Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

O objev se postaral Jan Kovanic alias Šaman, jinak komunista naruby do morku kostí, a jeho zdrojem je důvěryhodná agentura JPP neboli Jedna-Paní-Povídala. Kvalita informace je tedy pochybná, což nikterak nevadí, aby ji duše čisté a kritickým myšlením nezasažené jako Věra Tydlitátová nevydávaly bezmála za pravdu Boží.

A jaká že je to informace? Šaman zjistil, kdo financoval vítkovské žháře: byla to sudetoněmecká organisace Witikobund, tato, jak autor s půvabem upomínajícím na někdejší Rudé právo píše, nejreakčnější část sudetoněmeckých organisací, založená esesáky, gestapáky, henleinovci a nacisty.

Docela komická představa: osobně mám k Witikobundu, úctyhodnému sudetoněmeckému spolku, určité výhrady, ty jsou však směřovány výlučně vůči jeho nacionalismu, jenž je mi cizí. Představa, že by tito vážení pánové a dámy přispěli na něco tak obludného, jako je rasistický útok ve Vítkově, je skutečně jako z jiného světa. Což pochopitelně nevadí, aby se jí primitivní koryfejové, jak říkávají čeští emigranti, ideologie marxismu-kapitalismu, nezaštiťovali a nepoužívali ji k vyvolávání xenofobie, protiněmecké hysterie a pocitu strachu.

Komentáře   

0 # Leon Kreutzfeld 2010-11-05 17:53
Treba ti sudetaci chteli od rodicu Natalky zpatky ten barak, rikalo se prece, ze patril nejakym Nemcum. Nerikam, ze vsichni Nemci jsou stejni, ale nekteri byli naciste a jak rika Saman, jednou nacista, porad nacista.

Tohle je trochu mimo, ale cetl jsem od Bondyho povidku Saman. Nejedna se nahodou o tohoto Samana?
0 # Tomáš Pecina 2010-11-05 21:13
Ano, vp Kreutzfeld, když nebudeme hodní a nebudeme poslouchat svoji vládu, Němci přijdou, vyženou nás a všechno nám vezmou. Jako my jim, dodejme.
0 # Leon Kreutzfeld 2010-11-06 22:30
Ale oni tenkrat prohrali valku.

Bez zertu, me proste prijde, ze jsou proste extremni situace, kde ta vlada prava nefunguje.

Vezmete si Israel treba, tam je to tak od zalozeni. Budete nas snad obvinovat, ze jsme nekoho "vyhnali"? Ono je to tezke... valka byla a lide byli vrazdeni, vyhnani, i sudetsti Nemci. Jako o obetech valky by se o nich melo mluvit, ale v kontextu Zidu a vsech ostatnich.
0 # Vodník 2010-11-06 23:00
Budete nas snad obvinovat, ze jsme nekoho "vyhnali"?
Já ano!
0 # Tomáš Pecina 2010-11-07 01:14
Nebudu. To jsou nesrovnatelné situace.

Přistupme tedy, for the sake of argument, na váš "kontext". Němci zabili šest milionů Židů, Češi vyhnali tři miliony Němců. Ergo jak Němci, tak Češi jsou zločinci a je na místě požadovat, aby své zločiny napravili. Němci to dělají, seč mohou (víc to opravdu nejde), zatímco Češi se tváří jako oběti německé zvůle a vyhnání pokládají za "následek své příčiny" a za "spravedlivou odplatu". Mají to tak i v učebnicích a dokonce v amnestijním zákoně.

