Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Pro příznivce theorie o tom, jak velmistr Řádu ozubeného kola, Jeho Velkoozubenost Marek Hirato přepadl a poranil skupinu mírumilovných tělocvikářů (ať z policie, ze SZ, z Jiného práva nebo odjinud), zveřejňujeme zvukový záznam události.

Cosi mi napovídá, že se v Třebíči chystá velký pláč a skřípění zubů…

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-10-06 21:51
Dost dobrý... To budě tělocvikář plakat. Moc dobře si pamtuju jak to popisoval na primě.. dobře mu tak. Zajímalo by mne jak se postaví jeho nadřízení k faktu, že s dětma přichází do styku násilník a lhář.
0 # Tomáš Marný 2011-10-07 14:33
Neví, co se tím záznamem mění ... zdá se mi, že je zcela v souladu s tím, co bylo již v usnesení. Jediný spor je o to, zdali Jeho Velkoozubenost jednala v nutné obraně (jak tvrdím já) či nikoli (jak tvrdí orgány).
0 # Tomáš Pecina 2011-10-07 15:31
Záznam má velkou důkazní hodnotu vzhledem k zákonným podmínkám nutné obrany, tj. zejména prokazuje, že tělocvikáři chtěli obviněnému sebrat jeho majetek, že obviněný nejprve reagoval verbální obranou a až když nebylo zbytí, sáhl po noži.
0 # tomas Marny 2011-10-07 15:42
Presne to same jsem pochopil uz z usneseni a mel jsem za to, ze jadro sporu lezi jinde.
0 # Tomáš Pecina 2011-10-07 15:45
Jestliže jste z usnesení něco pochopil, patří vám můj obdiv. Já jsem pochopil pouze to, že policejní orgán je idiot, který se podstatou věci vůbec nezabýval.
0 # Tomáš Pecina 2011-10-07 15:56
Nový důkaz ozřejmuje, že skutek popsaný v usnesení se udál podstatně jinak, než je tam uvedeno:

1. Poškození tvrdí, že muže pokládali za devianta, který si fotí jejich nezletilé svěřence. Tomu nic nenasvědčuje, agresí reagovali bezprostředně na to, že si JV MH vyfotografoval je.

2. Není pravda, že by poškození požadovali ukázat fotografie, ale žádali expressis verbis vydání fotoaparátu a paměťové karty.
0 # Tomas Marny 2011-10-07 21:32
Ano, zaznam silne naznacuje to, co rikate (na JP jsem to odhadl i bez znalosti zaznamu). Ovsem presto se domnivam, ze xaznam na pripadu nic nemeni; z pohledu organu to tak jako tak nebude nutna obrana. Onen puvodni clanek na JP to rekl nahodou spravne: pokud je utocnik xranen, budou organy pro jidtotu zalovat. Na rozdil od autora ovsem nespoleham na kvaalitu rozhodovani soudu. Tippuji minimalne pr.vostupnove odsouzeni.
0 # Taki Kadímraki 2011-10-07 21:36
To usneseni je skoro namet ke zfilmovani!
0 # leho 2011-10-08 20:50
Já si nemyslím, že zvukový záznam by měl něco měnit. Já naprosto chápu vychovatele. Vidím to tak, že Jeho Velkoozubenost vyprovokovala konflikt opruzováním v masce o půlnoci u ubytovny ozbrojená sedmi noži a plastikovou pistolí. Během hádky pak Velkoozubenost pořezala vychovatele a vytáhla na něj pistoli, což ve tmě nemuselo být tak docela jasné, že se jedná o neškodný plastik a ne o smrtící zbraň. Stát se to tady a na soukromém pozemku, klidně bych Jeho Velkoozubenost odprásk mojí legálně drženou brokovnicí a nic be se mi nestalo. Možná docela dobrý důvod, proč se podobné bizardní situace zde tak často nestávají, anebo stávají, ale jelikož je pak jeden z účastníků mrtvý a okolnosti incidentu jasné, tak není pak se o čem moc bavit...

PS: Docela možný důvod, proč si mnozí v Kocourkově myslí, že žiji ve fašistickém státě, neboť je skutečně možné beztrestně zabít člověka na svém pozemku pokud je prokazatelné, že jsem měl dobrý důvod se bát o svůj život a majetek. Obojí je zde nedoknutelné a dokonce v Texasu bych Velkoozubenost mohl klidně zastřelit do zad a na útěku i na veřejném prostranství. Možná námět na Paragraphos...??
0 # leho 2011-10-08 20:55
Ještě malý dodatek:

Jeho Velkoozubenost může mluvit o štěstí, že žije v Kocourkově, neboť kdyby zde na někoho ve tmě vytáhl byť i plastikovou pistoli kdekoliv a to na pozemku soukromém či veřeujném, mohl by být rád, že by přežil. Jinak jeho přežití by mohlo definovat zranění, jaké by při aktu utržil ...
0 # Tomáš Pecina 2011-10-09 06:57
Vidím, že tu opět trollujete, leho; jsem potěšen, že je můj blog tak všestranně přitažlivý.

O sedmi (resp. devíti, podle tvrzení Velmistra) nožích a pistoli nemohli mít tělocvikáři tušení. Nejprve přišel jejich útok s cílem zmocnit se Velmistrova fotoaparátu, až poté vstoupil do hry nůž.
0 # leho 2011-10-09 18:14
Vidím, že tu opět trollujete, leho;...

Přiznávám, že z vašeho pohledu moje přítomnost zde lze interpretovat jako trollování. Z mého pohledu však vám píši pouze svůj názor. Evidentně a celkem pochopitelně, můj názor je pro vás nestravitelný...

...až poté vstoupil do hry nůž.

