Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Dnes jsem byl vypovídat na policii ve věci našeho Sudetoněmeckého krajanského sdružení. Trestní oznámení Davida Navary jsem jen krátce prolistoval: jak jsem předpokládal, je to naprostá slátanina, typický produkt právního imbecila.

Samotná výpověď není tak zajímavá jako to, co jsem zjistil, když mi policista – nevím, zda záměrně nebo nedopatřením – umožnil přečíst si pokyny státní zástupkyně. Případ totiž sleduje Vrchní státní zastupitelství v Praze, tedy SZ o dva stupně vyšší, než by normálně mělo, a z pokynů OSZ pro Prahu 2 je zřejmý úmysl zahájit trestní stíhání, a to za cokoli, bez ohledu na zjištěný skutkový stav.

Státní orgány se tedy zjevně domnívají, že nás od našich aktivit odstraší trestněprávními prostředky, ale minimálně za sebe jim oznamuji, že v tom se zmýlily.

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-09-21 18:22
Sudetoněmecké krajanské sdružení bylo povoleno! - nikdo povolení nezrušil, ale na Vás podal nějaký pan Navara trestní oznámení asi nejspíše proto, že měl trochu volného času(četla jsem ty nesmyslné důvody)a výsledek toho celého "divadýlka" je ten, že Státní orgány rozhodly - že Vás nebudou trestně stíhat(ostatně ono není ani dost dobře pro co?), ale že se Vás pokusí vystrašit a zahnat do kouta!!Takovej MGr. Pecina v koutě by se jim asi velice líbil.
dubanová
0 # Tomáš Pecina 2011-09-21 18:26
Jenže já se jich nebojím. Moje zásada je, ať se bojí oni.
0 # Anonymní 2011-09-21 18:38
Protože nejsem jako člen přípravného výboru zmíněn, cítím se diskriminován.

Zdraví Vás
Wolfgang Habermann
0 # Anonymní 2011-09-21 19:00
Kam jsme se to za těch cca. 22 let dostali - jestli jsem to dobře pochopila, tak státní orgány, když nebudou moci dotyčného "nepohodlného" rovnou zavřít, tak jej budou alespoň cyklicky předvolávat k nesmyslným výslechům - děsit jej a doufat, že Ty jejich skoro "totalitní" metody budou nakonec natolik účinné, že dotyčný ve finále učiní to, co si budou STÁTNÍ ORGÁNY..
dubanová
0 # Anonymní 2011-09-21 19:01
přát, pardon
0 # Vodník 2011-09-21 19:12
§ 405 tr.z. - tak to jste se Stworou na stejné lodi. A jak sám uvádíš, podle pokynů top vypadá, že budeš odsouzen, ať už jsi spáchal cokoli. Ne-li odsouzen, tedy aspoň usouzen. Oni mají čas a prostředky - Stwora už tam byl čtyřikrát(?)...
0 # Anonymní 2011-09-21 20:25
To je prece jedna z vyhod demokracie, ze kazdy muze jit na policii podat trestni oznameni, tedy i nespokojeny obcan. Policie musi tuto stiznost prozkoumat.
V pripade Stwory doslo k soudu a cesti soudci, neznali pomeru pak soudili z "face value". Nu, justice casto neni spravedlnost, ale vyklad zakonu, s tim se musim smirit.
Proto si nemyslim, ze pravnicky vzdelany p.Pecina pujde na chvili do teplaku, jak si preje pan Navara.
-----
Ackoliv :-)
Jelikoz Tomasek byl drzy na carodejnice, vladkyne si dovolil zesmesnovat, jejich minulou prostituci zverejnovat, za to ma velky vroubek u jezibab a to se neodpousti nikdy.
Nasledne tyto doroty, dnes uz pocestne, vyviji tlak na sve sexualne uchylne partnery (Neco takoveho muze sukat jen uchyla) odmitanim sexu. To vzdy zapusobi a nezbedny Putto bude prisne potrestan..
0 # leho 2011-09-21 21:48
Byl jsem zase nezdvořilý, nebo proč to mazání?? Vysvětlení si nezasloužím? Asi ne, jak to vypadá...
0 # Daniela 2011-09-21 22:11
Zkusila bych to znova, leho, na jeho osobu snese p.Pecina hodne, ale treba v poznamkach o jinych osobach uz tak tolerantni neni.... Otestovano:-)
0 # Anonymní 2011-09-21 22:31
Říkal jsem vám to - T.P., že po vás jdou, už před půl rokem. I že zneužijí příkaz k odposlechu vydaný VS v Praze (na žádost ředitele příslušné zpr. služby). Pozor na to!
0 # Anonymní 2011-09-21 23:16
Vážený pane Pecino,
pokud nejednáte pouze v něčím zájmu, nejste tedy „užitečný idiot“, pak Vám jistě neuniklo, že s přesuny velkého počtu obyvatel proti jejich vůli měly zkušenosti z minula nejen Sovětský svaz a před ním Rusko, ale i Spojené státy v 19. století a Británie ve svém koloniálním impériu. Poválečné odsuny byly nespravedlivé, přinesly násilí a traumata, ale nebyly ničím novým, nebylo to specifikum. Například rozdělení britské Indie na Indii a Pákistán přineslo v roce 1947 přes milion obětí. Dalším příkladem je "transplantace" protestantů do Irska v 16. století, vyhnání francouzsky mluvících osadníků v roce 1755 z Nového Skotska v Kanadě nebo přesuny v afrických koloniích v 19.století.

