Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Začíná, jak organisátoři provokativně, byť nakonec jen neoficiálně, zdůrazňují, nejteplejší týden v roce, festival homosexuální menšiny nazvaný Prague Pride 2012.

Teplo nám skutečně bude, zvlášť některým.

Předseda Dělnické strany sociální spravedlnosti Tomáš Vandas vystavil na stranickém webu text, ve kterém se kriticky vymezil vůči Janu Fischerovi a jeho toleranci k možnosti, aby homosexuální páry adoptovaly děti, a doslova uvedl: Jestli si ještě hodláte, kandidáte Fischere, brát do svých úst naše děti, které chcete zneužívat k perverzitám v rámci své předvolební kampaně, tak vám garantuji, že vám ty vaše hrabivé pazoury osobně přerazím!

Což je trestný čin vydírání podle § 175 odst. 2 písm. f) TrZ jako vyšitý, se sazbou od dvou do osmi let vězení, s jasnými konsekvencemi i vzhledem k Vandasově teprve nedávno započaté podmínce 4/20 měsíců.

K věci samé, tedy k adopci dětí homosexuálními páry, jen stručně uvedu, že v tom stejně jako J. Fischer nevidím zásadní problém, a považuji to spíše za odbornou otázku. Jako heterosexuál se v těchto věcech vůbec nevyznám a ponechal bych proto na odbornících, aby posoudili, zda taková adopce může vést k negativním důsledkům pro život dítěte; intuitivně předpokládám, že nikoli, a homosexuální adopce podporuji. Debaty o tom, zda je homosexualita nechutná, deviantní, perversní a amorální, ponechávám těm, kteří nemají na práci nic zajímavějšího – mně je to jedno.

Chladným mne nicméně nenechává Vandasův nesmyslný výpad vůči Fischerovi (vůči němuž jsem se kriticky vyjádřil již vícekrát, toliko tedy shrnu, že bych si jej snad mohl vážit, kdyby své marxistické přesvědčení, stejně jako své židovství, objevil v době, kdy to bylo nepopulární a nevynášelo to; takto jej mám za pouhého oportunistu a pohrdám jím, v přesvědčení, že kdyby Zemi okupovali Marťani, Fischerovi do týdne na čele počnou rašit tykadla).

O případu šesti závadových brněnských řečníků jsem psal na Paragraphu; rozsudek v tomto případu nemohu považovat za spravedlivý, protože jím byl kriminalisován legitimní politický projev. Těžko mohu stejným způsobem posoudit Vandasův poslední text. Jakkoli je možné, že se mu podaří přesvědčit orgány činné v trestním řízení, že přeražení hrabivých Fischerových pazourů mínil předseda DSSS čistě obrazně, v jemné metaforické nadsázce, mne přesvědčil již definitivně o tom, že svou stranu není schopen vést, protože svým chováním její členy diskredituje.

I populistická politika má v demokracii určitá pravidla.

Aktualisováno.
A už je to tady: Vandas prý svým textem o přeražení pazourů neměl na mysli fysické násilí. To zní moc dobře, tomu jistě každý soudce uvěří!

Komentáře   

0 # Anonymní 2012-08-13 12:13
Nebude stačit, pokud přesvědčí "orgány", že to na web DSSS psala osoba jemu blízká a ta tam špatně jeho vyjádření přepsala, popř. šlo o vyjádření učiněné v soukromém rozhovoru, které nemělo být veřejně publikováno? A.
0 # Anonymní 2012-08-13 12:17
Takže jste už poslal trestní oznámení? :-) Teď vážně, dalo by se souhlasit s vaším názorem, že hlavní slovo ohledně adopcí homosexuály by měli mít odborníci. Bylo by ovšem nutné nalézt nezávislé odborníky, kteří nemůžou být pod žádným politickým ani jiným tlakem a to mi v České republice připadá jako nesplnitelný úkol. Pořád to tedy bude jen o překřikování bez jakýchkoli tvrdých věrohodných dat, protože je prostě získat nelze.

J-R
0 # Tomáš Pecina 2012-08-13 12:21
Takže jste už poslal trestní oznámení?