...a podle všeho také plastiková pistole. Jsem zvědav, jak tasení plastikové pistole o půlnoci ve tmě bude posuzovat soud. Já bych očekával, že tasení plastikové pistole by mělo být posouzeno jako tasení pistole skutečné, neboť ve tmě o půlnoci lze těžko rozeznat rozdíly. Činy Jeho Velkoozubenosti by tak měly spadat pod paragraf obecného ohrožení, jestli něco takového existuje. Poněvadž co kdyby vychovatel byl legálně ozbrojen a na Jeho Velkoozubenost vystřelil? Měl na to plné právo. Kulka by se pak nemusela zastavit v Jeho Velkoozubenosti břiše, ale klidně putovat dále a zastavit se třeba v břiše naprosto nevinného člověka. Jednání Jeho Velkoozubenosti bylo, mírně řečeno, velmi nezodpovědné. A dále už nerozvádím, proč zrovna se musel pohybovat u ubytovny, dost dobře to nechápu...(netrolluji, skutečně to nechápu)
0 # Tomáš Pecina 2011-10-09 20:51
Troll je ten, kdo ve skutečnosti nediskutuje, neusiluje o výměnu názorů, jen otravuje druhé.

Plastová pistole následovala až dlouho poté, co došlo k útoku na majetek, a je Velmistrovým risikem, byla-li nefunkční. U ubytovny se pohyboval, protože to je veřejný park, a že tam někdo je, nemohl ani rozumně předpokládat.
0 # Daniela 2011-10-09 22:46
Taky si nemyslim, ze Leho trolluje, jak to vidi on, je ovsem pohled z jine planety, nekdy tez nazyvana Emerika.:-)
Zakladni rozdil bude asi ve vnimani prava vlastnickeho a respekt (nekdy nuceny) pro osobni svobodu. To je ve Statech uplne jine. Proste jeste v CR nemaji urcene vedouci mantinely a osobne to vnimam jako prvotni zaklad problemu.

Prvni a zakladni chybu vidim v tom, ze sportovni budova, lezici ve verejnem parku -spise hristi-. neni oplocena, a vubec nijak zodpovedne zabezpecena pro spici deti. Zadny napis nebo upozorneni, zadny zakaz Tresspassing. Takze pripadne hulakani opilcu, moceni na okna, dokonce i pronikani deviantu je teoreticky mozne. Zde chapu ostrazitost opatrovniku. Lajdacke zaopatreni budovy je jeste pohrobek socialistickeho rezimu, kde vsechno patrilo vsem. Na fotografiich jsou okna hned u zeme, zadne rolety, lze pohodlne nahlizet dovnitr. Zase chyba v nastaveni pomeru. Nemyslim, ze v Cesku existuje zakon "Peeping Tom". To je pak tezke, prooze nasledne potulovani maskar u verejne budovy je v souladu se zakonem. Na prosbu, aby se jeho Velkoozubenost vzdalila, vyzvany reagoval, ale v pubertalnim zachvatu pouzil fotak s bleskem. Uz tak nervosni a vytocene telocvikare toto vydrazdio k telesnemu utoku a sapanim se na fotak. Chyba--tim sve kause nepomohli, Velkoozubenost pak muze argumentovat na osobni obrane..

I Jeho Velkoozubenost vsak pochybila, detinsky se zachovala. Stesti, ze se to stalo v Trebici.
Vytahovani zbrane, byt maketove, je u nas velmi, velmi riskantni zalezitost, toto uz se v zaklade vyzkouselo pred lety a lety. I male dite vi, ze nesmi provokovat nekoho, kdo ma mozna zbran opravdickou a je rychlejsi...Jenze v Cesku je to jine, zatim se teprve urcuje, kdo ma, nebo nema na neco pravo a co se mini pod osobni svobodou.
Celkove je tento pripad humoreska, bulvarni fraska. Ale nezapomenme, ze jsou to vzdycky ti divni posukove, co testuji limity spolecenskeho chovani a utvari nove normy souziti. Osobne bych kausu "Opruzovani autority" formalne predkladala jako nedorozumeni na obou stranach....
0 # JzP 2011-10-10 08:33
Já bych čekal, Danielo, že ti tělocvikáři v případě domnělého ohrožení dětí zavolají policii sami. Oni si ale chtěli hrát na chlapáky a uchýlili se k vyhrožování a násilí. V takovém případě si myslím, že se napadený zachoval poměrně korektně a nevidím důvod, proč by si to měl nechat líbit. Problém vidím v tom, že tělocvikáři byli situací poněkud zmateni a překvapeni; přestože bych u učitelů oprávněně očekával, že podobné situace zvládnou řešit s nadhledem a adekvátně.
0 # Leon Kreutzfeld 2011-10-10 15:06
V Americe by Jeho Velkoozubenost vytahla opravdickou pistoli a pachatele loupezneho prepadeni poslala presne mirenou ranou mezi oci do vecnych lovist.

To jenom v Kocourkove musi hrdinove pizlat bandity kudlickou.
0 # leho 2011-10-10 17:04
A především, na rozdíl od Kocourkova, u nás máme funkční policii. Musí se jim sice říct, co chtějí slyšet, tj. "...u mého pozemku opruzují velmi podivná individua a při jejich vstupu na pozemek budu se cítit ohrožen. A mám legálně drženou brokovnici...". Pokud toto nahlásím, tak je u mne policie nejpozději do minuty maximálně dvou, což mám spolehlivě ověřeno od mého kamaráda, který je shodou okolností policajtem v místě mého bydliště. A to nepřijede, protože je to můj kamarád, ale přijede, protože tak ten systém zde funguje. A ono to funguje velmi spolehlivě, to mi věřte (Daniela zajisté může potvrdit) ...

