Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Jako smutný vtip působí zpráva ČTK, podle níž české ministerstvo zahraničí dnes vyzvalo barmskou vládu, aby po disidentce Do Aun Schan Su Ťij propustila i ostatní politické vězně a respektovala jejich práva. Česko také vyzvalo barmské úřady, aby respektovaly svobody sdružování a shromažďování a umožnily činnost politickým stranám, které se minulý týden nezúčastnily parlamentních voleb.

Ve světle procesů Dupová-Vondrák, Franek a spol., Vandas, Kotáb a další, stejně jako letošního rozpuštění Dělnické strany, si lze těžko představit pro takovou výzvu méně patřičného původce.

Že nemůžu srovnávat nesrovnatelné? Že zatímco barmská junta držela v detenci nevinné disidenty, tady jsou ve vazbě skuteční zločinci? Jasně: vždyť lepili nálepky, pořádali koncerty a chtěli uskutečnit pochod!

Komentáře   

0 # cnemo 2010-11-13 15:19
Ne, žy bych měl o moc jiný názor, ale stává se z vás pomalu disident. A ti jsou, jak je známo, buď šílenci nebo agenti cizích velmocí:)
0 # Habermann Wolfgang 2010-11-14 10:18
cnemo, ten váš ubohý černo-bílý svět vám ještě stále strvačností straší v hlavě!
0 # Tomáš Pecina 2010-11-14 15:05
Myslím, že poručíkův komentář byl míněn ironicky.
0 # vodnik007 2010-11-16 00:34
Porovnejme barmske disidenty se soudem Vladimira Stwory.
0 # Leon Kreutzfeld 2010-11-16 11:39
Popiraji snad barmsti disidenti holokaust, nebo drze vylepuji nalepky?
0 # Anonymní 2010-11-17 21:19
Otazka a dotaz na p.Pecinu-myslite si, nebo lepe receno, v pripade "zprostaku" v cause samolepkovych diversantu, lze ocekavat ze by se tento vysledek jako precedens mohl aplikovat i na causu 1.Maj, Brno 2007????
A lide, kteri byli za to odsouzeni ( odkazoval na """"zakazane""" stranky jejich transparent, nikoliv samolepky, ale je to totez)a jsou nyni ve vykonu trestu, jako Tomas Kebza, Jiri Tuma apod.by mohli teoreticky byt, na zaklade precedentu, take zprosteni, odskodneni za nezakone uvezneni apod.? Samozrejme nemyslim hned, ale je to mozne a povazujete to Vy za mozne, ci dokonce pravdepodobne? Diky, Petr
0 # Tomáš Pecina 2010-11-18 06:08
Ten rozsudek byl potvrzen i Ústavním soudem, takže jedině v případě úspěchu ve Štrasburku.
0 # Anonymní 2010-11-23 17:19
Až budou za vůdce Vandase a národně socialistické republiky zvané 3 říše chyceni při vylepování samolepek odpůrci tohoto krvavého režimu, jak dopadnou?
Že by oddíly SS, tzv. bejvalých radical boys si nenechaly vzít dokonce příležitost rozjet velkou akci jako po zavraždění Haydricha, tedy široké represe zakončené odvezením všech zpříznšných osob do koncentračních táborů?
Nezapomeňte, že takové myšlení má Dupová, Vandas a ostatní!
0 # Tomáš Pecina 2010-11-23 18:20
A z obavy, aby něco tak intolerantního nemohli realisovat, je raději tolerantně zavřeme na několik let do vězení, a budeme si říkat, jaká je ta demokracie báječná věc.

Celé to pak připomíná vtip, jaký je rozdíl mezi svobodou slova v SSSR a v USA: žádný, v obou zemích smíte svobodně říct, že americký president je vůl.
0 # Anonymní 2010-11-23 18:49
Chápu pane Pecina, že jste demokrat tělem i duší- tady však nemluvíme o názorech jako názorech- kdybychom se za ně odsuzovali- tak bych byl první, který by vystoupil proti tomu, kam naše demokracie a svoboda poklesla, a žádal bych nápravu! Jenže my jsme v pozicích, kdy tyto názory, nejen, že nejsou názory, ale čirou nenávistnou propagandou, zrádcovstvím hodnot, které mají smysl i pro hlasatele rigidních, bigotních a primitivních ideí, ale o nichž nemají ani páru. A v tom je kámen úrazu-pokud si budeme hrát na demokraty, a pomaloučku vyklízet pozice, tak i vy, a to vám garantuju budete říkat, proč jsme tehdy něco neudělali. A vidíte, v tom je rozdím mezi vaším demokratickým projevem, a mým. Já jim pozice vyklízet nebudu-vy můžete, proto ani nepocítíte, že je to právě díky našemu pojetí, že můžete svobodně žít, říkat své názory, pracovat!Taková je demokratická společnost, jedni respektují všechny názory a pak si zoufají, a druzí respektují všechny názory, ale né ty zločinecké,a ti svých činů nikdy nelitují!Velmi vám však děkuji pane Pecina, že jste ukázal nacistické scéně, že dobývaní většího prostoru svobodné české země je nepřípustné. Za to si vás moc vážím. Myslím si, že jste jedinný ministr, který byl na svém místě v pravý čas. Velmi lituji, že jste bohužel za 20 let české politiky jedinný, za kterým zůstali pozitivní politické kroky. Nebýt pachuti korupce a mafiánského destruování české politiky a společnosti, mohli jsme být všichni mnohem dál...Děkuji
0 # Tomáš Pecina 2010-11-23 18:54
Ministrem jsem nebyl. Zatím.
0 # Anonymní 2010-11-23 19:00
Jako by jste byl:-)
0 # Anonymní 2010-11-23 20:44
To příjmení je skoro za trest, co?
0 # Tomáš Pecina 2010-11-23 23:03
Proč? Nevadí mi. Každému říkám, že Martin je mladší hloupější bratr.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)