Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

O dvěma sty padesáti úředními obyvateli se pyšnící vesničce Hajany, nacházející se těsně za hranicí brněnské městské aglomerace mezi obcí Želešice a městečkem Ořechov (a obyvateli sousedních veřejnoprávních korporací občas nepěkně přezdívané obydlená zatáčka) moji věrní čtenáři už vědí: právě Hajany byly první obcí, kterou jsem pro neposkytování informací poslal do exekuce, a to hned dvojité; tehdejší starosta Zdeněk Švaňhal poté za své celoživotní dílo pro obec vybojoval první místo v soutěži Zavřeno 2007.

Stejně jako obecní záležitosti spravoval Z. Švaňhal i své osobní finance, a tak zanedlouho poté, co opustil starostenskou židli, skončil i on sám v bankrotu a díky vynalézavosti jihomoravské insolvenční mafie přišel kvůli zhruba milionovému dluhu o majetek v desetinásobné hodnotě.

Vydařil se i výběr nového starosty, Jaroslava Kokrhánka. Ten momentálně dlí ve vazbě a očekává rozsudek za to, že spolu s ostatními členy obecního zastupitelstva rozprodal za hubičku obecní pozemky, včetně těch zatížených restitučním nárokem.

Znám Hajany dlouho a dobře, a je mi z nich smutno.

Jejich současný úpadek začal už v r. 1945; do té doby v obci sídlil hraběcí rod Deymů ze Stříteže a vesnička prosperovala. Po válce místní obvinili hraběnku Marii z němectví a odsunuli ji, její majetek vyrabovali a začali hospodařit takovým způsobem, že zámek dnes připomíná ruinu a obec se stala ostudou jižní Moravy. Zatímco za starosty Švaňhala byl vrcholem místní investiční výstavby projekt autobusové zastávky (do větších akcí se bývalý starosta nepouštěl), starosta Kokrhánek kradl jako straka a s občany se proto zřejmě bude následujících několik let moci vídat nejvýš v návštěvní době věznice. Jediným, kdo dokázal obec vést slušně a poctivě, byl po dobu několika měsíců pověřený zastupitel a – paradoxně – bývalý komunista Josef Vykutil.

Nějak nám ta demokracie nesvědčí – a nejen v Hajanech.

Aktualisováno.
Podle nálezu Ústavního soudu sp. zn. I. ÚS 2183/12 byl starosta Kokrhánek ve vazbě neoprávněně.