PS: Je vidno, že v Kocourkově ještě lidé mají problémy rozeznat, kdo vlastně se dopouští nějakého trestného činu a kdo je zde slušný člověk. Sice justice a zákonodárství v demokratickém státě nemůže být nikdy 100%, ale bohužel, v Kocourkově to vidím tak na 10%, vzhledem ke komunistickému dědictví a všeobecně pokřivené morálce (kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu, atd, atd...)
0 # leho 2011-10-10 17:27
Vidím, Leone Kreuzfelde, že máte hodně zkreslené představy o tom, jak to u nás chodí. Viz příspěvek Daniely, zde by se nic takového ani stát nemohlo. V místě, kde spí děti nebo v residenční čtvrti by nějaké procesí o půlnoci se prostě nekonalo. Když by se konalo, velmi rychle by přijela policie a událost ukončila, neboť spící a pracující občané mají právo na nerušený spánek, tím spíše spící děti v ubytovně. Holt pro nás, emigranty, žijící dlouhou dobu v cizině v zavedené demokracii, takovéhle excesy jsou fakt jak z jiné planety a pro vás to pak vypadá, že prostě jenom někdo trolluje ve vaší diskuzi. Ale ne, tohle je fakt můj názor a jak vidno, tyhle dva světy si nikdy nebudou rozumět...
0 # Anonymní 2011-10-10 23:15
0 # Tomáš Pecina 2011-10-10 23:27
Ano, na Primě se pustili do kampaně.
0 # leho 2011-10-11 02:43
Jeho Velkoozubenost má docela pěkný rejstřík, prý i zmlátil prodavačku, onanoval na veřejnosti, a pak to v Třebíči už nijak nepřekvapuje...

PS: Jako veřejná osoba by se měla k těmhle obvinění Jeho Velkoozubenost vyjádřit. Jinak by si člověk o něm mohl myslet pěkné věci...
0 # Leon Kreutzfeld 2011-10-11 08:36
Vazeny pane leho, ja jsem videl Dirty Harry, a tam to takhle chodi. Proc bychom zrovna Vam meli verit, ze to tam chodi jinak?
0 # Anonymní 2011-10-11 11:09
Pane Kreutzfelde, nezlobte se, ale vase posledni vyjadreni je trapne. Je to na urovni trapnych antiamerickych plivancu z dikusi na "novinkach", ci treba "i-dnesu". A mozna ani Dikobraz LP 1985 by se za tenhle zpusob "argumentace" nemusel stydet..
DS
0 # Leon Kreutzfeld 2011-10-11 11:53
Nevim, co Vam na tom pripada antiamericke, vazene DS. Dirty Harry patri k povedenym kouskum americke cinematographie. Nebo to snad povazujete za kommunistickou propagandu stylu Dikobrazu?
0 # Tomáš Pecina 2011-10-11 12:10
Já si myslím, DS, že jste pouze ironickou poznámku vp LK nepochopil.
0 # Anonymní 2011-10-11 16:07
Marek Hirato je celostátně hledanou osobou.
0 # Starý pán 2011-10-11 19:37
No oni oba mají problém s chápáním. Leho zase za celou dobu své emigrace nepochopil, že USA nejsou jen rezidenční čtvrti, a že to, že se něco nějak dělá v Texasu, ještě nemusí automaticky znamenat, že je to správné.
0 # Daniela 2011-10-12 04:20
Prave ze nebylo urady predem urceno, zda Dum mladeze je v residencni ctvrti nebo na verejnem prostranstvi,---prestoze detska hriste v noci v Trebici zaviraji, tato cast, Hradek, je verejnosti pristupna. Kupodivu tu reznou ranu nozem docela chapu jako nutnou obranu, bylo to tri proti jednomu, ovsem ta pistole uz je "overkill".:-)..
Policie ve Statech je rychla a velmi formalni, s nimi nejsou zerty. Ve mestech prijedou za par minut, ale treba nekde za San Antonienm se obcane kvuli tem dalkam naucili branit se sami. Asi jak kde, mozna by se nasel i Spinavy Harry.:-)
Leho je seriosni clovek a jiste videl vic z Ameriky nez ja, nebot jako prislusnik US Army je automaticky velmi mobilni.
-------
V ceskych pomerech je nejlepe byt neutralni, ono u vas se nikdy nevi, co je pomluva a co je pravda. Ten klip z Prima TV mi pripada velmi neseriosni. Jeho Velkoozubenost je mozna vytrznik, ale ve videu podsouvaji divakum, ze je i nebezpecny agresor.
Proc si myslim, ze bulvarne podsouvaji?
Cini to, co se zatim v Americe nedeje, totiz, spojuji dva rozdilne nasilne pripady tak, aby vznikl dojem, ze se jedna o jeden, stejny zlocin.

1. Pan Hirato mel napadnout prodavacku v Praze 1, v Soukenicke ulici, obchod s Kocarky. Jak to, ze to vytahli az ted, po dvou letech a kde je Presumtion of innocence? Nebo uz byla Jeho Velkoozubenost odsouzena?

2.Prodavacka ve Vecerce v Holesovicich, Praha 7, se stala obeti neznameho pachatele, na kamere je dukaz. Zde se pachatel hleda a jen pozorny divak usoudi, ze se nejedna o p.Hirata.
V me logice pripady moc nesouvisi, jedine snad, kdyby vypovidaly o utocich obe prodavacky. To se nestalo, jen prodavacka z Vecerky dostala plny prostor.
Take se priklanim k tomu, aby se Jeho Velkoozubenost vyjadrila a ceske verejnosti stav situace ponekud vysvetlila. Pripada mi, ze tu "damage control" nestastny pan Pecina sam nezvladne...
0 # Tomáš Pecina 2011-10-12 08:32
Na zvukovém záznamu je pouze obrana nožem, pokračování s bambusovou holí a s maketou pistole nikoli. Protože pistole nebyla skutečná, bylo její použití v dané situaci nebezpečné, ale pouze pro Jeho Velkoozubenost, pro nikoho jiného.

Kočárky projednává Obvodní soud pro Prahu 1, není dosud rozhodnuto ani nepravomocně.

