Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Cennou lekci o tom, že svoboda je nedělitelná, nám všem poskytl Google. Když se tato společnost před několika lety podvolila čínské vládě a spolupracovala s ní na blokování antikomunistického obsahu, netýkalo se nás to, protože Čína je daleko a byla to v podstatě její věc.

Nyní začal Google, zatím na YouTube, blokovat evropským zemím přístup k videím s údajně nacistickou thematikou. Zatím se to netýká všech položek, např. Horst-Wessel-Lied si ještě pustit můžeme, a to hned v několika podobách, ale Deutschland, Deutschland über allesne.

Občas YouTube blokuje určitý obsah, který je zakázán místními zákony v zemích, kde YouTube působí. Zobrazování určité nacistické tématiky je kupříkladu nezákonné v některých částech Evropy, říká vysvětlující text. Dobře nám tak, myslím.

Komentáře   

0 # Mirek 2011-04-19 16:24
Tenhle přístup se mi nelíbí. Vypadá to potom, že jsou snad občané bezprávní a někdo jim musí zakazovat "škodlivá" videa, aby se náhodou nenakazili nebo neviděli něco špatného...
0 # Anonymní 2011-04-19 17:14
Nevědomost je síla ...

Die Preise hoch, die Läden dicht geschlossen!
0 # Jan 2011-04-19 19:11
Pěkné, obzvlášť pokud Lied der Deutschen blokována není.
0 # Vodník 2011-04-19 19:16
Podivné: já zde otevřu všechno, včetně Hitlerových a Mussoliniho projevů. A to je Holandsko vedle České republiky nejposlušnějším otrokem NWO!...
0 # mM 2011-04-19 19:39
Odkaz na Deutschland, Deutschland über alles mi funguje.
0 # Daniela 2011-04-19 20:05
No to je mi zase kreace.:-)
Dnes asi smutecni vydani Slepecke hole, v cernem faboru jsou oranzove lampionky a o trochu vetsi blesky, ktere se vydavaji za bile, ale v podstate jsou jen spinave sedive. Unik z cernoty je mozny psanim prispevku do bileho plakatu, ovsem neradim zkouset zpetnou referenci v diskusi nahore--kontrast barev a fontu je facka pro oci.
Nejak na mne dela tento layout take japonsky dojem. Snad to bude tim, ze fotografie administratora ma barvu japonskeho nabytku---cerny lak a cerveno-oranzova dekorace. Tez nekterym ctenarkam muze pripadnout, ze pane Pecinuv oblicej je neprirozene bily, jako maska geishy...:-)

Na vaznejsi notu. Google je komercni firma, mimo jine, takze se prizpusobuje narokum vlad, ve kterych pusobi. Je to produkt a komu se nelibi, at ho nepouziva.

I v USA se rusi videa, ktera jsou vylozene nenavistna a hecujici k nasilnostem. Na priklad video o pochybovani poctu obeti holokaustu je mozne, ale vykriky typu :'Sest milionu je malo, vsichni zidaci musi proletet kominem" nepripustne je a po stiznostech se video stahne.
Takze i zde je urcita kontrola civilnosti ve verejnych sferach a to povazuji za zdrave demokraticke.

Neverim prohlaseni, ze pisen "Deutschland, Deutschland uber alles in der Welt" je nekde zakazana. Vzdyt to je stara vlastenecka pisen zpivana uz pred nacistickym rezimem, dodnes statni hymna Nemecka...
0 # JzP 2011-04-19 20:06
Vypadá to, že ta videa jsou zakazována podle obrázků a ne textu. Deutschland, Deutschland s říšskou vlajkou (podle náhledu) neotevřu, s neutrálnějším obrazem ano. Každopádně očekávám, že se šrouby budou utahovat víc a víc. Časem státy zakážou i účinné šifrování, ve jménu boje proti terorismu. Nelze než opakovat starou poučku z Rudého práva 80. let, že demokracie není anarchie.
0 # Tomáš Pecina 2011-04-19 21:46
Methoda jasná není, ale zakázaná je zjevně i Preußens Gloria :-)

Komu to jde, může podat zprávu, co je tam tak "závadového".
0 # Guy Peters 2011-04-19 21:56
To je jednoduché. Filtr není podle závadnosti, ale podle autorských práv. Zde je Deutschland über alles v neonacistické versi, ale v ČR perfektně fungující.
0 # Guy Peters 2011-04-19 22:00
Fungující Preußens Gloria s obrazovým doprovodem z Barry Lyndon a Der Große König.
0 # Tomáš Pecina 2011-04-19 22:07
To stěží, daleko spíš ještě nestačili všechno vyhledat a zakázat.
0 # Anonymní 2011-04-19 22:38
"Nejak na mne dela tento layout take japonsky dojem."
Souhlas, velmi pěkný, kvalitně japonský dojem.
Děkuji
M.H.
0 # Starý pán 2011-04-19 22:51
Teda, to je layoutů za dva dny. Pane Pecino, Vy nejste ani liberál, Vy jste rovnou radikál. Očekávám v brzké době Vaši fotografii v černém kabátě s pumou se zapáleným doutnákem v ruce.
0 # Guy Peters 2011-04-19 23:00
To si naprosto nemyslím. Jsou tam bez problémů desítky až stovky neonacistických materiálů, včetně tak profláklých, jako je Pravda o lži.
0 # Anonymní 2011-04-20 23:08
Ta paní, co vede u nás Google, odstranila za lichvářského běsnění v době tzv. finanční krize z google videa "klasiku" Peníze jako dluh a rovněž se nejapně vymlouvala na autorská práva (autor proti šíření přitom nic neměl).
U autorů nacistických týdeníků se rovněž nějaká aktivita v tomto směru čekat nedá, nejspíš nějaký odredovaný aktivista jde po příspěvcích podle jmenného filtru, třeba je zablokováno 10 sekund z dostupného Triumfu vůle s názvem Hitler vyděsil vojáka a příspěvek Parašutista zlikvidoval tank ...
Některé "kontraverzní" materiály se dají otevřít u přispěvatelů z Japonska, kde tento filtr nezabírá ...
Každopádně se jedná o těžký opruz, neboť málokteré ze zablokovaných videí je vyloženě ideologicky zabarveno, někdy se jedná jen o "nevhodné" ilustrační foto ...
0 # Karel Vážný 2011-04-21 00:34
Největší sranda je, že Preußens Gloria jsme na vývojářském projektu v Lipsku měli jako oslavnou melodii po každém úspěšném buildu. Prostě server tu melodii na závěr zahrál.

A ti Němci nebyli žádní zakamuflovaní nacisté, během částých hospodských diskusí jsme diskutovali o mnohém. Většinou byli hodně blízko "německému pacifismu". Ale Preussens Gloria prostě k jejich mentalitě patří, podobně jako Der große Zapfenstreich - velké čepobití.
0 # Karel Vážný 2011-04-21 00:42
A jsem zvědavý zda vymažou také toto:
„Preußens Gloria" auf dem Roten Platz in Moskau?
0 # Tomáš Pecina 2011-04-21 01:18
Ano, tady to máte i s Pinochetem.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)