Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

To vědí, tady se všecko rozkecá.
Komisař Ledvina k Nicku Carterovi ve filmu Adéla ještě nevečeřela


I třetí nezávislý zdroj potvrdil, že můj server je nyní předmětem odposlechu. Za instalaci však prý neodpovídá policie, nýbrž BIS.

Proto znovu prosím, abyste mi všechny důležité informace (dokumenty, žádosti o pomoc, důvěrná sdělení, milostné e-maily atp.) zasílali ve vlastním i v mém zájmu výhradně v šifrované podobě.

Děkuji!

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-06-29 17:49
Že Vás sleduje (odposlouchává ) BIS - tím si buďte jistý. Povolení k odposlechům dává Vrchní soud v Praze, přičemž jsou využívání spřátelení soudci, kteří se na nic neptají. Prostě se jen čeká až má dotyčný soudce službu a jde se pro podpis.

Další šmé, které se provádí, je instalace mobilní buňky v zaparkovaném voze. Filtruje se veškerá mobilní komunikace v okolí zájmové osoby. Tu buňku má u nás BIS a VOZ. Že vás mají v hledáčku poznáte, až vám mobilní telefon přestane na displeji ukazovat adresu (lokalitu) kde se nacházíte a ve vašem okolí přibyl jeden dodávkový automobil, který tam nikdy neparkoval.
0 # Leon Kreutzfeld 2011-06-29 20:29
A jak se prosim Vas schifruje? Mozna byste mel na toto thema napsat clanek pro nas blbe. Zacalo me to zajimat, tak jsem zkousel www.gnupg.org/download/ ale nejak mi to nejde.

Ja bych ty pocitace a Internety zakazal.
0 # Daniela 2011-06-29 21:41
Jsem pry zvedava jako opice, hned mne tedy zajimalo, jak asi sifruji ty blondynky jejich milostne e-maily..:-)

Klikla jsem na zadost v clanku "kvalifikovany certifikat", nacez se zobrazil box s varovanim a jestli opravdu chci 'save' or 'open' tuto 'file'. Klikla jsem na Open a jiny box se pta volbou, zda chci, ted, nainstalovat tento certificate.
Tim muj research skoncil, tudiz nevim, co se stane, kdyz certificate, (zrejme elektronicky klic), nainstaluji.
Pro mne to neni podstatne uz proto, ze mi Gmail, zkrze kterou komunikuji zde, spatne funguje a tak vetsinou pouzivam email adresu z meho domaciho serveru.
0 # kocour 2011-06-29 22:36
No, jestli BIS nemá nic lepšího na práci, tak to jí ten rozpočet můžeme klidně seškrtat.
0 # Leon Kreutzfeld 2011-06-29 22:50
Pani Danielo, ja jsem se na toto thema informoval u pocitacovych doktoru, a bylo mi vysvetleno, ze ten gnupg je nejaka aplikace, ktera prevede lidem srozumitelny text pouzitim verejneho pgp klice, ktery ma pan Pecina na sve strance, do nejake fantasmagorie.

Pak ten nesmyslny text okopirujete do emailu a on si ho svym privatnim klicem, ktery verejny neni, rozschifruje opet do srozumitelne podoby. Ale kdyz jsem se to pokousel downloadovat, tak mi to rikalo, ze pocitac nevi, cim to ma otevrit.

V techto kruzich to mozna patri k bontonu, ale pro nas, kteri se nevenujeme rozvraceni ustavniho radu, ani se nepaktujeme se psy, kteri by meli patrit Lucii Slegrove, je to pro nas spanelska vesnice.
0 # Daniela 2011-06-30 00:00
To uz je na mne moc komplikovane, pane Kreutzfelde.
Podivala jsem se a ja mam na Viste program 'Certificate Import Wizard', ktery snad cte sifrovani. Nevim. Mne staci, ze o tomto procesu privatni posty mam trochu "ahnung", sifrovani nepotrebuji...
0 # Tomáš Marný 2011-06-30 08:21
Ježíšimarjá, ať mi vlezou na záda! Až budu dělat něco ilegálního (nebo natolik citlivého, aby bylo lze očekávat odposlech a pokládal bych se vydíratelného), určitě to nebudu dělat přes e-mail, alespoň ne jakkoli dohledatelný k mé osobě.
Není mi spíš jasné, proč se tím vůbec obtěžují - co protistátního asi tak řeší Šinágl??? Asi mají hodně volný rozpočet, když plýtvají prostředky na něco takového.
Ale abych jim nekřivdil: BIS není _úplně_ k ničemu. Pokud přišli na to, že lidem z bezpečnostních složek jsou nabízeny diplomy z některých univerzit, tak očividně alespoň veřejná tajemství, která zná úplně každý z branže i dost lidí mimo branži, dokáží zjistit. Gerojové!
0 # Anonymní 2011-06-30 11:37
No jo no. Pan Pecina je zpátečnického smýšlení, dělá si legraci z boje proti třídnímu nepříteli, tak je potřeba na něj něco najít.