Komentáře   

+1 # gogo 2012-03-01 10:19
Ono je na Hajanech dinvé spíš to, že se tam krade téměř jak ve větších obcích. Pochopitelně na Prahu s projekty typu Opencard to nemá. Jen na menších obcích se věci jednak rychleji provalí a druhak nemívají starostové a jejich pomahači politické krytí na nejvyšších místech.
+2 # Anonymní 2012-03-01 10:41
Ono v Hajanech je divné to, že byl ukraden veškerý majetek obce,který obci navíc ani nepatřil.Zastupitelé tento majetek prodali dle rozsudku za cenu 17x nižší než byla jeho hodnota.A místostarosta v Hajanech tenhle právní počin občanům odůvodňuje slovy, kdybychom to neprodali,neměli bychom nic! Tady si myslím, že na Hajany a jejich právní vědomí skutečně žádná jiná obec v Česku nemá. Kam se hrabe Praha s projektem Opencard. Jak vím, k dnešnímu dni město Praha své Hradčany zatím ještě vlastní.
-2 # Anonymní 2012-03-01 15:24
že to ještě někdo řeší...ohraná trapná písnička která už nikoho nezajímá;-)
+4 # Anonymní 2012-03-01 20:43
No,ony se i ty ohrané trapné písničky začnou zpívat a rozmotávat. A majetek by se měl znárodňovat a vracet tam, odkud byl ukraden.
-2 # Anonymní 2012-03-01 21:20
je to trapný a vůbec když to řeší lidi z Hajan budiž ale proč se do toho se... cizí lidi kteří s touhle vesnicí nemají nic společného? nepochopitelné
-2 # Anonymní 2012-03-01 21:36
Ále pan Pecina zná Hajany velice dobře?? Asi proto, že je kamarád rodiny Vykutilů. Za starosty Švaňhala byl do vesnice zaveden plyn a voda, opraveny chodníky atd. Na to nám pan Pecina jaksi zapoměl, to asi pro samou chválu pana Vykutila. Je pravda, že po dobu, co byl pověřený zastupitel, vyřídil všechny žaloby na obec. Možná to bude ale tím, že se na všech podílel se svojí ženou.
Taky nechápu, proč se do Hajan pletou Ti co tady nebydlí a ví houby.
+1 # Anonymní 2012-03-20 00:09
Děkuji za to,že máte dobrou paměť.Bohužel stále více a více a stále častěji zjišťuji,že lidé velice rychle zapomínají.Lituji
a celý život bohužel litovat budu,že jsem se ve svých
25 letech nechal zblbnout a přesvědčit,abych se stal starostou obce Hajany.Musím říci,že mi to v té době velmi lichotilo.Dnes se za to nesmírně stydím,že jsem,kdy byl starostou obce Hajany.Přesněji řečeno starostou občanů obce
Hajany.Ještě jednou děkuji za Váš názor.Zdeněk Švaňhal.
0 # Anonymní 2013-01-04 18:06
Díky za podporu.I když poněkud opožděnou,a ne zcela úplnou.
Hajanům jsem obětoval vše a o všechno jsem po "zásluze" také
přišel.O zdraví,rodinu,majetek.Dnes je ze mne bezdomovec! Za
to děkuji všem občanům Hajan,kteří mě v minulosti podporovali a přitom zbaběle drželi hubu a schovávali se za
má záda.Nikomu jsem doufám v životě neublížil,na nikoho
nepodal trestní oznámení.Dnes říkám bohužel!Domníval jsem
se,že když zmizím z Hajan zmizím z očí,všem těm zlým,závistivým lidem plných záště nenávisti.Hlupákům.. Mylně.Hajany mě pronásledují stále a zřejmě budou až do konce života.Zdeněk Śvańhal.
0 # Anonymní 2012-03-01 23:45
Do Hajan si "my co tady bydlíme" prostě právo a zákony nepustíme . Pane Pecino, co se to pletete do obce Hajany, když tam nebydlíte a víte houby.Místní věci zde spravují výhradně místní občané bez ohledu na jejich inteligenční schopnosti jakými jsou znalosti či dokonce respektování zákona.Jako kamarád Vykutilů máte černou tečku a basta.
0 # Daniela 2012-03-02 05:23
Nezavisle na obsahu clanku, mne pripadaji ta jmena hrozne legracni, v necem pripominaji humoresku..
Souhlasim, p.Pecina bude muset zmenit trvale bydliste do Hajan a jen pak ziska pravo do obecnch zalezitosti svanhovat, nebo dokonce starostlive kokrhat.. Nikoli vsak pravo cely den hajat za peci jako hrabe Dej mu, to ne. Kutit bude muset, vykutalenec jeden.. U Vykutilu...:-))
0 # Anonymní 2012-03-02 11:59
náš hodný pan Pecina: fabianogolgo.blogspot.com/.../...
Jo,jo někde bude moralizovat a sám???
-1 # Starý pán 2012-03-02 12:39
Anonymní analfabet by si měl nejprve:
1. zopakovat pravopis
2. zjistit si, co všechno si ta buzna Fabiano vycucala z prstu
0 # Anonymní 2012-03-02 19:40
Ono je jedno, kdo kde bydlí, když se cokoliv rozkrádá a veřejně se o tom mluví, je povinností úplně každého občana to nahlásit! Když jsem viděla z Hajan reportáž a suvereního "starostu" a jeho rodinu, snad budou takoví i nadále. Kde berou tu drzost? Na každé prase se vaří voda!
0 # Anonymní 2012-03-08 00:03
Vážení Hajané i neHajané. Dlhšiu dobu sa zaoberám bojom proti korupcii v samospráve na SLovensku - vzájomne si radíme s českou protikoripčnou komunitou a odovzdávame si úspešné návrhy noviel protikorupčných zákonov , či varovaní pred ich zneužitím.