Domníváte se snad, že OČTŘ tento web nesledují, nebo že nesledují web DSSS? Podle § 2 odst. 3 TrŘ by již měly konat.
0 # Anonymní 2012-08-13 12:28
To je mi jasné a že z toho něco bude mi bylo jasné už když jsem ten text četl na webu DSSS. Vidím to jako předvolební kampaň ze strany pana Vandase. Bude se volit do krajů a prezident, DSSS si takhle udělá publicitu. Samozřejmě v mediích negativní, ale sami to budou vysvětlovat všichni víme jak. A ikdyby to nezabralo, tak špatná reklama je taky reklama.

J-R
0 # Yamato-san 2012-08-13 12:59
Víra v nezávislé odborníky mě překvapuje snad ještě víc, než víra v poctivé politiky...
0 # Vodník 2012-08-13 14:57
Yamato: tak to se zase jednou pěkně shodneme!...:-))
0 # Yamato-san 2012-08-13 15:55
Jak nejde o církev, tak asi moc často ve sporu nebudeme :-)
0 # Anonymní 2012-08-13 13:05
Štika v rybníce je důležitá at kapříci nelenoší. Aspon jedna nesystémová strana je důležitá a pokud to není Vandas tak kdo to bude ? Budeme muset zkřísit Véčka nebo oprášit Paroubka který si půjčil od Vandase program Národních Socialistů ? Emanuel & Maková Panenka
0 # Yamato-san 2012-08-13 13:24
A proč by nemohla být nesystémová strana slušná?

Ostatně zde taková je - Svobodní.
0 # Anonymní 2012-08-15 17:52
To Yamato-san: SSO je do jisté míry slušná, (abolicionisty chválit nemohu!), ale současně je to i strana z velké části hodně úsměvná! To, co veřejně předvedli navržení kandidáti v posledních volbách ve veřejných diskuzích, to se klidně mohlo zařadit do komediálního seriálu. Osobně mám rád slušnost, nejen v politice, nikdy ovšem ne na úkor inteligence!
0 # Yamato-san 2012-08-15 22:07
Neplete si nás s někým?
0 # Anonymní 2012-08-16 01:46
YAMATO YAMATO a rubrika akce je stále prázdná , musíte být revolucionáři aspon trochu jinak neprorazíte . Stačí jen vstát ze židle . Pán dobře to myslící "ds-ninja"
0 # Anonymní 2012-08-13 13:40
V televizi není Strana svobodných občanů moc k vidění . Co dělá pro to aby byla slyšitelná ? Jak moc je odhodlaná ? Půjde si někdo z vedení dobrovolně sednout do kriminálu jak Vandas ? Kdy strana svobodných občanů pořádá demo v ulicích protože já do kavárny nechodím (je to tam samá hérečka) Emanuel
0 # Yamato-san 2012-08-13 13:43
Aha, takže takhle se pozná antisystémovost. Odpusťte mi ten hloupý omyl, já si totiž myslel, že vám jde o změnu systému!
0 # Anonymní 2012-08-13 14:46
pokud někdo chce systém změnit, tak se s ním logicky dřív nebo později musí dostat do střetu, protože tenhle systém se nechce měnit. pak je tu určitá loutková opozice, která s ním do střetu nikdy nepůjde, protože opravdová změna není jejím smyslem. jestli tam patří i Svobodní, nevím. Doufám, že ne.

J-R
0 # Anonymní 2012-08-13 15:37
Dotaz jsem směřoval na cestu k lidem . Protože pokud strana vznikne z takzvaně " dobré myšlenky" na kterých chce poctivě stavět a odmítá dohody ze stran zavedených nebo závazky od finančně mocných čeká ji delší cesta k lidem . Protože strana se musí prosadit u národa . Pokud se strana začne skutečně prosazovat tak začnou zavedené strany házet klacky pod nohy . Pokud nemá nějakou svoji cestu k prosazení nebude nebezpečná ,ale ani úspěšná. Zažil jste někdy ,že by Vandase někdo mediálně pochválil ? Třeba já jsem pro říkal lidem pravdu ,oni to unesou a lháři budou mít méně šancí ovlivnovat neznalé. Netrestat za názor to by národ povzneslo. Myslím ,že si to po komunismu lidé zaslouží i ,když by to byla změna které se někteří bojí ,ale tím se dostáváme zpět k pevně zasazeným systémovým stranám.
0 # Anonymní 2012-08-13 15:46
Ano J-R to vyjádřil rychleji a lépe. Emanuel
0 # Yamato-san 2012-08-13 15:54
Jistě, nám jsou klascky házeny pernamentně, jen jiné, než třeba DSSS. Nárůst podpory je pomalý, ale o to poctivější.