Pane Kreutzfeld prozraďte mi prosím kde jste našel to krásné slovo "schifrování". No nic proti tomu když si někdo libuje ve starých tvarech, ale pak se mi k tomu nehodí to "downloadovaní". Navíc z Němčiny to asi stejně nebude. Tam se totiž na začátku píše CH. Mám obawy abychom se za chwíly nedostali k psaní W místo V, poté ke spřežkovému pravopisu a nakonec k Hlaholici :-)

Jinak pěkná poznámka ohledně psa slečny Šlégrové.
Až bude veden proces s Pecinou a jeho reakční, protistátní skupinou tak to nepochybně bude jeden z důkazů:
Byl viděn jak nastavuje ruku na "pac" psa Lucie Šlégrové, což může odkazovat jak na nacistický pozdrav tak na Lucii Šlégrovou která je sama o sobě závadová.
Doufám že pan Pecina nemá psa, protože Hitler měl taky psa.(Nedej Bože Německého! ovčáka.)
0 # Tomáš Pecina 2011-06-30 12:12
Dle filmu Der Untergang měl Hitler německého ovčáka jménem Blondi. U mne by bylo problémem, kdybych měl ovčáka sudetoněmeckého.
0 # Leon Kreutzfeld 2011-06-30 13:21
Re. Anonymní: mate pravdu, spravne cesky se pise chiffrovat. Mea culpa. To my tady takhle piseme, zavedl to sem vp. Peters.

Jinak ja nerikam, ze ten pes patri Lucii Slegrove. Z dostupnych materialu z Romey jen vim, ze by ji patrit mel. Uz to vsak zaklada duvodne podezreni ze zavadovosti. Takovy pes patri na pekac.
0 # Starý pán 2011-06-30 16:40
Pan Kreutzfeld to už má zase popletené, správně česky se se řekne šajfrovat. A tamto se nenaučil od v.p. Peterse, ale když žil se svojí v. p. čtvrtou manželkou v Botswaně.
0 # Leon Kreutzfeld 2011-06-30 17:41
Pan Stary pan by se spis mel jmenovat pan Stary popleta. Nebylo to v Botswane, nybrz v Ugande, kde jsem v ramci charitativniho projektu Zide bez hranic vyucoval v Mbale bursovnim spekulacim, multikulturalismu a gender studies.
0 # JzP 2011-07-01 07:45
Já si myslím, že závadový by byl i český fousek. Jeho chovatele by minimálně Lidovky mohly označit z neonacionalismu. Nevím ale, jak by to zhodnotili soudní znalci. V případě pana Peciny bych to viděl jako polehčující okolnost, u Lucie Šlégrové by to vypadalo jako alibismus, ale takový Gaudin by z toho skoro jistě měl nepříjemnosti.
0 # JzP 2011-07-01 07:50
označit -> obvinit
0 # Stan 2011-07-01 07:56
Vůbec bych se nedivil, kdyby šifrovací programy pouze usnadňovaly práci bezpečnostních služeb. Kdo šifruje, ten se přece určitě chystá dělat něco nezákonného, to dá rozum, nebo ne?
0 # JzP 2011-07-01 09:35
V čem ji usnadňují, Stane? Myslíte, že bezzpečnostní služby vyhledávají šifrovanou komunikaci a pak cíleně jdou po jejích uživatelích. Předpokládám, že namísto SSH používáte při přístupu na svůj server Telnet bez SSL.
0 # Tomáš Pecina 2011-07-01 10:44
Rovněž sdílím přesvědčení, Stane, že je to úplná blbost. Šifrování je relativně velmi silnou ochranou a práci odposlouchávajícímu rozhodně nezjednodušuje.

Osobně šifruji asi 15–20 % e-mailové komunikace (se všemi kryptograficky potentními partnery), a z těch 15–20 % je nejméně 90 % takové povahy, že by se z nich BIS nic zajímavého nedozvěděla.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)