Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

O zdařilém kousku z pera Fabiana Golga jsem psal nedávno. Nyní o mně vyšel další difamační text, jehož autorem je Rostislav (Ross) Hedviček, a pokud F. Golgo neomylně zjistil, že jsem na blondýnky, R. Hedviček ve mně odhalil přímo homosexuála. Vážně nevím, co si mám o sobě myslet a kterému z nich věřit, když ve skutečnosti jsem heterosexuál a líbí se mi brunety.

Oba texty se shodují v tom, že jsem vytuneloval Britské listy, avšak neschopné české soudy mi to neuměly prokázat. Na což se těžko dá říct víc než No comment.

S Hedvičkem se věci mají takhle:


Ross Hedvicek, narozený jako Rostislav Hedviček dne 30. května 1956 v Kojetíně, odjel v květnu 1986 spolu s manželkou Marií na dovolenou v Jugoslávii, odkud se nevrátili a emigrovali, nejprve do Kanady a poté do USA; tam na Floridě R. Hedviček – po smrti manželky v loňském roce – dosud žije.

Hedviček je znám jako autor mnoha textů o České republice; ty mají vesměs velmi slušnou literární úroveň, jsou vtipné a nápadité a svou kritičností a nekompromisností vyvolávají v České republice zuřivé reakce. Knižně vydal Hedviček tyto texty v publikaci Jak Paroubek kradl salámy (ISBN: 80-86851-23-0).

Problém nastal, když se ukázalo, že autorova sebestylisace jaksi neodpovídá faktům. Hedviček o sobě tvrdí, že byl od nejútlejšího dětství utlačovaným synem z rodiny místních kulaků, že nesměl studovat a komunisty nenávidí tak, že sní o tom, jak se brouzdá potoky komunistické krve.

To je samo o sobě podivné, protože člověk s takovým kádrovým profilem by o zájezdu do Jugoslávie v 80. letech mohl jen snít. To si Hedviček dobře uvědomoval, proto lhal o svém věku a vytvářel dojem, že žije v zahraničí už od konce šedesátých let.

Jenže se pro veřejnost otevřely archivy Státní bezpečnosti a najevo vyšla celá řada dalších skutečností, které s Hedvičkovým sebeobrazem ani vzdáleně nekorespondovaly.

Předně se ukázalo, že zájezd do Jugoslávie nebyl první, ale zhruba pátý, takže pokud by Hedviček komunistický režim opravdu tolik nenáviděl, není zřejmé, proč s emigrací čekal až na pátý výjezd – nehledě na to, že pět výjezdních doložek a devisových příslibů by osoba s jeho kádrovým profilem nikdy nemohla dostat.

Nedosti však na tom. Hedviček, kterého podle jeho vlastních slov nevzali pro jeho původ ani do Pionýra, byl členem SSM, a v podniku, kde pracoval, zastával funkci bezpečnostního a požárního technika, což rozhodně nebylo místo, které by se svěřovalo nepřátelům režimu. Podobně nevěrohodnou se ukázala i legenda o důvodech, proč Hedviček nesměl vystudovat vysokou školu.

Takto z hedvičkovské legendy opadávaly, šupinu po šupině, jednotlivé lži, a výsledkem byl obraz spíše privilegovaného obyvatele komunistického Československa, který sice mohl režim nenávidět, ale rozhodně mu to nebránilo v pohodlné kolaboraci.

Tedy ukázková srážka Dichtung a Wahrheit

Nevím, zda jsem byl prvním, kdo tyto skutečnosti o Hedvičkovi zjistil: spis pořízený StB po jeho odchodu do emigrace jsem si nechal vyhledat a okopírovat v lednu loňského roku a jeho obsah jsem si zprvu nechal pro sebe. Do Hedvičkovy kausy jsem vstoupil až poté, co se dokumenty počaly objevovat, s peprnými komentáři, na různých místech na Internetu, a Hedviček ostře napadl disidenta Stanislava Pence za zveřejnění registru svazků na adrese http://www.svazky.cz.

Tehdy jsem se Pence zastal a pokusil se Hedvičkovi vysvětlit, že nadává na zrcadlo jen skrz vlastní křivou hubu. Marně: Hedviček, jehož identifikace s vlastním vyfabulovaným hrdinským obrazem se ukázala být téměř absolutní, mne zařadil mezi své nepřátele, a jako každý, kdo není ochoten přísahat na to, že dokumenty z jeho svazku jsou falsa, jsem se tak stal předmětem jeho útoků.