Buďte si pane Pecino jistý, že kdyby nebyla stanovena demarkační čára Karlovy Vary, Plzeň, Č. Budějovice, ale byla více na západ a na našem území zcela proběhla válečná fronta, tak by všichni ti Sud. Němci sami dobrovolně utekli na západ, zcela podobně jako 6 miliónů Němců z území Polska před postupující Rudou armádou.

Ano, při divokém odsunu se děly nepravosti, zabíjení apod, to se stát jistě nemělo. Na druhou stranu je třeba připomenout, co je příčina a co následek. Nenávist mezi Čechy a Němci byla po těch všech mrtvých Češích v koncentračních táborech a bitvách snad na všech frontách od Anglie přes Saharu až po Rusko tak obrovská, že nebyla naděje na možnou další spolupráci mezi těmito dvěma národy v jednom státě

Nebo si snad myslíte, že se Československo mělo vzdát pro roce 1945 Sudet a postoupit je Německu? Také by to bylo řešení, že. Vzhledem k tomu, že ČEskoslovensko na straně spojenců vyhrálo válku, tak postoupení Sudet by byl nesmysl. Proto se rozhodlo o odsunu.

Pokud Vám tak vadí pane Pecino to bezpráví způsobené odsunem, proč třeba zrovna tak nenapadáte např. bombardování Drážďan na konci II. sv. války spojenci? Bombardování Drážďan nebylo nutné, protože tam nebyla žádná německá armáda ani vojenské továrny. Tudíž toto systematické bombardování a zabíjení civilistů válečný byl zločin, za který měli být příslušní vojáci a popř. politici potrestáni. Bombardováním Drážďan se spojenci nechali vyprovokovat a klesli spojenci na úroveň nacistického Německa. Počet obětí bylo cca 25.000, čilo srovnatelně s odsunem. Na bombardování Drážďan se však nepodíleli komunisté, tak Vám to jaksi asi „nejde do krámu“, co?

Nebo jiný příklad. Svržení atomové bomby na Hirošimu a Nagasaki. Nikdo o tom nepochybuje, že to bylo nemorální. Američané však tvrdí, že bez shození atomových bomb by válka trvala přinejmenším ještě jeden rok a vylodění Američanů v Japonsku by si vyžádalo přinejmenším 1 mil. životů amerických vojáků a proto tam ty bomby šoupli. Podle Vás je to jistě v pořádku (nezaznamenal jsem žádné nesouhlasné reakce), přestože Japonsko bylo prakticky před kapitulací.

