Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Ministerstvo vnitra, nikoli zcela překvapivě, nerespektuje rozsudek Městského soudu v Praze a znovu odmítlo zaregistrovat Sudetoněmecké krajanské sdružení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku s tím, že ve lhůtě 30 dnů vydá nové rozhodnutí. Podle zákona je však den právní moci zrušujícího rozsudku datem registrace a nové rozhodnutí o odmítnutí registrace by bylo nicotné.

Náš spolek na rozdíl od ministerstva zákon respektuje a pokládá se za existující právnickou osobu: tak bude vystupovat i před soudy, k nimž se případ nyní znovu vrátí.

Ministerstvu jsem odpověděl:

Váš právní názor, že právní mocí rozsudku, jímž bylo zrušeno rozhodnutí o odmítnutí regis­trace občanského sdružení, nedojde k registraci, ale ministerstvo má prostor vydat nové odmí­tavé rozhodnutí, není v souladu se zákonem; proti dalším obstrukcím z Vaší strany podnikne proto naše občanské sdružení, jež je nyní již existující právnickou osobou, rázné kroky.

Pokládám za pikantní (a zároveň symptomatické), že ministerstvo na jedné straně tvrdí, že naše občanské sdružení má v úmyslu porušovat ústavu a zákony této země, a přitom samo zákon nerespektuje a počíná si s frapantní svévolí.

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-05-19 15:12
Neprekvapuje.

"V souladu
s dosavadní judikaturou vychází Ministerstvo vnitra z toho, že pouze rozhodnutí
soudu vydané podle § 8 odst. 4 zákona č. 83/1990 Sb. má za následek účinky
uvedené ve druhé a třetí větě tohoto ustanovení, tj. že den právní moci takového
rozhodnutí je dnem registrace občanského"

Ja bych se jich zeptal, kterou dosavadni judikaturu pouzivaji. Aby to nebyla rizeni predchazejici Linkov v. Ceska Republika.

Ale oni jsou sakra zmateni, protoze v jednom odstavci rikaji, ze z.c.83/1990 Sb. se nepouzije, ale v dalsim, pro uplnost, se na nej odvolavaji.
0 # Tomáš Pecina 2011-05-19 15:29
No, já to spíš vidím na docela tučnou náhradu škody, kterou nám budou muset ve finále zaplatit, plus nějaká ta imateriální újma za popírání naší subjektivity.
0 # Anonymní 2011-05-19 23:59
A na množství nehleďte (odškodnění).
• Problém je v soudcích i úřednících, jejich výuka i výchova totiž probíhá a probíhala za komunismu (včetně jejich odchovanců a odkojenců), takže mají vadný pohled na demokracii obecně, nikdy ji totiž poznali.

Dnes je velmi často nahradili jejich děti…

Boj neskončí, dokud nebudou odstaveny i ony…
0 # Anonymní 2011-05-23 12:11
pecino, ty jsi nacista a vlastizrádce,za vlastizradu byl vždycky jen jeden trest, takoví slouhové nacismu jako ty se ve 45. polívali benzínem
0 # Anonymní 2011-05-23 15:21
Anonymni: takovi totalititni smyslejici idioti, jako ty, kteri by chteli diktovat svemu okoli co smi delat a jak ma myslet, by se meli vystehovat do severni koreji.

Predvadis presne ten stejny fanaticky zpusob mysleni, jako nackovsky a komunisticky (a dalsi) lumpenproletariat, ktery lincoval udajne nepratele sve idee v ramci "revolucni spravedlnosti" a krev na jejich rukou byla zpravidla krvi nevinnych lidi.....

ostatne kdyz nedavno odsoudili magora, ktery vyhrozoval spravci diskuse na idnesu, myslim, ze i ty ses pripad pro policii...
0 # Tomáš Pecina 2011-05-23 15:23
takoví slouhové nacismu jako ty se ve 45. polívali benzínem

Bensin snad nebyl, jezdilo se na dřevoplyn!
0 # Anonymní 2011-05-23 15:36
já nevyhrožuji nýbrž konstatuji, tak už to je že vlastizrádci musí mít rychlé nohy a nejlépe letenku v kapse když to praskne jinak to s nimi dopadne povětšinou velmi špatně, onen sametový podvod byl podle všeho výjimkou která se už rozhodně opakovat nebude
0 # Leon Kreutzfeld 2011-05-23 22:36
Na drevoplyn se napamatuji vp Pecina, ale je fakt, ze slouhove nacismu zavedli jizdu napravo. Taky hlavne chybela guma.
0 # kocour 2011-05-24 01:10
Jízda napravo se připravovala od přelomu 20. a 30. let a v okamžiku okupace byla na spadnutí. Proto také proběhla relativně rychle a hladce. Na dřevoplyn jezdily zcela jistě pražské autobusy, a to nejen po válce, ale už za války.

(Ale možná bylo benzínu hafo, jen byl dobře schovaný, aby ho po válce bylo dost na polévání slouhů.)
0 # Anonymní 2011-05-24 14:22
Ze strany pana Peciny a "příbuzných" ve smýšlení jsem ještě ani jednou nezaznamenal takové nepodložené a zcela nemístné výpady á la.... však již víte kdo.
To svědčí také o nějaké kultuře.
0 # Daniela 2011-05-24 22:20
Nu, nerekla bych, ze p.Pecina je nevinny andilek-putti...

Na cele kontraverzi ohledne ceskych Nemcu mne fascinuje, jak se nekteri Cesi nechteji vzdat sve exkluzivni role obeti, brani se zuby nehty,-- jakoby priznani, ze nekteri z nich byli take krvelacni barbari, nezadavajici si s nacisty by se rovnalo zrade celeho ceskeho naroda. Co by pak o sobe meli rikat samotni Nemci? Oni se podle meho nazoru s hruznou minulosti vyrovnali.

Nekdy mne pripada, ze mnozi Cesi nesnasi nazory, ktere povazuji za kritizovani, protoze maji v sobe zabudovany mindrak nevolnika..Precasto pocit ukrivdenosti. Jelikoz Ameriku kritizuje velka cast sveta, tak vyzdvihovani spatnych americkych vlastnosti se mnou uz vubec nehne.

Kriticke analyze se nelze vyhybat, zalezi na tom, ja se s ni vyporadame...

Z vypraveni rodicu vim, ze povalecne skvareni lidi na mestskych lampach byla oblibena metoda komunistu a nacistickych udavacu..

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)