Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

Vyšel jsem si včera na večerní procházku. Když jsem krátce před jedenáctou vyrazil, první, co jsem, vyšed z domu, spatřil, byl kropicí vůz, an projížděje Seifertovou ulicí směrem do centra (Pražáci by ten směr asi nazvali z centra, ale my Žižkované víme své) intensivně kropí. Tentýž vůz jsem pak spatřil v opačném směru, rovněž v akci, těsně před jednou.

Je pravda, že včera v Praze pršelo jen trochu a větší déšť je očekáván až dnes, ale přesto se nemohu zbavit obsedantní představy, že onen vzorný komunální podnik, jemuž kropicí vozy patří, se na nějaké počasí neohlíží a kropí ulice podle harmonogramu, klidně i v dešti.

Komentáře   

0 # Daniela 2011-07-01 20:02
vidim, pane Pecino, ze jste dnes kreativni v jinem oboru.
Pokud si pamatuji, tak Seifertova ulice je dlouhatanska prochazka od Cechova sadu...
Leda, ze.....:-)
0 # Tomáš Pecina 2011-07-01 20:35
To se patrně pletete. Seifertova vede od Bulhara (sady jsou tam také, Vrchlického, ale těm se už roky v Praze neřekne jinak než Sherwood, podle úrovně bezpečnosti zajišťované tam policií) přes Sladkovského náměstí a končí v pravotočivé zatáčce, kde na ni navazuje Táboritská.
0 # Daniela 2011-07-01 23:53
Nu, mam to ulozene asi tak, ze jestli Seifertova byla drive Kalininova, tak ta lezi za sady F.Riegra, dost daleko od ulice Trebizskeho, kde bydlela moje teta...
0 # JzP 2011-07-02 01:02
Legrační je, že ten kropicí vůz (podle mých informací jel v pátek víc než jednou tam a zpět) zablokuje poměrně nadlouho dopravu v ulici, protože od té zatáčky u Alberta až k zastávce Husinecká jezdí auta po tramvajových kolejích a snadno se to tam ucpe, vzhledem k tomu, že to kropení je pomalé.
0 # JzP 2011-07-02 01:16
Danielo, leží za Riegrovými sady, Rajskou zahradou a VŠE. Máte to správně, dříve se jmenovala Kalininova.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)