Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

Milý sváteční deníčku!

Tak jsem tedy splnil, co mi uloženo, a v minulém týdnu jsem oslovil tři známé opinion-makery ohledně podpory a propagace naší Strany (ne, mýlíš se, tato podpora a propagace zatím není trestná!).

První diplomaticky odpověděl, že o návrhu začne uvažovat, až Konservativní strana začne dělat konservativní politiku – což, jak asi chápeš, přislíbit nemohu – druhý se vyjádřil neuctivě a nazval přitom jednoho z našich místopředsedů strašlivým blbem (oponoval jsem a vysvětlil, že místopředsedů máme několik a kdyby všechny poznal, svůj jednostranný názor by zajisté korigoval), a třetí, deníčku, no ani se raději neptej; rdě se, nemohu ti ani intimovat, kam mě ten sprosťák opinion-maker poslal!

Už to tak vypadá, že opinion-makeři se stávají opinion-makery hlavně díky nezávislosti svého úsudku a chceme-li ovlivnit ty, kteří utvářejí veřejné mínění, musíme tak učinit vlastní prací a vlastními výsledky.

Uplynulý rok, deníčku, byl pro Stranu další annus horribilis; myslím, že to byl první rok, kdy hodnota značky Konservativní strana klesla do záporných hodnot, čímž rozumím, že kdyby totéž co my dělala jinak pojmenovaná strana, dopadla by lépe. Stali jsme se, a to především zásluhou předchozího předsedy, synonymem politické neschopnosti, mediální nemotornosti a šaškovství, leč, stokrát běda, nikoli do té míry, aby nás lidé začali volit z popudu zábavnosti.

Významný byl i pro nás dva, protože poprvé jsi mi byl zakázán, abychom nenarušovali harmonickou volební kampaň, která, jak uvedeno výše, poté plynule přešla v harmonický volební debakl.

A kde je hlavní chyba? Vzpomínám si na jednu scénu z monty-pythonovského filmu Life of Brian. Judith přiběhne do místnosti, kde právě zasedá People's Front of Judea (nebo Judean People's Front?), se zprávou o tom, že Briana sebrali a chtějí ho ukřižovat, a vůdce Reg vykřikne: Right! This calls for immediate – discussion!.

Tak přesně to je, deníčku, naše Strana: institucionální autismus, nezájem o to, co se ve společnosti děje, místo toho plané theoretisování, mlácení prázdné slámy a chrlení výstupů, které mohou zaujmout jenom svým mimoňstvím a směšností.

Komentáře   

0 # Starý pán 2010-12-25 10:35
Pane Pecino, já Vás začínám podezírat z toho, že žádná Konzervativní strana neexistuje, že je to jen výplod Vaší fantasie, podobně jako Haškova SMPVMZ. I když, Vy byste asi svou fantasii nenazval KonZervativní ...
0 # Anonymní 2010-12-25 14:53
to Starý pán:
Konzervativní strana
0 # Tomáš Pecina 2010-12-25 22:28
Nikoli fantasie, nýbrž čirá realita, jež předčí vše, co by lidská mysl dokázala vymyslet.

Vzpomínám si, že před několika lety jsem byl přizván, jakožto řadový člen bez práva hlasovacího, na zasedání předsednictví Strany. Jednalo se tam o jakési výzvě, jež měla být zaslána všem 200 poslancům. Poté, co byly řádně projednány a odhlasovány všechny detaily, z realisace sešlo, neboť se zjistilo, že ve stranické pokladně není dost peněz na tolik poštovních známek.

Před tím, uznejte, Starý pane, blednou i Monty Pythoni – kdepak fantasie!
0 # Tomáš Sobek 2010-12-26 14:42
Má KS nějaké příznivce alespoň mezi vlastními členy?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)