Mrzí mě to. Mám Rosťu Hedvička rád a jeho texty jsem vždy četl se zájmem. Bohužel, jeho lhaní o minulosti přehlédnout nemohu, a stejně tak se nemohu tvářit, že fakta, která vyšla najevo, nic neznamenají.

Mou doménou je Wahrheit, nikoli Dichtung, a tak už to zůstane, bez ohledu na to, zda se R. Hedviček ze své lži někdy vyléčí.

Aktualisováno.
Difamační text byl 4. října 2011 odstraněn.

Komentáře   

+1 # Anonymní 2011-09-28 18:17
Celkem i chápu, že člověk s Vašimi názory sympatizuje i s texty Rose Hedvička, ale zároveň jsem přesvědčen, že každému, kdo se na jeho tvorbu dokáže podívat alespoň trochu nezaujatě, musí být jasné, že jde především o narcistické výlevy. Jeho článek, na který reagujete, není tedy vůbec překvapivý a je jen dalším z mnoha dokladů narcismu RH. To, jak je to s minulostí RH, mě sice překvapilo, ale do celkového obrazu jeho osobnosti to zapadá.
0 # Anonymní 2011-09-28 20:21
Bych rekla, ze vetsina lidi pisicich na internet ma velmi silne ego, proto zazivame krvave strety osobnosti.
Pan Hedvicek ma, prokazatelne, velmi spatne zkusenosti s Cechy vseobecne a jiste take z tohoto duvodu se stal zapsklym a nenavistnym. Utoky na nedavne pratele kteri ho zklamali nejsou hodne jeho inteligence a postrehu v jinych oblastech.. Mel zustat u svych zajimavych clanku o pohledu na historii a kritiky postkomunistickeho Ceska, zde je vakuum, ktere uspesne zaplnoval.
Nadavani si, pozovani, detska narceni z prkotin, hledani skraloupu z minulosti, to vse je uz v ceske spolecnosti bohate zastoupene.

Mne tyhle valky (na kazde strane) mrzi uz z toho duvodu, ze z hadek a rozklizeni pravicove sceny budou profitovat zase jen a jen komuniste...:-(
-------

Jelikoz rozum je casto fadni zalezitost, tak nadejne cekam na dobu, kdy se bojujici rytiri patricne rozdovadi ve svych "macho" vasnich a zacnou se trumfovat-- kdo ma vetsiho bimbase-- a na dukaz budou postovat sve "jewels" na netu...:-)
+1 # Leon Kreutzfeld 2011-09-28 20:50
Ze je Hedvicek vysinuty je jasne uz od minuleho tisicileti. Me spis prekvapuje, ze ho nekteri vicemene normalni lide brali tak dlouho vazne.

Jestli zrovna pise proti komunistum, nebo pomlouva, nebo opisuje telefonni seznam, a jestli je to Masin nebo Stetina je celkem jedno. V tech textech vzdycky prosakuje neco co mi rikalo, ze to nema smysl cist.
+1 # Tomáš Pecina 2011-09-29 09:40
Když vyřadíte z literatury všechna díla, jejichž autory byli psychopathi, maniaci a jiní magoři, budou vrcholem literární tvorby Broučci (a to kdo ví, jestli).
0 # Anonymní 2011-09-29 10:06
psychopathi, maniaci a jiní magoři,

včetně Vás, nebo bez Vás,protože i vy ste literát, takže jen pro doplnění, zda se počítáte mezi tu první nebo druhou (broučkovskou) skupinu
0 # Saxána 2011-09-29 10:20
"Broučci" je ta největší filozofie pro každého v jakémkoliv čase a místě na zemi.
0 # Vodník 2011-09-29 10:32
"Broučci" je ta největší filozofie pro každého v jakémkoliv čase a místě na zemi.
Myslíte? Já bych řekl, že je to dost odpudivý kalvinism.
0 # Stan 2011-09-29 10:34
Čím to je, že se z každého "echt" pravičáka a antikomunisty dříve či později vyklube magor nebo alespoň člověk s pochybnou minulostí?

