Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Jak mí čtenáři-pamětníci vědí, z české wikipedie jsem odešel před pěti lety poté, co jsem seznal, že není možné tvořit encyklopedii pod dohledem zakomplexovaných a nevzdělaných individuí, která si usurpovala moc nad ostatními, jež nyní terorisují. Ihned poté jsem si založil Iuridictum a nemyslím, že by mi po stránce encyklopedického vyžití něco chybělo: Iuridictum je v oboru, o němž pojednává, dodnes podstatně kvalitnější než wikipedie.

Přesto zamrzí, když mi některý z funkcí obdařených pitomců zničí starou a dobrou práci. Naposledy se tak stalo v článku Zuzana Navarová, do kterého jsem napsal několik odstavců. Letos v květnu, jak jsem až nyní náhodou zjistil, mi jedinec vystupující pod přezdívkou Kacíř udělil trestnou šablonu a mou editaci odstranil, neboť prý porušuje autorská práva.

Po dobrém jsem mu pokusil vysvětlit význam citace a ustanovení § 31 autorského zákona, leč marně: nápravy jsem se nedomohl, bylo mi pouze arogantně sděleno, že chci-li, mohu jeho vandalismus odstranit sám.

To samozřejmě neudělám a z wikipedie se opět s pokrčením ramen vzdaluji: jakou si ji udělali, takovou ji mají.

Komentáře   

0 # Anonymní 2010-10-29 17:13
ono to je asi vsude, i kdyz v jinych formach treba na anglicke wikipedii zcela dominuje (v clancich jakkoli slovenskych) madarska a pravicova propaganda. Zkuste treba opravit clanek o Robertu Ficovi. I presto, ze na tento biograficky clanek o zijici osobe se aplikuji nejprisnejsi pravidla na uvadeni zdroju a neutralitu a objektivitu, nepodari se vam to! Dokonce vam god-kingove budou vracet neozdrojovane pomlouvacne texty. jg
0 # Anonymní 2010-11-03 21:45
Nicméně v řadě "sporných" témat je englická wiki aspoň jakžtakž vyvážená, zatimco český překlady jsou ořezaný ve stylu příručky marxismu-kapitalismu a znatelně cinknutý směrem k "oficiální" verzi.
0 # mM 2010-12-15 14:32
Česká wikipedie je určena jazykově nevybaveným lidem a nestojí za nic. Je dobrá snad jen k tomu, aby se člověk od něčeho dozvěděl český název, což ale vždy nefunguje.
0 # Starý pán 2011-02-06 21:53
No, že jsou jiné interpretace Pravdy, to by jednoho tak nepobouřilo, ale třeba tady je druhý odstavec přesně obráceně, což je opravdu trapné.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)