Vážený pane Pecino, škoda Vašeho talentu, inteligence a občanské aktivity na jitření doby dávno minulé. Milióny Židů se musí obracet v hrobě. Jak jsem napsal v úvodu, pokud toto neděláte na něčí objednávku, pak by Vaší aktivitu bylo vhodnější použít na řešení mnohem palčivějších problémů dneška, kdy tato vládnoucí garnitura (samozřejmě včetně bývalých komoňů) tuto zemi naprosto plundruje, rozkrádá, devastuje. Je třeba nový rok 1989 a ne se tady zabývat problémy šedesát let starými. Zvlášť, když naprostá většina tzv. Sudetských Němců si žije v BRD naprosto spokojeně a rozhodně se vrátit do ČR netouží.
T. Moláček
0 # Tomáš Pecina 2011-09-21 23:28
Pane Moláčku, rozdíl mezi bombardováním Drážďan a vyhnáním sudetských Němců je jen jeden, ale podstatný: datum. To první byla válečná operace, to druhé genocidium v době míru.
0 # Tomáš Pecina 2011-09-21 23:31
Leho, váš příspěvek jsem smazal jako trolling, protože jsem jeho motiv vyhodnotil nikoliv jako snahu diskutovat, ale urážet.
0 # Anonymní 2011-09-21 23:33
Pane Pecino, II. sv. válka skončila 2.9.1945
T. Moláček
0 # Tomáš Pecina 2011-09-21 23:35
Nekapitulovalo Německo náhodou 7., resp. 8. května?

Bombardování Drážďan odsuzuji, ale viním za ně Hitlera, ne Spojence.
0 # Anonymní 2011-09-21 23:46
V ČSR má odsun po válce 2 fáze. 1. fáze začíná hned po skončení 2 sv. války, v květnu 1945 tzv. divokým odsunem. Tento divoký odsun byl skutečně vyhnáním, protože o něm nerozhodla vláda na základě mezinárodních smluv jako tomu bylo v druhé fázi (od listopadu 1945). V tomto divokém odsunu docházelo, bohužel, k těm excesům.
Jinak, mír tu rozhodně nebyl. Jednak přes naše území tahli Banderovci, jednak tu byly tlupy Werwolfů. To jistě klidu v pohraničí nedalo.
T. Moláček
0 # Anonymní 2011-09-21 23:50
"Bombardování Drážďan odsuzuji, ale viním za ně Hitlera, ne Spojence"

Pane Pecino, mě snad "vomejou". Za bombardování Drážďan vinítě Hitlera, přestože spojenci tam zmasakrovali přes 25.000 lidí, ale za odsun Němců z ČR (přičemž z 3mil Němců v ČR před válkou jich přes 40% ve volbách volilo SdP, tedy stranu volající po jediné Říši), viníte Čechy

T. Moláček
0 # Tomáš Pecina 2011-09-22 00:00
Jinak, mír tu rozhodně nebyl.

Kolik těch werewolfů bylo? A kolik lidí zabili banderovci? To jsou typické české výmluvy. Válka skončila a násilí na civilistech bylo nepřípustné, nehledě na to, že nepřípustné by bylo i během ní.

přičemž z 3mil Němců v ČR před válkou jich přes 40% ve volbách volilo SdP, tedy stranu volající po jediné Říši

Hloupá demagogie. Tím, že zvolím SdP, se nezbavuji ani práva na život, ani na vlast, a ani na majetek. Nevolil snad přibližně stejný počet Čechů v posledních (relativně) svobodných volbách před Únorem KSČ?
0 # Tomáš Pecina 2011-09-22 00:54
Jelikoz Tomasek byl drzy na carodejnice, vladkyne si dovolil zesmesnovat, jejich minulou prostituci zverejnovat, za to ma velky vroubek u jezibab a to se neodpousti nikdy.

Zábavně napsáno, ale vidím to trochu jinak: Je to podobné jako když se zakazovala Dělnická strana. Ministerstvo si není jisté, jak dopadne soud o odmítnut registrace, a tak chce vyrukovat s tím, že jsme trestně stíháni. Tím je schopno soudce ovlivnit, protože v jejich jednoduché mysli musí být přece trestně stíhaný člověk lump.

Jenže si neuvědomili, holoubci, že některé věci už jim v Evropě v r. 2011 neprojdou.
0 # Anonymní 2011-09-22 01:01
Pane Moláčku, žádná mezinárodní smlouva o odsunu Němcu z ČSR neexistovala a neexistuje dodnes. Blábolíte po česku!