Ještě k té antisystémovosti - DSSS mi připadá celkem usedlá, o skutečnou změnu systému ji nejde, neb základ - silný stát - u ní hraje největší roli. Chce změny uvnitř systému, nikoli jeho samotného.
0 # Anonymní 2012-08-13 16:32
Svobodni se uz na pocatku jasne vymezili jako nekriticka Klausova SSM. Pote se jejich vzajemna verejna podpora sice truchu ochladila, coz ale nic nemeni na tom, ze nekritika adorace Klause z jeich strany (a z strany jejich zastupcu) z nich cinni stranu neprijatelnou.
Pokud se nekdo tvari jako pravicovy demokrat a zaroven velebi Klause coby politika, tak bud vedome lze, nebo je uplne mimo a prave se vratil z Marsu.

Klaus ve sve nejvyssi vykonne funkci v exekutive (premier) byl pravicovy pouze ve svych porjevech a predvolebnich slibech. V praxi byla jeho vlada populisticky stred inklinujici k ochrane ceskych oligarchu (ceskmy jazykem dnesnich dnu "kmotru") a k nenapadne lec o to duslednejsi ochrane ruskych zajmu.
0 # Yamato-san 2012-08-13 16:43
Pokud věříte pohádkám o naší adoraci Klause, tak prosím, vaše právo. Dle mého názoru si však pletete adoraci a nekopání do něj za každou cenu.
0 # Anonymní 2012-08-13 22:54
Yamato-san: o "nasi adoraci" mluvite za Svobodne?? Tak v tom pripade zkuste podumat co a jak rikate partnerum, kteri vam nabizi pripadnou koalicni spolupraci. A pokud zakladni soucasti techto podminek je bezpodminecna adorace Klause, tak vezte ze to neni cesta.
Navic neusim cemu rikate "kopani za kazdou cenu" ale faktem je, ze VK byl jdnou z nejvyraznejsich a nejvlivnejsich osob na nasi politicke scene poslednich dvaceti let a pokud zkonstatovavate, ze politicka a spolecenska situace u nas je, rekneme tristni, tak jeho podil na tomto je vice nez vyrazny.
Tudiz pod pojmem "nekopat za kzdou cenu" si muzu take predstavit jeho volebni program a potom nalsdne srovnani s jeho relanou premierskou cinnosti. A pokud budete aspon trochu soudny, tak uznate ze Klausovo vladnuti nema s programem demokraticke pravice (nedej buh konzervativni) naprosto nic spolecneho a slo vicememe o ciry populismus...
A pokuto chcete pitvat podrobneji, tak muzete zacit treba vysvetlenim proc Klaus ustoupil stavce zeleznicaru, nebo proc sliboval liberalizaci najmeneho a pak se tmatu vyhybal jako cert svecene vode...
Kdepak, pane Yamato-sane, ciny ne slova jsou urcujici. A tady se Klaus v dobv, kdy mel nejvyssi exkutivni pravomoce predvedl jako totalini populisticky pragmatik, ktery neco jineho rika a zcela jine cinni...
0 # Yamato-san 2012-08-14 00:12
Prosim vás, jakým způsobem jste četl ty mé dvě věty, že jste si je vyložil tak podivným způsobem, v podstatě zcela opačně?

Sice by mi to mohlo být jedno, ale...

***

1. věta: Pokud věříte pohádkám o naší adoraci Klause, tak prosím, vaše právo.

= Svobodní Klause nijak neadorují.

***

2. věta: Dle mého názoru si však pletete adoraci a nekopání do něj za každou cenu.

= Klaus dělá různé věci, a je hloupé mu za vše nadávat jen proto, že Klaus - což se děje velmi často. Jsou věci, za které zaslouží tvrdou kritiku, jsou jiné, kde dle našeho názoru činil/činí dobře.