P.S. Tomáš má dle mého názoru se svým SDL nakročeno do první skupiny. V jeho minulosti se rýpat nehodlám, o to se s větším či menším úspěchem právě pokoušejí jistí pravicoví magoři.
+1 # Anonymní 2011-09-29 10:55
Stanovi: Když je někdo zavilý antikomunista, který se plácá s radostí v bolševické krvi a zabývá se tím, jak bude věšet bolševiky i s dětmi, měl by se každý sám sebe zeptat, zda se za touto nekompromisností něco neskrývá.

Tomáš Krystlík
+1 # Anonymní 2011-09-29 11:24
Mne taky nevzali do pionýra, ale úplně z jiných důvodů ( denně jsem ministroval a nechtěl jsem přestat) a mohu říct, že v osmi letech mi to bylo dost líto. Když mne odmítli pustit na jedenáctiletku (1954) i když jsem měl jen jedinou dvojku z matiky, bylo vše jasné. Šel jsem na konzervatoř a byl jsem přijat.Hrál jsem dobře na housle. Absolvoval jsem ale s violou. Na akademii mne už odmítli přijmout, i když přijímačky jsem úspěšně udělal. Prý jsem byl bigotní katolík.Ale studium šlo i soukromě. Zůstal jsem katolíkem dodnes a nelituju. Jen lituju těch, kteří dnes píší jací byli hrdinové, ale volit chodili, do průvodů řvát taky chodili i s dětičkami a dnes ze sebe dělají velké bolševikobijce a nevadí jim, že estébáčtí zločinci jsou ve vrcholových postech politiky, ekonomiky, peněžnictví a ve všech sférách veřejného života nebo si v klidu žijí na svých sídlech z bohatých prebend, které jim tato společnost poskytuje. Je to smutné, ale je to tak, bohužel.
29.9.25011 Miroslav Tomeček
0 # Daniela 2011-09-30 00:08
Ja uz si nepamatuji presne pionyrsky slib, ale hrdou pionyrkou jsem byla a zaroven chodila k panu farari na katechismus. Prave z techto deti vyrustali konservativci, nebo, jak se v Cesku nazyvaji, pravicaci. Protoze meli moznost porovnavat moralku komunistickou oproti krestanske, tito lide se rozhodli pro svobodny system.
Ten se nekdy projevuje chaoticky a svoboda slova je casto zneuzivana k prizemnim pohnutkam---s tim nic nenadelame. Osobne to beru s humorem, cim jsou pohnutky prizemnejsi (ubozejsi), tim jsou zabavnejsi.... :-)
0 # Stan 2011-09-30 00:19
Tomáši, to je jednoduché. Dotyčný si dělá zálusk na metál od Vondry a pochvalu od Nečase. Jó, třetí odboj, čtvrtý odboj, jak se to rýmuje...

Co jste chlapi nešťastný tomu Hedvíčkovi udělali, z toho teď lítají sračky na všechny strany...

Aby ho z toho ještě nekleplo, to by už tady na celou tu robotu s věšením komančů zbyli jen Šinágl s Cibulkou...
+1 # Anonymní 2011-09-30 10:45
Jsem už skoro pamětník, Hedvicka jsem potkal prvne nekdy pred 15 lety (na usenetu jestli se nepletu).

Pripadal mi od zacatku - a zda se ze jsem se nemylil - jako takovy ten dost odpudivy "chlapsky" typ co nadava na bolsevika a co by mohl byt kdyby nebyl, ale zaroven se systemem docela v pohode zije, najde si v nem svoji pozici ze ktere muze buzerovat ostatni a je hodne hrdy na to "jak se vyzna", coz vesmes prestavuje kombinaci drobne zlodejiny, uplatkarstvi, protekci a vydirani ktere mu zjistuji pohodlny zivot. To jestli nakonec emigruje a nebo ne, na jeho osobnosti nic nemeni.

A pokud jde o uroven literarniho dila Hedvickova - moc necetl jsem toho mnoho - ale nijak zajimave ani podnetne mi to tedy neprislo.

jezovec
0 # Anonymní 2011-09-30 11:48
Stane, vy se uplne tetelite blahem kdyz vidite, ze nekdo (kdo sam sebe pojmenoval jako antikomunista) ze sebe dela pitomce a vam to slouzi k tomu abyste rekl antikomunisti jsou pitomci, coz? ...