Tomáš Krystlík
0 # Daniela 2011-09-22 03:48
Pane Molacku,
kdybyste do sudetskych Nemcu nezamichal Spojene staty, tak bych vase podivne pojeti historie taktne prehledla.
Ja take nenavidim nacisty, pro mne, at je ubijeli krumpacema. Moje souciteni je s civilisty, co byli po prohrane valce bezbranni a vitezove se k nim chovali jako krvelacni barbari. Americti vojaci zajate Nemce nemucili, jejich deti nezabijeli, chovali se k porazenym z principu civilisovane. Nelibi se mi, jak moralisujete a zatim sam, jako clen ceskeho naroda mate zlukle maslo na hlave. Argument, ze sudetsti Nemci volili nacisty-SdP a proto ztratili vlast, casto i zivot, neuznavam. Vsichni presvedcenymi nacisty nebyli.
Podle teto Vasi logiky pak i Cesi, vezmeme-li to kolektivne, prali nacistum a prisahali vernost Treti Risi. Po atentatu na Heydricha se uskutecnilo mnoho statnich demonstraci prisahajici vernost Hitlerovi a jeho Treti Risi. Nevim, kolik Cechu se ucastnilo dobrovolne, ale faktem zustava, ze 3.cervence 1942 se jich seslo podporit nacisty na Vaclavskem namesti, u sv. Vaclava, pres 200 tisic.
V retrospektu, musela to byt strasna doba,- mnou dosti otraslo, jak pri "Kde domov muj" cely Vaclavak hajloval...
Zde je zdroj:

www.youtube.com/watch?v=3wd8CqkKNjk

Kdo je nevinny, at hodi prvni kamen...
0 # Anonymní 2011-09-22 08:28
Zajímavé je, že si mnozí (i našinci) otevírají ústa dokořán pouze na nás, ačkoli mnohem více Němců bylo vyhnáno z historicky "němečtějších" oblastí dnešního Polska a Ruska.
Přitom my jsme měli nepochybně větší historický nárok na Slezsko než třeba Poláci (kterým ovšem chuť nechyběla), nemluvě o Kladsku, "nedělitelné" části českého království.
Stalin prý Benešovi nabízel ukojení našich případných územních nároků na úkor odgermanizovaných oblastí, ale on velkomyslně odmítl, čehož velice litoval v pamětech Václav Černý ...
Spíše než o nějaký trest za volení parlamentní strany šlo o politické následky, které (byť z velké části nevědomky) místní neloajální německá menšina svým chováním způsobila a jejichž opakování si velmoci nepřály. Bohužel se ale v četných publikacích na Západě objevují fráze, jako že Němci chtěli tzv. Sudety "zpět", ačkoli (kromě Chebska) nikdy nebyly součástí Německa.
Je to zřejmě dáno tím, že na historických mapách vyskytujeme jako část jednobarevného fleku Sv. říše římské, později (v německojazyčných oblastech) s dodatkem "národa německého", ergo Německa ...
0 # Tomáš Marný 2011-09-22 08:41
Jaký je právní názor SZ? Lze to nějak upřesnit? Ať víme, na co se připravit.
0 # Tomáš Pecina 2011-09-22 09:53
Jaký je právní názor SZ? Lze to nějak upřesnit? Ať víme, na co se připravit.

Víme pouze tolik, že chtějí co nejrychleji zahájit trestní stíhání, zjevně aby měli argumenty pro správní soud.

Očekávám, že korunním důkazem bude znalecký posudek v oboru ideozločinu, a docela se těším, až bude plzeňský "JUDr." Svoboda vykládat o Foucaultovi, plochách vnoření a závadovém diskursu, jehož je Sdružení součástí.
0 # Anonymní 2011-09-22 10:16
Danielo,
měl jsem pratetu - ČEška, co si před válkou vzala Němce, za války žili v Praze. Mohla být klidně mezi demostrujícím na Václaváku dne 3.7.1942. Ona se k Němcům hrdě hlásila, běžně nosila na šatech odznáček s hákenkreuzem.
Po válce byla zcela po právu odsunuta.

