosavadními argumenty neodmítly české soudy, učinil by tak Evropský soud pro lidská práva. Což je ovšem svatosvatá pravda: KSČM je dnes menším ohrožením demokracie než ČSSD (už proto, že je daleko slabší) a není vůbec představitelné, že by vyčínanie zakazovačů podpořili v Štrasburku, kde mají na podobné případy konstantní a velmi liberální právní názor (zkus se na to zeptat, deníčku, jistého pana Linkova).

Celé to je nevýslovně trapné. Víš, deníčku, já také uděluji každý měsíc na sousedním blogu anticenu Osel měsíce, ale ještě nikdy jsem ji neudělil někomu jen za to, že má na určitou věc jiný názor, než mám já; vždy to bylo za text nebo výrok, který lze objektivně hodnotit jako mimořádně hloupý. V tomto smyslu je Pecinovi udělená cena nespravedlivá a místo stranické propagace bych ji nazval spíš poslední předvolební křečí.

Nuže, počkejme si, jak náš výkon ocení voliči; známka za umělecký dojem bude, obávám se, začínat několika nulami.

Komentáře   

0 # Miroslav Yamato 2010-05-26 17:13
Ehm...můžu se zeptat? Proč jste vlastně v této straně?
0 # gogo 2010-05-26 20:57
Já bych si tipnul, že kvůli určitému očekávání plynoucímu z názvu strany. I když, zrovna to "Z" tam tvoří takový pěkný kontrapunkt :-)
0 # Tomáš Pecina 2010-05-26 23:50
Protože sdílím ideály této strany a jejích představitelů, o kterých si rozhodně nemyslím, že jsou to pitomci, přestože vidím, jak praktickou politiku bolestně neumějí.

Kromě toho, jako pro konservativního člověka je nemyslitelné, abych stranu změnil. Zemřu jako člen této strany (a něco jí snad i odkážu).
0 # Vodník 2010-05-27 13:51
Setrvávat v omylu hlava nehlava je konservativní hodnota?
0 # cnemo 2010-05-29 20:14
Gratuluji Tomáši k zisku celých 4231 hlasů. Vzhledem ke zdejšímu vyprávění straníkova deníčku docela úspěch.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)