Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

Milý stranický deníčku!

Tak to vidíš: jeden by si myslel, že po volbách se naše Strana uzavře do sebe a v ústraní si lížíc rány z utrpěné porážky, bude vymýšlet, co podniknout, aby její značka přestala být širokou veřejností synonymisována se všemi těmi ošklivými nálepkami typu výstavní pitomci, jimiž jsme nyní – právem – častováni, a my místo toho vydáme tiskovou zprávu stylisovanou tak jedinečným způsobem, že pouhou mechanickou substitucí vznikne kopie communiqué někdejšího komunistického politbyra, od authentické nerozeznatelná – jazyk je ten samý. Teď už jen zbývá, abychom jeli na okraj Prahy slavnostně položit základní kámen k táboru pro bezdomovce (vzkaz pro stranické vedení: ne, to není vážně míněný návrh, prosím, nedělejte to). Ach jo!

A propos, Roman Joch. Moc dobře ho neznám, párkrát jsem ho viděl na akcích Občanského institutu, který jako one-man-show provozuje, nicméně rozhodně nepochybuji, že je to slušný člověk, který zcela určitě nemá nad postelí plakát s Mussolinim a v peněžence nenosí podobenku Franca, a obviňovat jej z fašismu je prostě a jednoduše sprosťárna. Amnesická místní media si už nevzpomínají, že označovat názorové odpůrce za fašisty byla běžná polemická figura praktikovaná komunisty (která bývá dodnes k vidění na marxistických webech, např. v Mladé pravdě), a tupě papouškují.

Komentáře   

0 # Guy Peters 2010-08-20 12:52
Docela mne zklamalo, že jste Čulíkovi skočil na lep. Vy si vážně dokážete představit, že by KSČ citovala Poppera?
0 # Tomáš Pecina 2010-08-20 13:18
O to přece vůbec nejde, jde o formu, a ta je strašlivá.
0 # Anonymní 2010-08-20 14:11
Tomáš Krystlík
Pan Joch píše ve svém blogu a ve website Občanského institutu, který řídí: "Fašismus je nacionální socialismus..." Je snad kvalifikován při takovém názoru radit premiérovi, o jeho ředitelování v institutu ani nemluvě? Předpokládám, že ani netuší, že nacionální socialismus je bohulibý český vynález!
0 # Guy Peters 2010-08-20 15:30
To ano. Ale Čulík trefil kozla.
0 # Tomáš Pecina 2010-08-20 15:56
Myslím, že ne.
0 # Vodník 2010-08-20 18:01
zcela určitě nemá nad postelí plakát s Mussolinim a v peněžence nenosí podobenku Franca,
Fašistou člověka nedělá obraz Mussoliniho nad postelí, ale jeho postoje výroky. Já mám na hajzlu plagát s Leninem a taky nejsem kommunista.

obviňovat jej z fašismu je prostě a jednoduše sprosťárna
Nikoli. Je to přesná charakteristika pro někoho, kdo otevřeně uvažuje o možnosti přechodné pravicové diktatury, o ostatních jeho výrocích nemluvě.

označovat názorové odpůrce za fašisty byla běžná polemická figura praktikovaná komunisty
No a? Znamená to snad, že proto opravdové fašisty jako Joch nebudeme nazývat pravými jmény?
0 # Tomáš Pecina 2010-08-20 21:31
Celkem pozoruhodné, Vodníku, že čistě hypothetická Jochova úvaha tě přivádí k amoku, a parlamentní strana, která má prosazení diktatury fakticky v programu (a která nikdy nikde neodevzdala moc porážkou v parlamentních volbách), tě nechávám klidným.
0 # Miroslav Yamato 2010-08-20 22:27
Mě hlavně stále chybí jediný důvod proč Jocha obvinit zrovna z fašismu. Ani jedno jmenované není specialitou fašismu.
0 # Anonymní 2010-08-20 23:45
Práce i hodnot OI (a taky KS a Drápalových K.Listů) si vážím dostávám jejich knížečky, ale připadá mi, alespoň z toho momentálně titulního rozhovoru, že si pan Joch prostě neváží jiných než čistě liberálních svobod, kterých naše (západní) společnost dosáhla.

I třeba sociální práva mají slušný historický kořen vedoucí přes lidskoprávní pakty, přes chartu OSN, do období první republiky (první smlouvy Mezinár. org. práce při SN) a odtud třeba k dílu Pánů Konzervativců se sociálním cítěním 19. století z UK (Wilberforce,...) a odtud k sociálním prvkům evangelia i Starého zákona.

Karel Vážný
0 # Stan 2010-08-21 08:10
Roman Joch je hlavně nesmírně zabedněný člověk. A to píšu s vědomím, že s některými jeho názory nemám problém. Takoví mají u nás v poslední době zelenou, a pokud dokážou lézt do těch správných řití, můžou si dovolit i adoraci pravicové diktatury.

A dokážu si představit ten cirkus, který by rozpoutala naše "nezávislá" média, kdyby si nějaký sociálně demokratický předseda vlády vzal jako poradce někoho, kdo by otevřeně volal po zavedení diktatury proletariátu :)
0 # Stan 2010-08-21 08:39
denikreferendum.cz/.../...

Doplnění předchozího, nejsem sám, koho napadají stejné myšlenky...
0 # Vodník 2010-08-21 11:01
parlamentní strana, která má prosazení diktatury fakticky v programu
Tím myslíš KSČM? Ona má opravdu v programmu "zavedení diktatury"? To vám Brusel dovolil? Já zírám! Já snad začnu EU ještě fandit...
0 # Vodník 2010-08-21 11:26
Ještě pro Mr. Yamato: Roman Joch není fašista. Nezapomeňte si přečíst diskussi! (I.Štampach 19.Srpna 2010, 21:36:13)
0 # Guy Peters 2010-08-21 17:49
OFF TOPIC: "Intelektuálem se stáváte v okamžiku, kdy dosáhnete jistého věhlasu ve svém oboru a je vám umožněno promluvit veřejně. Já jsem v tuto chvíli intelektuál, protože jsem napsal knížku, kterou jste vy posoudil jako nezanedbáníhodnou a požádal mě o rozhovor, ve kterém se ptáte na věci, které s ní a priori nesouvisejí." Co o tom soudíte?
0 # Miroslav Yamato 2010-08-21 19:00
Díky za ten odkaz. Zajímavé, něco podobného bych napsal, kdybych uměl psát.

Ten Štampach...ach jo, radši nic.

Mimochodem, docela by mě zajímalo, koho si měl Nečas vlastně na pofiderní post poradce pro lidská práva vybrat, aby byli křiklouni spokojeni? Neužitečného idiota typu Kocáb? Já jsem rád za aspoň Jocha :-)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)