Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Nejvyšší správní soud vyhověl mému návrhu a rozhodl, že Městský soud v Praze musí nejpozději do poloviny února nařídit jednání k projednání naši žaloby proti předloňskému odmítnutí registrace Sudetoněmeckého krajanského sdružení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku.

Předsedkyní senátu městského soudu je Hana Veberová, předlistopadová členka KSČ, u které není pochyb, že, řečeno slovy místopředsedy Obvodního soudu pro Prahu 10, authentický prožitek z předlistopadové doby sehrál úlohu významné zpětné vazby a pomohl jí dosáhnout hlubšího pochopení hodnotové proměny společnosti a smyslu práva a spravedlnosti; očekáváme proto rozhodnutí v náš prospěch.

Aktualisováno.
Jak jsme zjistili, podle nového rozvrhu práce by o naší žalobě měl rozhodovat senát, v němž by byl ne jeden, ale dva bývalí členové KSČ, a to je i na nás trochu moc; proto jsme podali námitku podjatosti.

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-01-05 22:54
Gratuluji k úspěchu, bude to jistě zajímavé. A ještě dotaz - co letošní sčítání lidu? Před deseti lety s tím byla spousta legrace a poučení pro úřednice magistrátu Odarčenkovou a spol...
A letos je v zákoně nějak divně ustanovení o sankcích, jsou jiné možnosti odevzdávání formulářů, ochranu dat neřeší skoro vůbec - budou to vybírat hlavně pošťáci apod.
Vinc
0 # Tomáš Pecina 2011-01-05 23:06
Tak daleko dopředu neplánuji, zbytečně bych se pak ve vazbě zlobil, že moje práce přijde vniveč.
0 # mM 2011-01-06 14:35
Sudetoněmci v Čechách, na Moravě a ve Slezsku se očividně dodnes bojí, usilovat o svá menšinová práva. Ani se jim nedivím.
0 # Anonymní 2011-01-07 20:36
Vážený pane Pecino, je to venku. Jistě nejenom za sebe Vám vřele děkuji.

Oldřich
0 # Anonymní 2011-01-07 22:33
Pane Pecino, ja 'sem proti registraci Vaseho sdruzeni v Cesku. Se Sudetonemeckym landsmansaftem ani se Sudetany nemate nic spolecneho, viz Guenthera Pfrognera. To si neumite vymyslet jiny nazev? Musite zneuzivat nazev SKS? Co dobre mravy?
0 # Anonymní 2011-01-07 22:41
Proc se zakladaji 2 a vice ruznych o. s. se stejnym nazvem:

jaroslavflegr.bigbloger.lidovky.cz/.../...
0 # Tomáš Pecina 2011-01-07 23:34
Pane Pecino, ja 'sem proti registraci Vaseho sdruzeni v Cesku. Se Sudetonemeckym landsmansaftem ani se Sudetany nemate nic spolecneho, viz Guenthera Pfrognera. To si neumite vymyslet jiny nazev? Musite zneuzivat nazev SKS? Co dobre mravy?

Popravdě řečeno jsem očekával, že s německým SdL budeme spolupracovat lépe, ale podle posledních zkušeností soudím, že to nebude možné vůbec, jestliže v čele SdL stojí lidé, kteří se tetelí blahem, když jim český potentát stiskne ruku.

Na názvu ovšem nevidím nic špatného, zastupujeme zájmy sudetských Němců na území, kde německá SdL žádné zastoupení nemá (vyjma sro, která, jak uvedeno shora, je k ničemu). Nechme Němcům, ať posoudí sami, kdo jejich zájmy representuje lépe.
0 # Anonymní 2011-01-08 10:05
Ja bych chtel pomahat firme Coca-Cola tim, ze budu v nejakem state, kde Coca-Cola nepusobi, prodavat svoji kolu pod nazvem Kokakola. A nechal bych na spotrebitelich, at se rozhodnou...
0 # Tomáš Pecina 2011-01-08 10:42
Myslím, že už jsem to vysvětloval: Předloni v létě jsem se rozhodl vstoupit do SdL, a na jejích stránkách jsem zjistil, že mne odkazují na organisaci v mé domácí zemi. Jenže jsem zjistil, že taková neexistuje, proto mi nezbylo než si ji založit.
0 # gogo 2011-01-10 13:36
Jak to tak čtu a kdybych Vás trochu neznal, myslel bych si, že jste provokatér a chcete SDL rozložit zevnitř. Na jejich místě bych byl velmi rezervovaný.
0 # Anonymní 2011-01-14 16:03
Jestliže se to poškozeným odsunutým českým Němcům nelíbí( aktivita pana Peciny), tak tady něco nehraje. Kdyby šlo o více než o srandu, tak bych Pecinu označil za komunistického manipulátora par excellence...
0 # Tomáš Pecina 2011-01-14 16:17
Odsunutým německým Čechům se naše aktivity líbí, nelíbí se těm, kteří za zastupování jejich zájmů dosud brali jen peníze a skutek utek'.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)