Na druhou stranu, můj otec se zúčastnil jiné demonstrace na Václavském náměstí, a to již 28.10.1939. Následně byl zatčen a strávil šest let (celou válku) v koncentráku Sachsenhausen.

Vy se Danielo (ale i např. pan Pecina) zastáváte v naprosté většině vychcánků, co se za války měli relativně dobře, měli zvýšené příděly atd. Tito lidé zradili ČR, žádali o připojení k Říši.

POkud by tito lidé prokázali, že se neprovinili proti ČR, neztratili by čsl. občanství a majetek a mohli tu zůstat. To umožňovaly tehdejší zákony. (např. z.č. 12/1945Sb ,z.č. 33/1945SB)

To si jako myslíte, že si lidé, co se vrátili z koncentráku nebo příbuzní lidí, co zemřeli v plynových komorách, měli najednou po válce padnout se Sudetskými Němci kolem krku se slovy: "Co jsme si, to jsme si"?

Znovu říkám, nesouhlasím s vraždami, co se při odsunu staly. Ale odsun byl správný. Chtěli do Říše, tak tam byli posláni. Miliony lidí zavražděných Němci takovou možnost nemělo. Ti byli odsunuti rovnou do plynových komor. To byla skuktečná genocida.
T. Moláček
0 # Anonymní 2011-09-22 10:18
je to ten stejný Navara, který napsal knížku o Hučínovi?
0 # Tomáš Pecina 2011-09-22 10:25
POkud by tito lidé prokázali, že se neprovinili proti ČR, neztratili by čsl. občanství a majetek a mohli tu zůstat. To umožňovaly tehdejší zákony.

Neumožňovaly, vyžadovaly aktivní odpor, a v praxi ani to nestačilo, zvlášť když bylo vyháněnému co ukrást. Samozřejmě, aktivně odporujících byly plné hřbitovy, Hitlerův režim nebyla žádná selanka.

Kromě toho je tu otázka, zda byly autonomistické (a později separatistické) požadavky SdP legitimní. Do té se Čechům strašně nechce, protože vědí, že v ní nemohou v argumentaci uspět.

Komunisté nám vtloukali do hlavy, že sudetští Němci zradili, ačkoli se za I. republiky měli tak dobře, jako žádná národnostní menšina ve střední Evropě, měli vlastní divadla, noviny, školy včetně vysokých atd. Jenže jich byly tři miliony, a nemělo s nimi být a limine nakládáno jako s menšinou, v tomto státě totiž žádná většina nebyla (a bylo nutno ji zkonstruovat vytvořením fiktivních Čechoslováků).

Další věcí je, že klíčová legislativa byla vytvořena parlamentem, kde Němci nebyli zastoupeni vůbec.
0 # Tomáš Pecina 2011-09-22 10:27
je to ten stejný Navara, který napsal knížku o Hučínovi?

Nenapsal, vydal.
0 # Tomáš Marný 2011-09-22 13:44
Stejně je to slabé. Měl jste říci, že bez překvalifikace na rozvracení republiky neodejdete ze služebny!
0 # gogo 2011-09-22 13:51
Další věcí je, že klíčová legislativa byla vytvořena parlamentem, kde Němci nebyli zastoupeni vůbec.

ale ale ...
nepřeháníte to už trochu? O jakém období hovoříte?
0 # Tomáš Pecina 2011-09-22 14:39
O jakém období hovoříte?

Od vzniku republiky do dubna 1920. Podrobnosti zde.
0 # gogo 2011-09-22 15:33
To pak ano, možná proto, že se v roce 1920 konaly vůbec první volby.

V pozdější době měli ale Němci v parlamentu zastoupení silné, ale z nějakého důvodu se nechtěli účastnit koalic, dost možná měli odtažitý vztah k nové ČSR i před rokem 1920.

V paměti mi zůstal např. návrh na povinnou výuku češtiny a němčiny, kterou smetli ze stolu právě němečtí poslanci.
0 # gogo 2011-09-27 13:01
Mimochodem, včera byl na ČT2 poměrně zajímavý diskusní pořad o Henleinovi a Jakschovi.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)