Za léta som zachytila asi 2 prípady, keĎ sa mali zastupitelé zodpovedať za nezákonne odhlasované postupy. Veľmi ma potešila dnešná informácia, že v prípade ne/vašich pozemkov za 9 M bol napriek obštrukciám obvinených konečne vynesený rozsudok- dúfam, že čoskoro bude právoplatný. Bohužiaľ, na Slovensku od vzniku novodobej samosprávy nikto nemal odvahu podat podnet na nezákonné hlasovanie zastupitelov, lebo u nás ešte panuje predpotopný mýtus, že poslanec je nedotknuteľný, lebo hlasuje kolektívne-čo považujem za neprijatelné :( Vaša kauza je preto pre nás nesmierne dôležitá, lebo podľa nej chceme postupovať aj u nás. Držím Vám palce, aby sa Vaši noví zastupitelé poučili z krízového vývoja a konali zásadne v prospech ťažko skúšaných HAJAN. TAkže nadviažem na prechodcu: dúfam, že v Hajanoch navaríme dosť vody aj na slovenské "prasatá" ;) s vĎakou vanda, SR
+1 # Anonymní 2012-03-24 23:48
Dobrý večer,
viete mi niekto, prosím , prezradiť, či už je rozsudok právoplatný? TIA vanda
-1 # Anonymní 2014-03-23 20:42
Dobrý večer,
rozsudek starosty z Hajan a zastupitelů byl zrušen. Vazba dle ÚS byla protizákonná. Deymové jsou Němci bez možnosti odvolání. Konečně se ukazuje pravda a jako občan Hajan doufám, že p. Kokrhánek bude potřetí kandidovat a uspěje na postu starosty, není to pouze můj názor. Děkuji mu za to, co pro obec již vše udělal a v budoucnu jistě udělá. Být nevinně zavřen a pak se vrátit do funkce chce osobní odvahu a on ji má.
Chcete vědět co pro obec udělal?
V prvé řadě obec uhradila, všechny své pohledávky a dluhy z dřívějška a pak se konečně mohlo začít budovat. Nové krásné multifunkční hřiště, které nám všichni závidí, nový obchod, vítání občánků, tradiční oslava osvobození obce, za účasti desítek vojáku a několika velvyslanců včetně poslanců, klub důchodců, klub mladých maminek, rozsvěcování vánočního stromu, nový rozhlas a to je pouze to co je vidět. V letošním roce se konečně udělá i kanalizace, včetně nové zeleně a nové osvětlení v obci. Na to vše jsme čekali 15 let i když za p. Švaňhala se udělala voda a plyn za což mu také jistě patří dík. Starosta bojuje s celým zastupitelstvem proti několika výše uvedeným lidem, kteří škodí celé obci a zhatili již mnoho projektů, které mohli být ve prospěch obce. Obec nemá po mnoha letech ani korunu dluhů. Paní Vando přál bych Vám aby jste se zúčastnila některého zasedání zastupitelstva, kde se projednává úplně vše a na všechny otázky starosta odpovídá ačkoli nejsou uvedeny v programu.
0 # Anonymní 2013-02-18 13:06
Jak se nyni ukazuje cele je to zrejme asi velmi dobre organizovany podvod ze strany skupiny Jablonsky, Pecina, Kyjovsky a soudce Jirsa. Pomoci odsouzeni nevinnych zastupitelu se snazili zajistit miliardovy majtetek udajnym restituentum (a sobe asi velmi slusnou provizi). V soudnim spise se obejvuje prepis komunikace mezi Pecinou a Vykutilem o tom, jak se po volbach do obecniho zastupitelstva mimosoudne navrati restituentum majetek v hodnote nekolika desitek milionu. Jak se nyni zjistilo RESTITUCE NEEXISTUJE, jelikoz restituent Hubert Deym v roce 1999 zatajil velmi dulezite dokumenty, ktere prokazuji, ze nemaji obcanstvi CR a tudis se nemohou domahat majetku v restituci, cesky stat se na nich po roce 1948 nedopustil zadne krivdy. Vse je nyni na organech cinnych v trestnim rizeni a predevsim protikorupcni policii a utvaru pro odhalovani organizovaneho zlocinu.
0 # Tomáš Pecina 2013-02-19 04:54
Děkuji za zpestření nudného večera: a starosta Kokrhánek byl ve vězení úplně nevinně, coby oběť zpupné německé rozpínavosti. Neměla by se mu postavit socha, nejlépe se želízky na rukou?
0 # Anonymní 2013-06-20 23:08
Ano, zcela nevinne, prostudujte si zaver Ustavního soudu, uvezneni bylo zcela nezakonne,viz. I. ÚS 2183/12, rozhodnuti, ktere zajisti starostovi vysoke odskodne a zrejme i tu sochu, ale bez zelizek. Navic Krajsky soud cely pripad zrusil, podle rozhodnuti pochybila policie, statni zastupce i soudce Jirsa. Ten bude muset take vysvetlovat, proc se falsovaly udaje v rozsudku. Krome jineho je rozhodnuti o tom, ze Deymovi byli fasouni jiz pravomocne. Fiktivni restituce (urednici Grmela a Slepickova jiz maji na krku obvineni z podvodu), ktera mela zajistit vyvedeni statniho majetku do soukromych rukou v miliardove hodnote byla hlavnim planem zlocinneho spolceni. Urcite moc dobre vite o cem mluvim, ze? Asi se to dneska po letech bude jiz tezko prokazovat, ale vsichni uz vi o co slo. Mimo jine, jiz maji Deymovi obstaven veskery majetek a maji na krku tez dalsi obvineni. Ja Vam nevycitam, ze hajite zajmy pozustalych nacku a fasounu, ale aspon tady nelzete a bezte si radeji zabehat, mozna par kilo dolu vam z mozku odstrani tu haldu sadla, ktera Vam brani v rozumnem uvazovani.
0 # Tomáš Pecina 2013-06-21 01:01
Socha rozhodně želízka mít musí, aby bylo zřejmé mučednictví starosty, který pro své voliče půl roku úpěl v žaláři. Vhodným materiálem je bronz, eventuálně pískovec, pokud by se starostenská pleš v kovovém provedení rušivě leskla. A na radnici nejméně jednu místnost vyhradit musejním účelům, s exposicí dopisů z vězení!