Ostatne, at se vam to libi, nebo ne a at uz je tehdy (i nyni) chovani a (ne)schopnost komunikovat a vychazet s lidmi u petra cibulky jakakoliv, to co v letech cca 1990-1995 tvrdil o hrozicim vyvoji v CR se vicemene do puntiku naplnilo...bohuzel
DS
0 # Starý pán 2011-09-30 13:24
Vodník: "Já bych řekl, že je to dost odpudivý kalvinism"

No já teda nevím, Brouček se tam zjevně pokoušel o mezidruhový sex, rodiče vůbec nebyli proti, Bůh ví, jak by to skončilo, kdyby mu nějací nazi-berušáci nedali na budku. Nevím, jestli by s takovou dysfunkční rodinou byl kalvin spokojen.
+1 # Tomáš Pecina 2011-09-30 14:07
A nebyl to prostě jen multikulturalismus?
0 # Starý pán 2011-09-30 14:31
Asi ne, protože nešlo jen o jinou rasu. Ale o jiný živočišný druh, protože by nestačilo strčit Berušce do zadku žárovku, nemohli by spolu mít plodné potomstvo. Tedy šlo o obdobu Hospodinovy hrozby, že "kdo by obcoval s ..., ..., nebo s hovadem, smrtí zemře." nebo tak nějak.

I když, pořád to asi nebyla taková nechutnost jako když se chtěl Berušce pod krovky dostat německej Ferda.
0 # Daniela 2011-09-30 18:29
Broucci je roztomila pohadka, jen lidi s utrzenymi kridylky opomijeji poetickou krasu.
Dnes to vnimam tak, ze v Karafiatove povidani se odrazi vlastni sladkobol, neb on sam byl platonicky zamilovan do zeny z vyssi spolecenske vrstvy, v te dobe neprekonatelna bariera..

Knizka jako nastroj k mentalnimu vyvoji ditete je, myslim, velmi dulezita. Nektere deti si uz takto brzy v zivote uvedomi hranice sve existence, byt je tato existence plne vyuzita a chvalyhodna. Stejne skonci, nenavratne, v pripade broucku pod sedmikraskami...
0 # Stan 2011-10-01 21:41
DS, já se netetelím blahem, já jen pozdvihuji obočí :) A nejedná se o ojedinělé případy, ale o syndrom. 21 let po pádu komunismu bojovat s rudými přízraky a nevidět, že tento stát už ničí úplně jiní "sekáči", co se na rozdíl od bolšánů nezakecají, na to je potřeba mít pořádnou mlhu před očima..
+1 # Anonymní 2011-10-02 20:56
Stane: ten stat tady nici( tuneluji, pousti zilou) vytrvale 21 let ti, kteri v roce 1989 realizovali dohodu s "opozici" a li jjich krvni skupiny. Za tech 21 let si urvali slousna sousta a nebo si vychovali i svoji generaci nastupcu (at primo z rodiny, ci z lidi podobne krevni skupiny) a krome nich se za tech 21 let chytlo sance spousta lidi, kterym podobne sedocerne vody vyhovuji a jsou v nich jako ryby ve vode.
Ale jsme stale u priciny a nasledku. Nomenklatura castecne predala moc za bezterestnost a moznost nerusene si delat sve..Kauzalita tohto vyvoje ve spolecnosti je nepopiratelna.
Zdroj a vykonavatale bezpravi tady nebyli nikdy ( nebylo vule ve formalne vladnouci skupine) pojmenovani a zejmena spravdlive stihani a trestani.
A zeme, ktera netresta zlo a udrzuje bezpravni stav logicky ovladaji ti, kteri maji zdroje, kontakty a vliv. A tyto zdroje meli (a v jine forme maji) ti, kteri tady tuto zemi ovladali pred 21 lety. A jak si ttyto lii kdo pojmenovava je celkem jedno. Podstatny je stav, jeho priciny a jeho nasledky
0 # Stan 2011-10-03 10:20
Víte, někde jsem četl, už v Čechách už 200 let vládne několik pražských rodin, a to bez ohledu na to, jaký politický režim tady zrovna panuje. A že při všech převratech (snad jen s výjimkou německé okupace) to bylo "Já na bráchu, brácha na mě".