Z té reportáže je pravda asi 1/4, zbytek jsou fabrikace a manipulace typu spojení dvou různých útoků na dvě různé prodavačky.

Damage control bych příliš neřešil, velmistr má možná někdy tendenci být příliš ozuben, avšak to není v našem Řádu nutně na závadu :-)
0 # Anonymní 2011-10-12 11:51
Možná by velkoozubenost měla podat podnět Radě pro rozhlasové a televizní vysílání, k zahájení správního řízení o uložení pokuty Prima TV.
0 # gogo 2011-10-12 14:42
Tenhle případ má pro mě dvě roviny. První je právní a tam to nechám na "odbornících". Je mi jasné, že si budou obě strany čechrat svoje peří a vyhrožovat. Nikomu se ale nic nestalo, tělocvikáři si příště rozmyslí někoho řešit svépomocí a Jeho Velkoozubnost snad nebude obžalována z terorismu a kinderporna. Pokud nebyli poškrábaní ze skupiny Nedotknutelných, tak ani z rasových a anti- zločinů.

Pro mě je mnohem důležitější stránka lidská. Založení Řádu jsem v duchu tleskal, první ohlasy dávaly naději, že Jeho Velkoozubenost je uvážlivý člověk, který ví co činí a je schopen v klidu a s nadhledem proškolovat nejen novinářské husičky, ale i nějakého toho orgána střední až vyšší kategorie. Ono totiž když se člověk pustí do podobné činnosti, je potřeba, aby byl obecnou společností chápán či budil sympatie. Nejlépe když nastaví zrcadlo i oněm orgánům, z nichž ti, co dosáhli IQ nad 90 a vládnou zdravým selským rozumem, budou snad i trpět vnitřní schisofrenií a zdráhat se zasahovat. Aktivním hujerům je pak třeba s o to větším gustem vycáchat čumáky.

A co se stalo v Třebíči? Neznám osobně ani jednoho z účastníků, takže jsem mohl víceméně jen spekulovat. Záznam mi do značné míry potrvrdil mé domněnky.
Jeho Velkoozubenost se prostě tolik těšila na střet s PČR nebo aspoň MP, že se nechala vycukat třemi tělocvikáři. Ti jistě nebyli součástí žádného aparátu a při troše snahy by nebyl problém situaci zklidnit. JV však v první fázi volila jemnou konfrontaci (poproste mne a já odejdu) a ve fázi druhé rovnou provokaci (focení trojice při odchodu).
Člověk v řádovém hábitu s pochodní vypadá podivně a chce-li pocítit alespoň minimální podporu občanů pokud se střetne s MP nebo PČR, měl by vůči nim (neutrálním občanům) vystupovat v klidu a mít připraveno krátké, ale výstižné vysvětlení.
Je sice možné argumentovat právem na pohyb v parku a právem na focení noční scenérie veřejně přístupného parku i směrem k občanům, ale tohle není moudré ani strategické. Při překročení jisté míry takové věci končívají pár fackami. JV byl ten, kdo měl informace a kdo volil způsob řešení. V mých očích proto klesl. Určitě slavně zvítězí ve sporu s třemi tělocvikáři, ale u mne ztratil podporu.
Tohle není člověk, kterého bych skryl před měšťáky za dveřmi svého domu nebo se stal spoluhráčem ve hře na ozubené kolo. Protože on to prostě neuhraje ani s třemi tělocvikáři.
0 # Anonymní 2011-10-12 20:01
Pan gogo to napsal naprosto výstižně. Pokud Řád vzniknul jako recese, pokud Řád chtěl využít mezeru ve shromažďovacím zákoně a chtěl tak zesměšnit MV, pak osoba jeho vůdce byla zvolena zcela nešťastně.

"Jiné aktivity" pana Hirata zcela tuto snahu naprosto devalvují. Pan Pecina obhajuje neobhajitelné a negativní publicita pana Hirata pak dopadá, bohužel, i na něj.
Pokud bude v čele Řádu pan Hirato, tak je Řád mrtvý.
T. Moláček
0 # Tomáš Pecina 2011-10-12 21:03
Nebyl bych v závěrech tak radikální.

Kdybychom neměli usnesení a zvukový záznam a vytvářeli si o jednání JV MH v Třebíči obrázek jen podle toho, co odvysílala Prima, museli bychom skončit s představou, že je to nenapravitelný rváč a násilník, pro jakoukoli řádovou funkci zcela nevhodný. Díky tomu, že tyto další informace máme, jsou naše závěry odlišné.

Proto bych s kategorickými soudy à la TM posečkal.
0 # Anonymní 2011-10-12 21:50
Opravte mě pane Pecino, já pořád chápu Řád jako recesistické seskupení. Nachytali jste MV, resp. našli jste mezeru v zákonu shromažďovacím a máte radost, že se můžete shromažďovat a nemusíte se nikoho poníženě doprošovat o povolení. Super. Dávám Vám bod. Jste pašáci.

Ale taktická chyba byla volba pana MH. Akce v Třebíči je už jen ta poslední kapka. Dřívější přestupky či tr. činy pan MH jsou problém. Né Třebíč. Veřejnost Vás nebude nyní pravděpodobně chápat jako srandisty, ale spíš jako nácky. Rozhodně není důležité, co si o panu MH myslíte Vy, ale jak ho vnímá okolí - veřejnost. A mediální obraz není dobrý. A celá recese vezme za své.
T. Moláček
0 # gogo 2011-10-12 23:34
Proč proboha nácky? Myslíte, že pánové vyznávají národní socialismus?

Vnímání veřejnosti je věc ošidná, rozhodně jsou lidé schopni číst mezi řádky a domýšlejí si, co např. znamená mladík, spoluobčan atd.
Proto nálepka extrémisty zní z úst zpravodajců ČT asi jako když tak dříve mluvili o chartistech.

