Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Pravda a Láska tedy nakonec zvítězily nad Lží a Nenávistí, železná lady české justice Lenka Bradáčová byla jmenována vrchní státní zástupkyní a tím odměněna za manipulace v případu Rath, a koryfejové shora zmíněného hnutí politického sentimentalismu se mohou pustit do realisace svého dávného programu očisty politiky od politiků.

Naděje vkládané do Bradáčové jsou, jak jsem upozorňoval již několikrát, principiálně nereálné, protože v celé válce o VSZ nešlo vposledku o nic jiného než boj dvou zájmových skupin. Což v politice samo o sobě není nic nepatřičného nebo nemravného, potíž byla jen v tom, že veřejnost těmto skupinám takříkajíc neviděla do karet a dle svého naturelu mohla buď držet palce silám Dobra, anebo si říkat, že zkažení jsou stejně všichni, takže je v zásadě jedno, kdo vyhraje (přičemž posledně jmenovaný názor bych hodnotil jako značně bližší realitě).

Velmi mne ovšem pobavila zápletka se zmanipulovaným návrhem na jmenování Bradáčové. Oficiální tisková zpráva MSpr uvádí: Bývalý náměstek údajně převzal návrh na jmenování vrchního státního zástupce v Praze ve čtvrtek 21. 6. 2012. Nicméně v tento den fakticky nevykonával funkci náměstka, protože podle přehledu docházky zaměstnance ministerstva spravedlnosti pracoval od středy do pátku pouze jako vedoucí Kanceláře pro implementaci soukromého práva.

Na takovém ministerstvu si člověk musí připadat jako v Juráčkově Gulliverovi ve městě Balnibarbi, kde bylo z důvodu úspory vzduchu každé pondělí zakázáno mluvit. A vzniká otázka, jak se náměstek v takovém stavu poznal, např. zda se v náměstenských dnech přioděl čapkou v modré barvě a v ostatních chodil v čapce červené…

Leč zpět k boji s korupcí, nejúspěšnějšímu to volebnímu taháku dnešní doby. Model oddělené a koncentrované korupční justice, který se tak dokonale neosvědčil na Slovensku, je vynikající nápad: proč korumpovat soudce a státní zástupce na sto místech? Je přece daleko jednodušší mít pod kontrolou jediný korupční soud!

Mediální obratnost a podpora sentimentalistů je nicméně zárukou, že v pražské justici bude daleko veseleji než doposud, a tak se těšme, jaké nové úspěchy si L. Bradáčová pro sebe nechá mediálně vyrobit.

Komentáře   

0 # Jirka K 213 2012-07-31 13:54
Naivita, se kterou zmanipulovaná média a přihlouplejší část veřejnosti vítají spasitelku Bradáčovou, se dá přirovnat jedině k naivitě a hlouposti, se kterou Němci kdysi vítali spasitele Hitlera. Slíbil jim, že do 10-ti let Německo nepoznají. V tom jim výjimečně nelhal. Za 10 let ho totiž nepoznával nikdo, a to ani podle detailních předválečných snímků.
Jirka K 213
0 # Tomáš Marný 2012-07-31 22:02
Spíše bych to přirovnal k naivitě při vítání Věcí veřejných do parlamentu.
0 # Anonymní 2012-08-03 03:56
Ale ona ta Lenka svym zpusobem hvezdou je.
V kazde zemi existuje cast verejnosti, ktera preferuje informace podane v uhlednem medialnim balicku.
Take polovinu populace tvori zeny, trpene volicky...
Vyjmu li politickou angazovanost, tak Lenka je docela sympaticka, vystupuje profesionalne, umi se pred kamerou pohybovat a to pusobi na divaky verohodnym dojmem..
Myslim, ze celkove vedou Cesky v prezentacni sfere daleko pred ceskymi muzi.
Kontrast je viditelny zrovna v nize uvedene kavarenske debate. Snad bylo horko a lavice tvrde, nevim, ale ti tri kralove se hrozne osivali. Moderator se pri premysleni drbal za ouskem, (asi si tak povzbuzoval sede bunky), Roman poposedaval, prsa vypinal, cvicil. Frantisek byl v neustalem pohybu. Bud si ventiloval kosili, nebo nohu prehazoval, ohon(vlasy) nacechraval a dokonce i klouby louskal..Mirne zvedavy divak je pak rozptylovan hyperaktivitou a ztrati zajem.
Mam dojem, ze pani L.B. by v kavarne sedela klidne, dustojne a ne jako nejaky Zappelphillipp...

D.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)