Ale třeba jsou to jenom pomluvy, a máte pravdu Vy, že za vším jsou, 21 let po sametu zakuklení bolševici a estébáci. Já kolem sebe vidím trochu jinou situaci, kdy například roste počet lidí, kterým se po totalitě začíná stýskat. A není to proto, že by chtěli žít s náhubkem, ale proto, že současné poměry se jim jeví horší, než ty, co panovaly za normalizace. Ve věci svobody si moc nepomohli, můžou si sice říkat, co chtějí, ale nikdo je neposlouchá, navíc jim zmizely sociální jistoty.

Nevěřím tomu, že tohle byl cíl těch "zakuklených bolševiků" bez známky sociálního cítění, kteří nám teď vládnou. Ti se přece jakékoliv změny musejí obávat.
0 # Anonymní 2011-10-03 14:49
mily stane, nevim kolik rodin dnes realne vladne praze, ale rekl bych, ze v soucasnosti vetsina z nich urcite nemela (nema), nebo jen velmi kratce ma cs. obcanstvi....

Abychom si upresnili pojmy, pod slovem "vladnout" rizumim opravdu vladnout. Neni pochyb, ze v Praze je x rodu, ktere jsou schopny velmi, velmi dobre prezivat za jakehokoliv rezimu.. ale to nema s vladnutim nic spolecneho
ds
0 # Anonymní 2011-10-04 19:18
Heil dir im Siegerkranz!
0 # Stan 2011-10-05 07:38
Právě jste, milý DS předvedl tvrzení rozporné k těm předchozím. Spor byl přece o to, zda nám vládnou zakuklení normalizační bolševici a jejich potomci. A teď tvrdíte, že nám vládnou cizinci. Nebo jste od začátku myslel, že nám vládnou zahraniční zakuklení bolševici? To by ta debata z mé strany pak vypadala jinak...
0 # Anonymní 2011-10-05 13:36
Rekl bych, ze to neni tak jednoduche :-) Tipoval bych zkratka, ze nejdulezitejsi podil na moci zde drzi cizinci (ne nutne zde zijici), jejichz koreny jsou v (drive komunictickych ) bezpecnostnich aparatech. K vykonu a prevodu sve moci zde od zacatku pouzivali a pouzivaji ty, kterym rikate "normalizacni bolseviky, jejich potomky" a dodavam nepochybne ruzne lidi "zvlastniho razeni" vcetne tech vasich prazskych rodin... Netvrdim, ze takto kontroluji samozrejme celou spolecnost, to neni realne ani mozne, ale svuj vliv uzivaji ke kontrole klicovych rozhodovani (v politice, byznysu a kriminalnich aktivitach..) ktere smeruji vyvoj v zemi. A jelikoz jsou v uplatnovani sveho vlivu na tato strategika rozhodovani nejsilnjsi, pak tedy vladnou.
-1 # Jiřina Korčáková 2012-08-18 20:09
Odpusťte, pane Pecino, mohu vědět, co vlastně tak závažného se stalo, že jste pocítil potřebu jít a nechat si vyhledat a okopírovat v lednu loňského roku spis pořízený StB po odchodu pana Hedvíčka do emigrace? To je totiž dost závažný krok a to, co píšete, vlastně vůbec nic nevysvětluje, a výsledek dost hubený SSM a Jugoslávie, to si děláte asi srandu! Také mi přijde poněkud posunutá časová osa, já jsem ty informace viděla na internetu dávno před tím, než pan Hedvíček vyjel po panu Pencovi, vlastně to byl jeden z důvodů, měli byste být velkorysejší, poškozený je pan Hedvíček, nikoliv vy. Promiňte. Je mi jasné, že vám byl spis vydán vzhledem k tomu, že jste novinář a badatel, ale co prokristapána je k bádání na tom, že někdo byl v SSM a v Jugoslávii? Mohu vám řící, že já široko daleko naopak neznám nikoho, kdo tam nebyl! A proč si kdejaký nejenom amatérský, ale i zkušený, dá se říci profesionální, badatel a novinář klade za svou nejvyšší metu opřít se do Hedvíčka a nutit ho, aby se zastřelil, protože o něm někdo řekl, že byl v SSM, někdo komu mohli klidně i vkládat slova do úst, někdo, kdo měl strach o něj i o sebe a chtěl to všem ulehčit, někdo, kdo ani nevěděl, že za členství v SSM a za to, že byl někdo v Jugoslávii a nevzal kramle hned u první benzinové pumpy se u nás střílí a provádí se sociální exekuce! Mně to přijde, že citlivé informace o Hedvíčkovi - sice v tom spise nic špatného není, ale citlivé informace to jsou - a mně to přijde že se povalují jen tak na registračce někde na chodbě a blázniví detektivové amatéři, hledající Český Watergate, stojí na ně frontu až někam ven na chodník, jen aby mohli šoupnout na internet informaci, že jeden z asi tak deseti, patnácti miliónů občanů byl údajně v SSM, když já přitom věřím, že to není pravda, ale je mi to, po pravdě, úplně šumafuk. Komická představa, že ctižádostiví badatelé stojí frontu na jeden jediný spis a ještě k tomu emigranta, ale dovedu si představit, že oběti to jedno není. Že si solidní badatel nechá obsah složky vedené na druhého člověka pro sebe, to považuji za samozřejmé. Že se obsah takové složky objevuje i se jmény, plnými adresami, a dokonce i s protokoly z výslechu příbuzných oběti na internetu, doprovázen peprnými komentáři, to považuji, promiňte, za pěknou prasárnu. Troufl by si někdo udělat toto třeba Václavu Havlovi nebo Václavu Klausovi? A tam by si jistě více početli! Jste statečný a přijde vám samozřejmé chránit IP adresu lidí, kteří píšou třeba jen komentáře na váš blog. Jak to přijde, že tohle vám samozřejmé nepřípadá? Já to prostě nechápu! A proč musí dostat přes čumák i každý, kdo řekne něco na jeho obhajobu? Ještě nikdo mi toto nedokázal vysvětlit, všechny ty argumenty mi připadají nesmyslné a nikam nevedou. Kde je jaký smysl toho všeho?
+1 # Tomáš Pecina 2012-08-18 22:25
Odpusťte, pane Pecino, mohu vědět, co vlastně tak závažného se stalo, že jste pocítil potřebu jít a nechat si vyhledat a okopírovat v lednu loňského roku spis pořízený StB po odchodu pana Hedvíčka do emigrace?