Ohledně charakteristiky Řádu s Vámi příliš nesouhlasím, ale to není zrovna vhodné téma ta tyto stránky.
Uvedl bych příklad z USA. Tam chtěli tamní militantní křesťané zavést do školních osnov stvoření vedle nebo místo evoluce. Věc se zkomplikovala tím, že jistá skupina lidí založila církev špagetového boha a žádali stejný prostor ve výuce přírodopisu pro svého boha. Někdo by je nazval recesisty, já v tom vidím cosi principiálního.
Je potom škoda, když se dobrý koncept zbytečně zdiskredituje.
0 # Anonymní 2011-10-13 07:48
ad gogo
"Proč proboha nácky?"

Třeba i proto, že Řád si pro své procesí vybírá i lokality, v kterých žijí lidé s malým smyslem pro humor a tuto recesi berou jako provokaci:

zpravy.idnes.cz/.../...

T. Moláček
0 # gogo 2011-10-13 08:57
A proto je budeme označovat za národní socialisty?

Dnes je neonacista, antisemita, rasista a extrémista evivalentem někdejšího revanšisty, rozvraceče republiky, nepřítele socialismu, reakcionáře ...

Dnes je za extremní názor považován požadavek rovnosti před zákonem a vymahatelnost toho zákona.
0 # Tomáš Pecina 2011-10-13 11:10
Řád není reakcí jen na omezování shromažďovacího práva a hledání "skutečného účelu", ale především na rozšiřování represe na zástupné symboly (88).

Recesistická stránka věci je potřebná k tomu, aby si aktivity vůbec někdo povšiml (a nebudu předstírat, že bych si s ní neužil dost zábavy, např. při vymýšlení symboliky, hesel nebo správného postupu, jak udělit požehnání: pro nedovtipné připomínám, že pokřižovat se je relativně snadné, ale znamení ozubeného kola je složeno z celkem 30 segmentů a vyžaduje dosti přesnou svalovou koordinaci…).

Připadá mi na hlavu postavené, že někdo od recesistické akce požaduje vysoké "morální předpoklady" recesistů. Asi by se měl nad sebou zamyslet.
0 # leho 2011-10-13 14:33
...Recesistická stránka věci je potřebná k tomu, aby si aktivity vůbec někdo povšiml...

Taková malá rekapitulace. Používáte symboly podobné nacistickým. Dále používáte masky a louče, ne nepodobné Ku-Klux-Klanu. Jinak řečeno, snažíte se naštvat a provokovat, aby o vás psali v médiích a abyste mohli pak v médiích deklarovat, jaký je to Česko totalitní stát. Jinak řečeno, snažíte se být slavní za každou cenu, nic jiného. Je mi líto, ale pro tohle nemám vůbec žádné pochopení a řekl bych, že drtivá většina veřejnosti pro vaše konání nebude mít o nic víc pochopení než já. Zkrátka, snažit se zaujmout naštváním lidí překračováním únosných mezí a útoky na zavedené mravní hodnoty, to považuji za zcestné a odsouzeníhodné...
0 # Anonymní 2011-10-13 15:26
Nezlobte se leho, ale v tomto pripade mam pocit, tady jde o projekce vasich vlastnich obav, ci veci na ktere jste vy sobne zrejme citlivy (ne-li primo fobii)...

Ozubene kolo? V tom pripade treba autoklub CR (ten v nem ma dokonce lva) je pro vas asi take problem?
www.autoklub.cz/.../acr.htm&asoc=1


A pokud jde o masky a KKK?? Tak to jste, ale uplne mimo, nebot jimi uzivana maska a kape (ktere pouziva KKK) to je sakra vice nez velky (i z dalky viditelny) rozdil... Kdyby se chteli podobat KKK, jiste by meli kapi, pri jeich tvuircim nadani by nebyl rpoblem si je vyrobit... jenze maji masky..

Na tomhle je snad jeste vice nez na ozubenem kole patrno, ze hledate certa i tam, kde zcela evidentne neni. Ta jejich maska pripomina spis masku pierota.. ale ten je zrejme na vas malo nacisticky, ne?

nezlobte se, ale tohle opravdu prehanite.
ds
0 # leho 2011-10-13 16:48
...
nezlobte se, ale tohle opravdu prehanite.


ds, jistě, vaše interpretace je, že přeháním. A co vychovatelé, přehání také? A policie, přehání také? Já nikde nehledám čerta, asociace je více než jasná, tedy pro mne a zcela zjevně, nejenom pro mne, nácky tady už někdo zmiňoval. Nosit masky s loučemi při pořádání procesí uprostřed noci je agresivní chování a není zcela nutné dělat asociaci s KKK, to uznávám. Ale uznejte vy, že takhle se chovat není vůbec normální a účel je více než jasný: Vzbudit u veřejnosti zájem co se to děje, když zrovna ne všeobecné pobouření za účelem připoutat na sebe pozornost médií. No a proto já považuji Řád a jeho členy, no, nechci urážet a nechám si to tedy pro sebe...
0 # leho 2011-10-13 18:06
Ještě dodám k tomuhle:

...Ozubene kolo? V tom pripade treba autoklub CR (ten v nem ma dokonce lva) je pro vas asi take problem? ...

Český Autoklub existuje od roku 1910. Logo je tedy zřejmě mnohem starší než náckové a tedy žádný problém, že ano...
0 # gogo 2011-10-13 19:59
"A co vychovatelé, přehání také? A policie, přehání také?"

Přesně tak, narazily na sebe dvě trochu hysterické strany a aparát z toho chce vytřískat maximum, zatímco JV očekávala triumf nad trojicí tělocvikářů. Následovat bude čechrání peří s naprosto minimální souvislostí s reálným banálním incidentem.