Ač se o Hajany už čtyři roky víceméně nezajímám, rozhodnutí o občanství hraběnky Deymové, pokud vím, doposud neprošlo ani první soudní instancí, a vzhledem k množství dokumentů, které k této otázce mám, by mě docela překvapilo, kdyby zůstalo nedotčeno. Možné je to pouze v případě zcela inkompetentního právního zastoupení, na něž mám arciť podezření od začátku.
0 # Anonymní 2014-03-23 20:51
Vážený p. Pecina,
doporučoval bych Vám aby jste se snažil zvýšit svoji popularitu mezi svými kamarády z vaší komunity. Vzhledem k Vaší speciální orientaci a náročným požadavkům se stáváte pomalu nepopulárním. Svoji popularitu si jistě nekoupíte za kolo, telefon, internet a další hračky, kterými jste si získával přízeň dospívajících děvčat v Hajanech. Mluví o tom celá obec Divil by jste se, od koho tyto informace po Hajanech kolují. Kokrhánek byl možná v kriminále, ale vrátil se odtud nepodlomen. Vy by jste se asi vrátil ze silně narušeným pozadím, ale možná by Vám to nevadilo. Zameťte si před vlastním prahem. Doporučuji tuto reakci okamžitě smazat, aby si to někdo snad nepřečetl. Mi v Hajanech víme své. Pro příště si lépe lustrujte své spolupracovníky a "přátele".
0 # Anonymní 2014-03-23 21:02
Tomáš Pecina a hospodaření OSBL[editovat | editovat zdroj]
V roce 2002 se kolektiv Občanského sdružení Britské listy kriticky postavil proti jednateli OSBL Tomáši Pecinovi, kritizujícímu cenzorní zádsahy Jana Čulíka, a obvinilo ho ze zpronevěry zhruba půl miliónu korun. OSBL poté podalo na Pecinu trestní oznámení „pro podezření ze spáchání trestného činu zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění podle par. 125 odst. 1. tr. zákona a též z trestného činu zpronevěry podle par. 248 odst. 1, 2, 3a trestního zákona, případně porušování povinnosti při správě cizího majetku dle par. 255 odst. 1, 2a trestního zákona.
0 # Anonymní 2014-03-23 21:05
čerpána z cs-magazin.com/index.php?a=a2012091tom

