Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

Hádanka: Který národ je v Evropě nejchytřejší? No přece Češi – jako ti delfíni!

Jsou ovšem i jiné názory.

Komentáře   

0 # Anonymní 2010-10-18 12:20
No autor depresivniho Kafky asi nepochopil zadani :)
jg
0 # Anonymní 2010-10-18 20:44
Nesmírně zajímavá ukázka dvojího metru. Jen si zkuste podobným způsobem udělat legraci např. z cikánů. Obvyklá kytice - hanobení, veř. sympatie, a snad i podpora propagace Vás v takovém případě nemine. Soudní znalec soudruh Zbořil (dříve Stb) by Vám navíc u soudu nepochybně k zcela zaslouženému desetiletému trestu udělil několik otcovských rad. Musím přiznat, že jsem od Vás čekal něco odvážnějšího. Tohle je poněkud laciné. Takříkajíc přísně v mezích státně - politicky - korektního diskursu
0 # Tomáš Pecina 2010-10-18 22:00
Vzhledem k tomu, že jste se opomněl podepsat, chápu vaši výtku nedostatku odvahy jako docela nepřípadnou.

Svým textem jsem nemínil nic zvláště hlubokého, prostě jsem jen poukázal na to, jak se Češi rádi vidí, a jak je vidí ostatní evropské národy, které s nimi mají nějakou zkušenost.
0 # gogo 2010-10-18 22:16
Mě překvapuje, jak mícháte žánry. Přece to první je reklama. Ty bývají většinou pitomé, tahle je aspoň neobvyklá a dobře zahraná. Zadavatelem je výrobce minerálek - nevím, zda je majitelem podniku Antonio Pasquale nebo někdo jiný (KMV?), rozhodně to ale nebude český šovinista.
A to druhé je stará vesta, kdosi poňoukal kreslíře států, do kterých se trefoval Černý, aby kontrovali. Někteří vtipně.

Neznám národ nebo jakoukoliv skupinu lidí, kteří by se vnímali tak, jak je vnímá okolí. I mí němečtí přátelé se podivovali výskytu sádrových trpaslíků u hranic a mysleli si, že je tam prodávají Japoncům :-)

Kromě toho mi tam chybí douška o Kartagu.
0 # Tomáš Pecina 2010-10-19 00:02
A myslíte, gogo, že reklama nic o svém cílovém publiku neprozrazuje?
0 # gogo 2010-10-19 00:34
Spíš o tvůrci a zadavateli, o cílové skupině jistě přeneseně také.

Co byste například usoudil o německých občanech když vidíte reklamy na ně zacílené? A co jejich estrády (nemluvě o těch napůl tureckých). To by oko nejednoho estéta začalo cukat.
Vždyť i ta vysmívaná Eva s Vaškem udělala napřed terno v Reichu, než si převedli tamní marketingový model mezi českomoravské důchodce.

Kromě toho je zajímavé sledovat reakce cizinců na projevy okázalého pohrdání krajany.
0 # Jan Šinágl 2018-06-09 06:52
Pan GOGO zřejmě neumí německy, nebo se dívá na "reklamní" německé TV stanice? Pořady veřejnoprávní ARD a ZDF sledují nejvíce lidí. Jsou neporovnatelné ve všech směrech s ČT. Doporučuji knihu "Průmysl lži" od Alexandry Alvarové.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)