Nechcete leho třeba vytřískat z počtu prstů, nožů a vlasů JV i čísla jako 88, 18 apod. a pak je prohlásit pomocí "znalce" za nacistické symboly?
0 # Starý pán 2011-10-13 20:57
"jako prislusnik US Army"

Nechtěně jste tím vysvětlila vše.
0 # leho 2011-10-14 02:06
Nechtěně jste tím vysvětlila vše.

Vše?? Co je to vše? Mnozí v Kocourkově si myslí o US Army z důvodu rozjetého komunistického vlaku mnoho špatných věcí. Taky ještě, Starý pane, sedíte pořád v tom vlaku?
0 # leho 2011-10-14 02:16
Nechcete leho třeba vytřískat z počtu prstů, nožů a vlasů JV i čísla jako 88, 18 apod. a pak je prohlásit pomocí "znalce" za nacistické symboly?

Ne, vůbec ne. Proč bych vůbec chtěl? Mám pocit, že jsem zdůvodnil dostatečně, proč si Jeho Velkoozubenost zaslouží alespoň několik let bručet v krimu. Nemám vůbec žádný zájem prohlásit Řád za nacistickou organizaci nebo za odnož KKK. Prostě je to můj názor, tečka.

Akorát že nacisté stejně jako KKK si libovali v nočnídh průvodech s hořícími loučemi zrovna tak jako Řád a to přeci není moje vina...
0 # gogo 2011-10-14 07:24
Leho, za co přesně by měla podle Vás JV sedět několik let ve vazbě?
0 # Anonymní 2011-10-14 10:06
To nemá nic společného s žádným vlakem, leho.
Army jako army. Bezmozek jako bezmozek. A Vy to tu demonstrujete dost urputně.

A Vaše kádrování kommunistickými nálepky je dost trapné, protože zrovna Vaše myšlení vykazuje hodně kommunistických znaků.

Starý pán
0 # leho 2011-10-14 16:15
...Army jako army. Bezmozek jako bezmozek. A Vy to tu demonstrujete dost urputně.


S tímhle se opravdu argumentovat nedá. Tráva venku je zelená, zrovna tak jako mozek vašeho vojáka. Opakuji, vašeho tzv. vojáka, tj. osoby v uniformě ČSLA. Ta osoba ovšem nemá s nějakým vojákem nic společného. Jinak řečeno, Český Švejk není žádný voják...

PS: Už jsem o tom psal, jiní napsali a dokonce i v českých médiích včetně Českého rozhlasu. Nechci se milionkrát opakovat...
0 # Starý pán 2011-10-14 17:43
To je teda zvláštní, že když se na nějakém fóru objeví nějaká guma, tak prezentuje úplně stejný způsob myšlení, ať je z ČSLA, nebo z US Army (třeba Vy nebo HONZA MALINA).

Ani od sebe nejdete poznat, jak všichni uvažujete stejně: "Kdo nedrží hubu a krok avybočuje z řady, ten zaslouží dostat přes hubu a zavřít".

S tím Švejk nemá co dělat. Ale pochopit, o čem je Švejk, to by už je zase na gumu moc.
0 # Starý pán 2011-10-14 18:01
A mimochodem, nevím proč mi tu neustále podsouváte ČSLA. Já v ní NIKDY nebyl.
0 # Vodník 2011-10-14 18:46
Hola, leho, to pro Vás nevypadá dobře! Mně, jehož tak rád nálepkujete jako nacistu, se některé Vaše postoje jeví fašisoidní (když už ne nacistické), Starý pán u Vás navzdory Vašemu cejchování opponentů za kommunisty rozeznává stopy kommunistického uvažování. Zdá se, že jste se nám pěkně vybarvil - rudohnědě, jak označujete Vy jiné názory! Anebo je Starý pán zapšklý rudoch a antisemita, ale to si vyřiďte s ním.
0 # leho 2011-10-14 19:52
A mimochodem, nevím proč mi tu neustále podsouváte ČSLA. Já v ní NIKDY nebyl.

A napsal jsem, že jste někdy v ní byl? Holt dnešní kryptokomunisté si nedovedou představit jinou armádu než ČSLA. Viz:

To je teda zvláštní, že když se na nějakém fóru objeví nějaká guma, tak prezentuje úplně stejný způsob myšlení, ať je z ČSLA, nebo z US Army (třeba Vy nebo HONZA MALINA).

Stejný způsob myšlení? A, Starý pane, jak já stejně myslím jako nějaký HONZA MALINA? Alespoň větu nebo dvě, zvládnete to? Pochybuji. Totiž:

Ani od sebe nejdete poznat, jak všichni uvažujete stejně: "Kdo nedrží hubu a krok avybočuje z řady, ten zaslouží dostat přes hubu a zavřít".

Není mi nic cizejší, než takovéhle uvažování. Já od svých vojáků zásadně nechci, aby drželi hubu a krok. Naopak, vyžaduji iniciativu a hlavně v případech, kdy se někomu jeví něco zásadně v nepořádku. Holt, Starý pane, nemáte vůbec ani páru o funkci skutečné armády, která musí vykazovat výsledky, tj. v konečné fázi vyhrávat bitvy a nebo úspěšně provést misi, třeba pomoci lidem při přírodních katastrofách či po nich. Nevíte nic a, co je zvláště smutné, nechcete vůbec nic vědět a zůstat ignorantem. Společnost a stát svobodných lidí ignoraci dovoluje, a jak kdysi někoho citoval Werich, na světě je lidí daleko více hloupých než chytrých, mimo jiné. Nevím, do jaké kategorie já patřím, ale alespoň se snažím nebýt v té hloupé kategorii. V jaké kategorii, jste vy, Starý pane? Děláte něco pro to, abyste nebyl v té, které být nechcete?
0 # leho 2011-10-14 19:59
Ještě tedy něco k tématu a tomuhle:
"Kdo nedrží hubu a krok avybočuje z řady, ten zaslouží dostat přes hubu a zavřít".