Tomas Pecina

Tomas Pecina je byvaly redaktor Britskych listu, defraudant, podvodnik, sudetonemecky aktivista, externi zamestnanec BIS a regulerni peter puffer.

V dobe kdy byl zamestnan coby redaktor u levicovych Britskych listu se dopustil dlouhodobe defraudace z peneznich uctu tohoto obcanskeho sdruzeni. Navic jako spravny parazit a prizivnik zil v byte majitele BL Jana Culika. Soud sice Tomase Pecinu "osvobodil", ale mejme na pameti ze to byl "cesky soud" a tentyz, ktery stejne "osvobodil" bachare Vondrusku, ktery mlatil vezne v Minkovicich.

Pote Pecina zalozil Sudetoněmecké krajanské sdružení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku (SKSČMS) - kde je spolu s Janem Sinaglem jedinymi cleny a spolu i sdili funkci pokladnika. Ucelem sdruzeni je opet defraudovat statni prispevky a dotace pro tuto organizaci jakoz i dotace z EU. Z druhe ruky mam informaci, ze tretim clenem se mel stat Tomas Krystlik, ale ten to odmitl, protoze po nem ti dva chteli clenske prispevky a on je znama drzgresle a taky se Krystlik boji do neceho takoveho namocit, protoze uz z Nemecka na nej byly stiznosti na defraudaci socialnich davek a podpory a on se strasne boji "euro-zatykace". Detaily zverejnim na pozadani.

Mimo to, zase spolu se Sinaglem, zalozili dalsi "sdruzeni" (opet jsou cleny jen oni dva) jmenem SODALES SOLONIS - zde zase financni podporu vybiraji pres Raiffeisen Bank.

Tomas Pecina je rovnez regulerni peter puffer, ale pro svou tloustku neni v prazske gay komunite prilis obliben. Presto byl v minulosti sexualnim partnerem brazilsko-ceskeho gay novinare Fabiana Golga (neni mi znamo, zda byl "maminka" nebo "tatinek"), informace pochazi z Facebooku, kde Golgo uverejnil i fotografie. Mezitim se rozesli, pricina rozchodu mi neni znama.