Tady něco smrdí, nemáte ten dojem?
0 # gogo 2010-11-07 16:44
A co teprve kolik Němců zabili spojenci? Tak mám dojem, že za pár let bude celá druhá světová sestávat pouze ze dvou genocid. Na Židech a na Němcích.
0 # Anonymní 2010-11-07 21:12
Kdy se pozná, že je konec války?....v Praze je povstání!
Na adresu gogo a mnoho jiných pisatelů; nějak to pletete tu válka a po válce.
V demokratickém státě se schválí jednomyslně dekrety. které chrání dodnes vrahy a lupiče, a to si myslíte, že je správné?
0 # gogo 2010-11-08 07:40
Konec války se ohlásí rozhlasem nebo vybubnuje, ale mnohdy je realita docela jiná.
K dekretům viz minulý článek.
0 # jezovec 2010-11-09 11:08
gogo válka končí v okamžiku kdy k tomu dá pokyn Říšský president, v konkrétním případě Velkoadmirál Dönitz! Od toho okamžiku jsou všichni povinni disciplinovaně se držet nejvyšších civilizovaných norem, jinak se vyřazují ze společenství lidí mezi, ehm, podlidi...

A teď vážně: to co se dělo v pohraničí (a potažmo v celé zemi) koncem 40 let je dost nechutné období našich dějin. Nedá se sice odečíst od toho co se dělo předtím, ale není správné se na to bezpodmínečně vymlouvat, je třeba si přiznat že to bylo nechutné. Zároveň tvrdím že by celý protektorát i vyhnání měla být z obou stran uzavřená kapitola.
0 # Anonymní 2010-11-09 15:24
jezovec psal:....Zároveň tvrdím že by celý protektorát i vyhnání měla být z obou stran uzavřená kapitola.

Jak si představujete uzavřenou kapitolu?
Jedna strana si sype bez přestávky popel na hlavu a druhá si užívá uloupeného majetku a k tomu se vysmívá a štve proti potomkům zavražďěných?...anebo jak to máme?
0 # gogo 2010-11-09 18:04
Možná by bylo zajímavé, kdybyste napsal naopak Vy, jak by to mělo vypadat podle Vás.
0 # Anonymní 2010-11-09 19:20
Česko se toutou genocidou amputovalo a ztratilo svoji identitu.
Podle mně by se měly obě dvě strany, včetně zástupců českých němců, a to nejen nich, zúčastnit jednání o postupu vyřešení citlivých záležitostích týkajících se vyhnání z vlasti.
Čím dříve tím lépe. Mám za to, že k tomu musí dříve nebo později samosebou dojít.
Svět by se pak na Česko díval zajisté jinak, jak dosud!...a nejen pan Pecina by se nemusel v zahraničí stydět, že je čech.
0 # gogo 2010-11-10 08:53
Já si pamatuji od roku 1990 několik takových mezistátních sezení a závěrem všech byla tlustá čára.
0 # Anonymní 2010-11-10 16:00
....jo, ale bez těch. kterých se to bezprostředně týkalo a týká, asi tak, jak češi k Mnichovu.
0 # Anonymní 2010-11-10 20:13
....jo, ale bez těch. kterých se to bezprostředně týkalo a týká, asi tak, jak češi k Mnichovu.

Vžyť česká strana dodnes odmítá nějaké jednání s českými němci, zřejmě mají důvod k tomu. Zloděj se bude těžce bavit s okradeným, jasná věc.
A německá strana je ráda, že je klid, vždyť oni většinou svůj majetek a vlast neztratili. Pan Poselt je jeden z nich, který jen zřejmě záměrně na oko pěstuje rozpory, a to i svým vzhledem, aby měl jisté teplé dobře placené místečko a to samé by se dalo i o panu Bartonovi tvrdit.
0 # gogo 2010-11-11 22:04
Ta debata, pokud by měla obsáhnout všechny ty, kterých se dění dotklo z obou stran, by musela být dost vyčerpávající.
Hlavně kdyby došlo na majetkové nároky. Tím by se nutně otevřela otázka reparací a to je myslím téma, pro které je ochotna německá vláda (asi i zemská) oslyšet část voličů, na druhé straně docela jistě na nižší úrovni s jejich nároky souzní, nebo se tak aspoň tváří před volbami.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)