Je mi celkem jedno, jak kdo vybočuje z řady do jisté míry, ale není mi jedno, když někdo z té řady vybočuje takovým způsobem, že škodí svému okolí a působí ostatním nesnáze, bolest a popřípadě způsobí jinou škodu. To pak je problém. Ať si klidně všichni chodí po hlavách, je mi to jedno do té doby, než mi a jiným budou působit nějaké bolestivé příkoří jenom proto, že já po hlavě nechodím. To se mi pak líbit nebude.

PS: Takže, Jeho Velkoozubenost, podle mne, zcela jasně překročila únosnou míru tolerance vybočování z řady. Napsal jsem proč a nebudu se opakovat...
0 # Starý pán 2011-10-14 23:53
Kecy, leho, od počátku té diskuse, kdy jste tvrdil, že JV napadla tři tělocvikáře, jste byl důkazy donucen nakonec z kouta pokřikovat, že stejně za to může JV, protože se procházel v noci v masce. A najednou zase začínáte s bolestivým příkořím, kterým vlastně začali tělocvikáři. Se střílením do zad v Texasu jste také začal. Ale u JV se Vám jeho obrana vlastního majetku (kdyby se někdo dotkl mýho foťáku, uříznu mu koule) najednou nezdá, i když zdaleka nebyla na úrovni střílení do zad. A proč? Protože v Beverly Hills by se neměl takhle oblečenej takhle v noci co potloukat.

Tak si nejdřív srovnejte svoje názory, ať se vzájemně netlučou aspoň v jedný diskusi. A nevstupujte do ní tak agresivně, jak jste vstoupil, jestli nechcete, aby se Vám to vrátilo.
0 # Vodník 2011-10-15 01:45
Já od svých vojáků zásadně nechci, aby drželi hubu a krok. Naopak, vyžaduji iniciativu a hlavně v případech, kdy se někomu jeví něco zásadně v nepořádku.
Takže když zavelíte "Na zteč!" k útoku na kótu 412, tak si Váš mančaft v plné polní sedne do kroužku a začne iniciativně a kriticky analysovat Váš rozkaz??? Tak to by tu americkou armádu zelené bezmozky kommunistických armád roznesly na kopytech dřív než by se stačili pomodlit otčenáš! :-)))
0 # Daniela 2011-10-15 02:54
To vim i ja, Vodniku, prosta zenska. Americky vojak ma plne pravo rozkaz analysovat. Jestlize odmitne rozkaz plnit, je povolan pred vojensky soud. Ten rozhodne. Mnohokrat se stalo, ze obvineny vojak byl u "court-martial "osvobozen, protoze jeho nadrizeny pochybil.

Ovsem sedici mancaft v krouzku je priklad neinformovane predstavy civilistu, jelikoz situace nebo pripadna iniciativa pro vojenskou akci je vzdy probirana predem, ve spolecnem "briefing"...
0 # Anonymní 2011-10-15 12:33
je smutne ze debata k udalostem v terbici si jaksi dokaze zvrhnout v hloupe antiamerikanisticke zvatlani.. jak typicky ceske...
0 # Starý pán 2011-10-15 13:10
Antiamerikanistické?
Já jsem amerikanofil, co do USA jezdí relativně často a absolutně rád. Nejde o USA, ale o gumy, anonymní odborníku na typickou českost.
0 # Anonymní 2011-10-15 13:17
No, mel jsme na mysli hlavne vodnika, ale kdyz jste se do toho houfu pridal.... To ze nekdo jezdi do USA casto a rad jest neznamena naprosto nic, mozna naopak.. Pulka Evropy jezdi do USA rada a nejlepe by tam i pracovala (nebo tam vyslala sve deti) presto je Evropa antiamerikanisticka az to boli... Treba je to otazka nejakeho mindraku, co myslite?


A povazovat vsechny dustojniky armad sveta za "gaumy" je, nezlobte se, uplne zcestne.. Ona je armada a pomery v ni (muzstva a dusjinickeho sboru a konec koncu i organizace jako celku)zcela pravidelne odrazem urovne dane spolecnosti (zeme)..
0 # Vodník 2011-10-15 13:41
No, mel jsme na mysli hlavne vodnika
Chtěl jste říct leha. Já jsem pouze reagoval na jeho kommentář.
0 # leho 2011-10-15 15:52
...Takže když zavelíte "Na zteč!" k útoku na kótu 412,
Já nikdy "Na zteč!!" jentak bez předchozí analýzy a brífingu nevelím a ani nikdo jiný takhle nevelí. Vodníku, máte sktutečně dost zcestné představy jak funkční armáda funguje a jak funguje předávání rozkazů. Vygooglujte si co jo OPORD. Pak si vygooglujte co to je WARNO. A pak co je FRAGO. Kdo tyhle OPORDs, FRAGOs a WARNOs vydává, kdo je dostane, analyzuje a předloží mužstvu. Co to je tzv. MDMP (mr. Google rád pomůže) a kdo to používá. A jaká je úloha velitele Company, velitele Platoonu, 1SG-enta, Platoon sergeanta, Squad leadera a i toho posledního vojína. Jestli si myslíte, že US Army vojíni jsou nějaký kannonenfutter, jste na velkém omylu. Švejk v US Army neslouží...