Do Dvorany slavy hlupaku ceskeho internetu se Tomas Pecina kvalifikoval jako jeden z iniciatoru zverejneni spisu, ktere StB vedlo na mou osobu. Jako externi spolupracovnik BIS mel k udajne "neexistujicim" dokumentum pristup. On sam to popisuje na sve webstrance docela nonsalantne: " spis pořízený StB po jeho odchodu do emigrace jsem si nechal vyhledat a okopírovat v lednu loňského roku a jeho obsah jsem si zprvu nechal pro sebe. Do Hedvičkovy kausy jsem vstoupil až poté, co se dokumenty počaly objevovat, s peprnými komentáři, na různých místech na Internetu, a Hedviček ostře napadl disidenta Stanislava Pence za zveřejnění registru svazků".

Jsem nazoru, ze Tomas Pecina je samolibe, arogantni a zle prase.
+1 # Anonymní 2014-03-23 21:06
V případě zájmu, můžu poskytnout i zajímavé fotografie ze života...
0 # Anonymní 2014-03-23 21:13
Tomas Pecina je byvaly redaktor Britskych listu, defraudant, podvodnik, sudetonemecky aktivista, externi zamestnanec BIS a regulerni peter puffer.

V dobe kdy byl zamestnan coby redaktor u levicovych Britskych listu se dopustil dlouhodobe defraudace z peneznich uctu tohoto obcanskeho sdruzeni. Navic jako spravny parazit a prizivnik zil v byte majitele BL Jana Culika. Soud sice Tomase Pecinu "osvobodil", ale mejme na pameti ze to byl "cesky soud" a tentyz, ktery stejne "osvobodil" bachare Vondrusku, ktery mlatil vezne v Minkovicich.

Pote Pecina zalozil Sudetoněmecké krajanské sdružení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku (SKSČMS) - kde je spolu s Janem Sinaglem jedinymi cleny a spolu i sdili funkci pokladnika. Ucelem sdruzeni je opet defraudovat statni prispevky a dotace pro tuto organizaci jakoz i dotace z EU. Z druhe ruky mam informaci, ze tretim clenem se mel stat Tomas Krystlik, ale ten to odmitl, protoze po nem ti dva chteli clenske prispevky a on je znama drzgresle a taky se Krystlik boji do neceho takoveho namocit, protoze uz z Nemecka na nej byly stiznosti na defraudaci socialnich davek a podpory a on se strasne boji "euro-zatykace". Detaily zverejnim na pozadani.

Mimo to, zase spolu se Sinaglem, zalozili dalsi "sdruzeni" (opet jsou cleny jen oni dva) jmenem SILELIS SODALES SOLONIS - zde zase financni podporu vybiraji pres Raiffeisen Bank. (neni znamo proc sve vyderacske sdruzeni pojmenovali po estonske mini-televizi).

Tomas Pecina je rovnez regulerni peter puffer, ale pro svou tloustku neni v prazske gay komunite prilis obliben. Presto byl v minulosti sexualnim partnerem brazilsko-ceskeho gay novinare Fabiana Golga (neni mi znamo, zda byl "maminka" nebo "tatinek"), informace pochazi z Facebooku, kde Golgo uverejnil i fotografie. Mezitim se rozesli, pricina rozchodu mi neni znama. Prilozena fotografie Tomase Peciny pochazi z blogu Fabiana Golga.

Do Dvorany slavy hlupaku ceskeho internetu se Tomas Pecina kvalifikoval jako jeden z iniciatoru zverejneni spisu, ktere StB vedlo na mou osobu. Jako externi spolupracovnik BIS mel k udajne "neexistujicim" dokumentum pristup. On sam to popisuje na sve webstrance docela nonsalantne: " spis pořízený StB po jeho odchodu do emigrace jsem si nechal vyhledat a okopírovat v lednu loňského roku a jeho obsah jsem si zprvu nechal pro sebe. Do Hedvičkovy kausy jsem vstoupil až poté, co se dokumenty počaly objevovat, s peprnými komentáři, na různých místech na Internetu, a Hedviček ostře napadl disidenta Stanislava Pence za zveřejnění registru svazků".

Jsem nazoru, ze Tomas Pecina je samolibe, arogantni a zle prase.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)