***

Čili také není důvodů, proč bych vám já, či kdokoli jiný ze Svobodných, měl vysvětlovat ten či onen Klausův čin, způsob jeho vládnutí či cokoli jiného. Nejsme jeho strana, nejsme jeho mluvčí.
0 # Anonymní 2012-08-16 23:42
Mne by pane Yamato opravdu zajímalo jak to s tou vaší stranou a Klausem je. Pokud vím oficiálním kandidátem Svobodných je pan Ladislav Jakl a mne přijde že platí rovnice Klaus - Jakl = Putin - Medveděv snad jen s tím rozdílem že Jakl se tím prezidentem asi nakonec nestane že :-) Podotýkám že nejsem nějak zarytý antiklausovec a když porovnávám některé názory současného prezidenta s názory jeho předchůdce tak někdy dávám za pravdu spíš jemu.

Dale Cooper
0 # Yamato-san 2012-08-17 17:42
Z několika důvěryhodných zdrojů vím, že Klaus není z kandidatury Jakla vůbec nadšený.
0 # Vodník 2012-08-13 15:02
intuitivně ... homosexuální adopce podporuji

To je s konservativním profilem a postojem naprosto neslučitelné!

Já jsem se v tomto smyslu už několikrát vyjádřil: adopci dítěte homosexuálním párem považuji za menší zlo než děcák, za předpokladu, že tato forma soužití nebude nazývána "rodina" (ale třeba "mini-děcák" nebo jinak) - jinak by zavedení takové "rodiny" mohlo být ve svých důsledcích ještě zhoubnější.
0 # Anonymní 2012-08-13 15:25
Řešit to formou adopce je podle mě nesmyslné, protože to předpokládá, že by pak dotyčná dvojice byla považovaná za rodiče dítěte, což je z logiky věci nesmysl. Dalo by se to mnohem vhodněji řešit skrze už existující instituty pěstounské péče nebo opatrovnictví a žádných legislativních změn by ani nebylo potřeba.

J-R
0 # Anonymní 2012-08-13 15:55
"To je s konservativním profilem a postojem naprosto neslučitelné!" Také si z nás Pan Tomáš Pecina dělá srandu nebo někdo za jeho zády s pistolí tvrdí ,že je ted´ kapitán on a nutí ho takto psát :-) Emanuel
0 # Tomáš Pecina 2012-08-14 00:29
Dítě by mělo dva rodiče, stejného pohlaví. Opačné pohlaví rodičů není přece žádný axiom! Horší by to bylo u fetišistů nebo zoofilů; normálně se v soukromí druhých nevrtám, ale jsem natolik konservativní, že bych asi trval na tom, že zapsat jako rodiče dítěte lze pouze fysickou osobu.
0 # Vodník 2012-08-14 08:59
Opačné pohlaví rodičů není přece žádný axiom!
Samozřejmě, že je! Tedy aspoň by - pro konservativce - rozhodně být měl! Vyplývá to z přirozenosti stvořených věcí a z Božího příkazu „Ploďte a množte se a naplňte zemi" (Gen 1:28)
0 # Anonymní 2012-08-18 09:21
TP: osobně jsem přesvědčen o tom, že příroda má dobrý důvod k tomu, že se homosexuálové spolu nerozmnožují (s opačným pohlavím jí to evidentně nevadí ani u nich). Snad to na vás není moc konservativní.

J-R
0 # Anonymní 2012-08-13 16:01
Pane Pecino, Vám už též připadá adopce dětí buzeranty normální a "nevidíte v ní zásadní problém"? Vždyť je to proti přírodě, stejně jako jejich současné velebení. Je načase se této homománii vzepřít.
U fischera mne to neudivuje, ten má úkoly jasné, ale u Vás bych čekal opačný postoj.
0 # Anonymní 2012-08-13 16:47
Pane Pecino, vrele doporucuji vasemu zajmu jiz starsi, ale stale vice nez zajimavou praci od autorske dvojce Drtilova, F.Koukolik: "Vzpoura deprivantu"

Nakladatelství: » Galén
Rok vydání: 2008
Počet stran: 327
Vydání: Nové, přeprac. vyd.
Téma: Deprivanti, poruchy chování, Destruktivita lidská, psychiatrie
ISBN: 978-80-7262-410-2
EAN: 9788072624102


Nerikam tim, probuh, ze homosexualove jsou deprivanti, to vubec ne. Ale doporucuji toto ctive (ale ne prilis vesele) dilo proto, ze autori tam velmi dobre pochopitelnou formou seznamuje ctenare s jistymi (co znacne miry i biologickymi) mechanismy a schematy, kterymi jednani dospelych zasadne ovlivnuje (dalo by se rici predkprogramovava) pozdejsi chovani jimi vychovavanych potomku.