PS: Je zajímavé, jakým argumentem je můj stav a mé zaměstnání. Prostě jsem u vás guma a je vymalováno, co jsem napsal o Jeho Velkoozubenosti je pro některé nerelevantní. Guma a ještě k tomu americká, cokoliv řekne, neplatí. Dříve imperialistický nepřítel, vlastizrádce vhodný jedině před popravčí četu. No, pěkně se život v dřívějším komunistickém kocourkově na vás podepsal...
0 # Starý pán 2011-10-15 16:19
"co jsem napsal o Jeho Velkoozubenosti je pro některé nerelevantní"

Hovno, právě že jste psal vzájemně protismyslné kokotiny: od počátku té diskuse, kdy jste tvrdil, že JV napadla tři tělocvikáře, jste byl důkazy donucen nakonec z kouta pokřikovat, že stejně za to může JV, protože se procházel v noci v masce. A najednou zase začínáte s bolestivým příkořím, kterým vlastně začali tělocvikáři. Se střílením do zad v Texasu jste také začal. Ale u JV se Vám jeho obrana vlastního majetku (kdyby se někdo dotkl mýho foťáku, uříznu mu koule) najednou nezdá, i když zdaleka nebyla na úrovni střílení do zad. A proč? Protože v Beverly Hills by se neměl takhle oblečenej takhle v noci co potloukat.

"Guma a ještě k tomu americká"
Americkost Vám nikdo nevyčítal, já už vůbec ne, neb jsem amerikanofil, to jen ten pitomý anonym a Vy to nechcete pochopit.

"jakým argumentem je můj stav a mé zaměstnání."
To sedí od někoho, kdo napsal toto:
No, pěkně se život v dřívějším komunistickém kocourkově na vás podepsal...

Kdybyste se tu od začátku nechoval jako arogantní protivnej čuryn, tak e tu k Vám nikdo nechová jako ke gumě.
0 # leho 2011-10-15 17:04
Starý pane, pomáháte si invektivy abyste dodal svým slovům váhu a dokázal sobě, že jste něco víc. Ovšem vaše interpretace mých argumentů je skutečně svérázná. Já nikde nic nevykřikoval, já psal. Křičet v psaném projevu se těžko dá. Nevím, kde jsem tvrdil, že JV napadla tělocvikáře. Ale napsal jsem něco v tom smyslu, že JV opruzovala o půlnoci v parku u ubytovny v masce s loučemi a agresivně se chovala. Napsal jsem něco o tom, jak to chodí u nás a co by se asi stalo, kdybych Jeho Velkoozubenost nachytal s loučemi o půlnoci před mým domem. Nechápu, kde bych si měl protiřečit. Zřejmě vaše třídní nenávist s vámi pěkně cloumá, Starý pane...
0 # Starý pán 2011-10-15 18:12
Leho, nebuďte trapný, třídní nenávist proti komu? Proti tělocvikářům?


A vykřikovat se dá i písemně. Právě v důsledku toho Vás občas TP maže. Protože on není žádný Váš podřízený, abyste s ním takhle mluvil. Takhle si jednejte s těma, co jsou stejně pitomí jako Vy, že šli do armády.

Jinak,řekl bych, že jsem v kommunismu strávil méně let než Vy, a je to dost vidět, protože jste stále jen kommunista, i když žijící v USA.
0 # leho 2011-10-15 18:27
...Takhle si jednejte s těma, co jsou stejně pitomí jako Vy, že šli do armády. ...

Jenom malá připomínka: Vděčíte takovým pár pitomcům za možnost nadávání americkému imperialistovi na Internetu. Bez jistých pár zelených mozků byste si, Starý pane, moh doma psát tak se zdí...

PS: Pěkně jste mi to nandal. Zelení mužíci se jistě radují...
0 # Vodník 2011-10-15 18:32
Je zajímavé, jakým argumentem je můj stav a mé zaměstnání.
Tak v téhle debatě jsem Vaše zaměstnání jako argument nepoužil, nevymýšlejte si. Já jsem pouze reagoval na Váš kommentář o tom, jak to chodí v americké armádě; šlo samozřejmě o humornou nadsázku, ale to je už jedno. Za odkazy Vám sice děkuji, ale myslím, že si nenajdu čas na studium toho, jak to chodí v U.S. army a zajisté se s Vámi na toto thema nehodlám přít.

Prostě jsem u vás guma a je vymalováno,
Přiznám se, že v tomhle jsem se Starým pánem zajedno a mám tendenci každého, kdo si dobrovolně zvolil povolání vojáka, považovat za gumu. Ale jsem ochoten připustit, že i tyto gumy jsou velmi užitečné a zaslouží si respekt jakožto dobří vojáci, tedy jsou-li v dobrých rukou (= bojují za správnou věc). Já bych byl špatný voják v jakékoli armádě světa. Samozřejmě si já nemyslím, že je americký voják v tomto smyslu v dobrých rukou, ale můj antiamerikanism nemá nic společného s americkou armádou, ba ani s Bushem nebo Cheneym.
0 # Daniela 2011-10-15 22:20
Z nepolitickeho hlediska jsou vojaci v drtive vetsine pracoviti drici oproti zmeklym a linym civilistum. Ve funkcnich armadach plati cil, strategie, disciplina a schopnost individualisty se zaradit do tymu. Pravy opak vetsiny bloudku ve spolecnosti, co se jen potaci ve vetru, bez idealu a ziji v chronicke polo-depresi.
Civilni profese zdaleka nemaji produktivitu rovne armadnim slozkam, chybi prave ta nutna osobni angazovanost. Vojak z povolani je presne to. Osobni povolani.
Lidi, celkove, rozdeluji na aktivni a pasivni. Ti pasivni se na vydobytkach tech aktivnich vzdycky urcitym zpusobem prizivuji. Je to asi zakon prirody...
0 # gogo 2011-10-15 22:42
Viděla jste někdy vojáka?
0 # Daniela 2011-10-16 00:34
Mily gogo,
americkeho vojaka, byt dnes ve vysluzbe, vidim kazdy den...Uz tricet let...:-)
0 # Anonymní 2011-10-17 14:21
Daniela:
1:0 pro vas, to se povedlo, gratuluju :-)))
ds
0 # gogo 2011-10-18 18:56
Ach tak, tohle je ta druhá možnost, chápu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)