Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

Milý stranický deníčku,
tak tedy odcházíme – do oposice. Strana sice dosáhla triumfálních 0,08 % hlasů, což je nejvyšší volební výsledek v její historii, avšak na sestavení vlády to zřejmě stačit nebude, a zájem o koalici se stranou bez poslanců nebývá, jak ukazuje předchozí zkušenost naší i jiných podobně voličsky disponovaných stran, v průměru příliš vysoký.

Neměl jsem bohužel čas zúčastnit se volebního studia naší Strany, ale muselo to být velkolepé: řečniště s mikrofony, leadři v tmavomodrých šálách, všude modré balonky, modré růže, konfety, hostesky v šedomodrých konservativních kostýmech a na obřím panelu v čele místnosti obraz Strakovy akademie se stylisovaným hlavním vchodem a magnety opatřená fotografie předsedy, kterou podle průběžných výsledků k sídlu vlády přibližovali nebo od něj odstrkovali. Napadá mě, že to asi bylo třeba řešit logarithmicky: panel sahající někam ke Krabí mlhovině by asi nebyl v našich finančních možnostech…

Je svým způsobem dobře, jak to dopadlo, aspoň není nutné zvažovat, s kým z těch neschopných a zkorupmovaných politických konkurentů jít do koalice. A taky je dobře, že padl rekord, protože uznej, deníčku, měnit tak skvostného předsedu a stranické vedení by bylo vrcholně nekonservativní. Ještě tak dva tisíce let tvrdé politické práce a můžeme být možná i na procentu!

Ostatní politické strany tak úspěšné nebyly, zlepšit se od posledních voleb o 60 %, tak jako my, nedokázala ani jedna z nich. Proto navrhuji, abychom volební úspěch zhodnotili a uspořádali pro ně kurs (ovšemže placený!). Nejprve by promluvil předseda a vysvětlil, jak důležitá je kvalitní a přesvědčivá presentace strany v televisi, poté by mohl mít příspěvek pan kancléř, na thema veleúspěšné akce s dekorací ministra vnitra, jež přesvědčila i hrstku posledních nerozhodnutých voličů, a na závěr by jako externista přispěl pan Vadas několika radami, jak natočit úderný a působivý volební klip.

Aktualisováno.
Ve Straně se objevují (ojedinělé) hlasy, že by snad pan předseda měl odstoupit. Taková naivita, deníčku! Jak ho znám, zítra s panem kancléřem vydají tiskovou zprávu, kde se oba obsáhle až byzantsky pochválí a vysloví politování nad zpozdilostí a primitivismem místního elektorátu. Kdepak, deníčku, tahle země si nás prostě nezaslouží!

Aktualisováno.
Pan předseda právě oznámil svou abdikaci. V e-mailu rozeslaném všem údům uvedl: Děkuji všem, kteří se jakýmkoliv způsobem pokusili přispět k pozitivnímu zviditelnění KONS v těchto volbách. 4.232 hlasů (0,08%) pro KONS jsem […] neočekával ani v mých nejpesimističtějších odhadech, a nebýt 1.170 hlasů v Moravskoslezském kraji, což považuji výhradně za výsledek činnosti kolegy Szkandery, blížil by se výsledek úplné blamáži. Tak vidíš, deníčku, blamáž, kterou jsme utrpěli, byla jen neúplná!

Komentáře   

0 # Miroslav Yamato 2010-05-29 21:49
Snaha byla, ten klip byl opravdu nevídaný...a hlavně neslýchaný.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)