Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Na momentálně probíhající – a už, v českém stylu, zřejmě doznívající – affaiře Drobil-Knetig-Michálek-Fibingr mne fascinuje jediné: jak absolutně samozřejmou se v české vysoké politice stala korupce, a jak dramaticky rušivým elementem je tam člověk, který není ochoten vystavit se kvůli ní risiku trestního stíhání. Jakkoli je pravděpodobné, že Pavel Drobil v politice skončil (i když bych nikdy neříkal nikdy, u vědomí příkladu kakaového Boba Krause), jedno je naprosto jisté: skončil Libor Michálek. Ten člověk se v České republice prostě a jednou provždy vyoutoval!

Komentáře   

0 # Vodník 2010-12-18 10:07
Náprava vyloučena, shodují se i politologové. Jediné řešení: likvidace, dodávám já. Doposud jsem si z toho dělal srandu, ale teď vidím, že to opravdu jinak nepůjde. A naděje, že to bude zase "sametově", bych si moc nedělal. Místo nich sice přijdou zase šejdíři a taškáři, ale než si vytvoří svoji mafii, mohl by se ten stát na pár let vzpamatovat. Ale možná má pravdu Mao-ce Tung, že atheistický amorální systém vyžaduje permanentní revoluci.
0 # Tomáš Pecina 2010-12-18 20:20
Už to tak vypadá. Setrvalý stav, nový rovnovážný bod této společnosti.

Hezké je taky to slovo "vygradovat"; nejdřív vše vytunelujeme, a když už není co tunelovat, musí se peníze vygradovat jinde.
0 # Anonymní 2010-12-19 23:54
Já bych řekl, že se zde v ČR krade setrvačností, a tomu ani není divu po 1945!
0 # Anonymní 2010-12-20 15:06
Podle mne je Libor Michálek poctivý. O jeho budoucnosti v ČR bych nebyl tak pesimistický - dnes mu ministr dopravy nabídl místo na jiném stát. fondu. A věřím, že by se pro něj našla i jiná místa odpovídající jeho vzdělání a praxi - ne všichni šéfové mají špatné svědomí, aby si ho báli vybrat za podřízeného.
0 # Anonymní 2010-12-22 07:18
Ano, korupce není až takovým nápadem firem, ale především státních úředníků, ti jsou zodpovědní, to oni si říkají o úplatky nejen pro sebe ale především pro své partajní kasy. Politik nezastupuje občany své země jak se nám snaží vštípit, ale především své partaje a ty kteří jim pomohli ke korytům. Je paradoxem, že ti kteří za 20let přivedli především díky korupci tento nádherný stát na pokraj bankrotu nutí jeho obyvatele kteří tuto krizy nezpůsobili si utahovat opasky a platit za jejich kriminální činnost. Chyba je v celém systému. To co tu především chybí je osobní zodpovědnost všech politiků. Tuto situaci zavinili všichni kteří byli u vesel za posledních 21 let a měli by být hnáni k zodpovědnosti. Už třeba tím, že nečinně přihlíželi. Jsem pro novou, tentokrát krvavou revoluci!! Vymýtit to svinstvo od vlády po městské úřady. Už něco pamatuji, ale to co se děje dnes nemá obdoby.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)