Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

K podivnému výročí, narozeninám státu, který vydržel dvacet let a který nebyl zhruba polovinou svých obyvatel chtěn a milován, bývá zvykem udělovat ceny a metály. Zvykli jsme si, že presidenti, kteří jako nástupci monarchů vyznamenance vybírají, málo hledí na obecné mínění a vyznamenávají osoby sobě blízké, buď názory, nebo politickou afiliací.

Trapné bývá, když vyznamenaní se pokoušejí tento fakt zastřít a předstírat, že byli vyznamenáni za své skutečné zásluhy. Tak letos Eva Zaoralová, funkcionářka karlovarského filmového festivalu: Já to beru, že to, co dělám, dělám jako svého koníčka a ještě jsem za to placená. Ale nečekala bych, že to pro někoho znamená nějakou opravdovou zásluhu, řekla Zaoralová Mladé frontě.

A nebude ten metál spíš za to, paní Zaoralová, jak příkladně s panem Bartoškou pokaždé lezete na festivalu Klausovi do zadku?

Někdy se za svého presidenta stydím méně, jindy více. Dnešek patřil bezesporu do té druhé kategorie.

Komentáře   

0 # Vodník 2010-10-28 23:35
Ach ten Klaus mi na tom vadí relativně nejmíň (vadí mi totiž furt, takže dnešek není výjimkou). Spíš mám pocit (jak jsem to vyjádřil jinde), že se gratuluje k jedenasedmdesátinám mému otci, který zemřel v r.1995...
0 # Anonymní 2010-10-29 07:19
A co metál pro manažera zentivy - prý za zásluhy? Jaké zásluhy má, kromě toho, že na akciích vydělal několik miliard. Nehodlám nikomu nic počítat a budiž mu finančně přáno, ale jaké jsou jeho zásluhy oproti lékařům a vědcům, co denně pracují na pomoci bližním za směšné finanční ohodnocení? A o metálu pro klauna Knížáka a hokejistu Jágra už se zmiňovat vůbec nehodlám.
0 # Tomáš Pecina 2010-10-29 12:57
To máte pravdu. Zbývá vyznamenat Sinhu a Bácse.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)