Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Již ve čtvrtek 31. března 2011 se u Městského soudu v Praze koná odročené jednání o naší správní žalobě proti odmítnutí registrace Sudetoněmeckého krajanského sdružení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku.

Skandální rozhodnutí Nejvyššího správního soudu o nepodjatosti komunistických soudkyň Veberové a Hroudové potvrdil i Ústavní soud, takže soudkyním již nemůže nic zabránit, aby rozhodnutí ministerstva vnitra v souladu se svým posunutým hodnotovým systémem potvrdily. Nemíním ovšem dát svou kůži lacino a to, co soudkyním před jednáním a při něm řeknu na adresu jejich charakteru a nedostatku způsobilosti vykonávat v demokratické zemi soudcovskou funkci, jim dlouho nikdo neřekl.

Rozsudek v náš neprospěch je u takto složeného senátu jasný předem, proto nevidím důvod, proč si jednání aspoň náležitě neužít.

Začátek je v 9.00 hod, jednací síň č. 258, I. patro, Hybernská 18. Trubky, píšťalky, rajská jablka různého stáří i kvality a vhodné protikomunistické transparenty s sebou, bude zábava!

K jednání jsme vydali tiskovou zprávu.

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-03-26 03:22
Budu se snazit zucastnit se v prevleku a s placicim ditetem...

M.H.
0 # Tomáš Pecina 2011-03-26 03:31
Dítě nechte doma, možná se budu na adresu soudružek soudkyň vyjadřovat poněkud vulgárněji. Plakat mohou ony.
0 # Anonymní 2011-03-26 07:06
Moc soudružky nešetřete :-).Myslím,že plakat nebudou. Bezpáteřní lidé nepláčou,ti už mají své svědomí v bezvědomí :-(
T.V.
0 # Anonymní 2011-03-26 15:33
Z členství soudců v KSČ nelze dle mého názoru automaticky dovozovat, že každý exkomunista soudce bude automaticky stranit např. obětem nacismu či fašismu.
Členství v KSČ podle mě znamená, že dotyčný se morálně "odvařil",dotyčný chtěl udělat např. kariéru či mít vyšší platové ohodnocení bez ohledu (nebo třeba i v protikladu) se svým přesvědčením.
U takových exkomunistů soudců si dovedu živě představit, že by snadněji podlehli "svodům" ve formě např. úplatku, aby vyhověli např. restituentům prokazatelně za války kolaborujícím, aby jim byl vrácen v rámci restituce majetek.

Jinými slovy, exkomunista soudce není pro mě nepřijatelný proto, že věřil komunistické ideologii, ale proto, že je snáze manipulovatelný, třeba na základě dnešní politické objednávky (což může být Váš spor) nebo na základě nějaké "pozornosti"
T. Moláček
0 # Tomáš Pecina 2011-03-26 15:36
Jinými slovy, exkomunista soudce není pro mě nepřijatelný proto, že věřil komunistické ideologii, ale proto, že je snáze manipulovatelný, třeba na základě dnešní politické objednávky (což může být Váš spor) nebo na základě nějaké "pozornosti"

No samozřejmě, přesně to přece říkáme: jsou morálně nezpůsobilí soudit. Komunistické ideologii převážná většina z nich nikdy nevěřila.

V přednesu to rozvedu tak důkladně, že mě bude muset zřejmě justiční stráž vynést, což jí ale rozhodně nemíním ulehčit.
0 # Leon Kreutzfeld 2011-03-26 18:18
Pane Pecina, musite se snazit, aby si soudkyne chtely vynutit klid v soudni sini tlucenim kladivka o stul. Tam pod tim Klausem na zdi porad visi Gottwald, tak je treba ho sundat jako v tech strasidlech ze Spessartu.

Ono je to to jiste suboptimalni aby v justici pusobili byvali clenove KSC, je to taky videt jak honi na politickou objednavku kdejake "zavadove osoby", zatimco na trivialni prkotiny clovek v Cesku ceka roky.

Na druhou stranu, kdo to ma ale teda delat, absolventi revolucnich rychlokursu z Plzne? To by se to jakobinstvi mohlo presunout od persekuce ruznych hudebnich kapel treba i do jinych oblasti a zpusobit jeste vetsi bordel.
0 # Tomáš Pecina 2011-03-26 22:44
Ta stará serie je dnes vůbec aktuální, vp Kreutzfeld. Třeba ta píseň, jak by to bylo krásné živit se poctivě: link.
0 # Anonymní 2011-03-27 18:21
Pokud mi vyjde čas, tak se přijdu podívat. Jsem zvědavý na dr. Veberovou, ona si mě totiž asi taky "oblíbila" :-) Z 9 žalob na informace mnou podaných za poslední tři roky k Městskému soudu v Praze zrovna její senát dostal čtyři. Pravděpodobnost více než podezřelá, když je u tohoto soudu 12 senátů.
T. Moláček
0 # Karel Vážný 2011-03-29 18:14
Trochu nesouhlas.

Považuji za škodu, že jste to provázal s jiným Vaším tématem, komunisty v justici. To Sudetoněmecké sdružení jako takové má hodnotu samo o sobě, velkou hodnotu pro vypořádání Čechů s minulostí. Takhle to zanikne v množství létajícího bahna a bude to nesrozumitené.

Přijde mi, že jste se od docela fajn věcí příliš v poslední době zabydlel v boji s justicí. Pardon a i tak mnoho zdaru.
0 # Tomáš Pecina 2011-03-29 18:33
Také mi to vadí, protože to v řadě případů odvádí od podstaty sporu, a snad se mi podaří najít rozumné řešení, ale na druhou stranu, právě u problematiky Benešových dekretů je IMHO velice relevantní, aby o registraci nerozhodovali exkomunisté. To je podobné, jako kdyby v tříčlenném senátu určujícím odškodnění obětem holokaustu byli dva bývalí členové NSDAP!
0 # Leon Kreutzfeld 2011-03-31 15:12
Tak koukam vp. Pecina, ze Vam zrusili zamitnuti. Tak Vam gratuluji, to se bude dnes v prazskych pivnicich jodlovat jak na lesy.
0 # Daniela 2011-03-31 16:30
A vida. Tani ledu nastalo.

Preji vam, pane Pecino a spoluzakladatelum mnoho uspechu v budoucnosti...
0 # Tomáš Pecina 2011-03-31 17:53
Ano, vp Kreutzfeld, evidentně si budu muset pro tuto příležitost koupit nové Lederhosen mit Latz!
0 # Starý pán 2011-03-31 18:10
Und mit Fallbrucke!
0 # Tomáš Pecina 2011-03-31 18:26

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)