Ve svazcích.cz měl jiné datum narození, než co sám tvrdil. Nebýt toho, zřejmě bych si svazek po vypuknutí Hedviček-gate stejně vyžádal, ale takhle jsem byl jedním z prvních, který ho viděl.

Komická představa, že ctižádostiví badatelé stojí frontu na jeden jediný spis a ještě k tomu emigranta, ale dovedu si představit, že oběti to jedno není.

"Oběť" ze sebe dělala spoustu let mučedníka totality a svým agresivním stylem si přímo říkala o to, aby její historky z disentu byly porovnány s realitou.

Hedvička nelituji, a jeho Dvoranu, kde o mně i o jiných nestydatě lže, ještě osladím, to nechť se "disident" spolehne.
-1 # Jiřina Korčáková 2012-08-20 14:22
1) Vždyť v tom spise nic není! Nedokazuje ale vůbec nic.

2) Osladíte si kávu nebo čaj? Budete sladit Hedvíčkovi nebo jeho přátelům za to, že existuje?
+1 # Tomáš Pecina 2012-08-20 14:48
Ad 1:
Svazek dokazuje jeho lhaní o minulosti.

Ad 2:
V textu o mně není pravda skoro nic. V mém textu o něm je pravda každé slovo.
-1 # Jiřina Korčáková 2012-08-22 10:31
Můj dotaz se týkal faktu, že REGISTR SVAZKŮ by neměl být ZNEUŽÍVÁN V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ. Ani jako obrana.

A už vůbec by neměl být zneužíván V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ JAKO ODVETA.

REGISTR SVAZKŮ sám o sobě je špinavost. Špinavost, které se dopustila STB. Zveřejnění databáze STB ztrácí svůj smysl a veškeré oprávnění v okamžiku, kdy je zneužívána.
+1 # Tomáš Pecina 2012-08-22 10:41
Tak útlocitný nejsem. Kdyby Hedviček nelhal, nemusel by se teď plačtivě dovolávat toho, jak je mu ukřivděno, že se to ukázalo, a jaký je jeho veřejný obraz. Je takový jen jeho vlastní zásluhou.
0 # Vidiecan 2013-09-22 02:44
KNIHKUPECTVI.

Clanek kontrujici R.Hedvickovi na
webu Dvorana hlouposti:
dvoranahlouposti.blogspot.cz

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)