Popsane mechanismy funguji take mimo jine i v ramci jakehosi predprogramovani napr i pozdejsiho partnerskeho jednani atd...

Doporucuji vrele tuto knihu projit, v ni popsane mechanismy jednani a jeho prenosu a vysvetleni ci heldani zdroje techto jevu/mimo jine teorie memu/ jsou vice nez pozoruhodne a z jejich hlediska pak je mozne nazirat take vychovu deti homosexulanimi pary ponekud jinou optikou, nez jakou poskytuje mainstream.

Zdravi
DS
0 # Tomáš Pecina 2012-08-13 20:33
To je možné, já přece netvrdím, že té otázce rozumím. Jen, že ji pokládám za odbornou a nejsem schopen, na rozdíl od mnohých, rozeznat v ní morální dimensi. Mně může být celá Prague Pride i se spojenými homosexuály všech zemí ukradená.
0 # Anonymní 2012-08-13 22:13
Klamete čtenáře tohoto webu. Neexistuje jediný empirický důkaz, který by prokazoval, že děti vychovávané homosexuální dvojicí by vykazovaly jiné znaky chování než při výchově heterosexuální dvojicí. Naopak pokud je dítě vychováváno pouze jediným rodičem, tak vykazuje odlišné znaky.
0 # Vodník 2012-08-13 22:19
TP:
Mně může být celá Prague Pride i se spojenými homosexuály všech zemí ukradená.
Takový výrok se s konservativismem snese. Nikoli už prohlášení, že adopci dětí homosexuálními páry "intuitivně podporuješ".
0 # Anonymní 2012-08-13 22:57
Nevím, nakolik je tato praxe ve světě rozšířená, aby mohlo být dost relevantních dat. Ale řekl bych, že zde bude o dost větší pravděpodobnost, že se děti z homo "rodin" budou věnovat praktikám, dříve označovaným za nenormální. Alespoň Jodii Foster se to přihodilo, dokonce si prý vzala jméno po "tetě".
Takže organizátoři dokonce celého teplého týdne nám zajistili historicky první presidentskou debatu. Inu, indoktrinace musí bejt ... i když mi přijde, že naše civilizace má tak akorát dost a na pilu tlačit netřeba.
Snad by mohli teplí adoptovat děti, o které není zájem a pro jistotu opačného pohlaví, ale jak to vyjádřit zákonem, že ... ovšem dobře si pamatuji, jak Hromada říkal, že se chtějí jen registrovat (to jim Buldozerant zajistil, i když si musel na přehlasování veta půjčit dva nepřiliš konservativní modré ptáky).
Možná můžeme být rádi, že to u nás soudně neválcují přes rovnost, jak to činí (poněkud překvapivě) v Britonstánu ...
0 # Anonymní 2012-08-14 12:28
Statistika ukazuje něco jiného, Dítě vyrůstající u homosexuálních rodičů má menší pravděpodobnost, že se staně homosexuálem než díte vyrůstající u heterosexuálních rodičů. Co se týče hlasování, tak ODS hlasovala pří přehlasování veta jako jeden muž proti.
0 # Anonymní 2012-08-14 13:31
To je poněkud zvláštní a selskému rozumu odporující statistika...
4% koalice byla spíše mixem statečných. Snad nejstatečnějšími byli Helena Mallotová (ODS) a Josef Bíža (ODS), kteří svám postojem doplnili těsnou většinu. Občanští demokraté, kteří odolali tlaku svého klubu, tlaku prezidenta i tlaku konzervativních voličů a hlasovali pro předlohu. Komunisté, kteří hlasovali pro předlohu navzdory téměř někdy až katolikému konzervativismu svých voličů. Na třetí pokus byl zákon přijat. I Robertem Kopeckým, který přišel z nemocnice a nechal se ještě vyslýchat novináři, zda ho Paroubek nenutil.
0 # Anonymní 2012-08-14 15:55
Tak to se omlouvám. Měl jsem za to, že po vetu Klause nikdo pro nebyl. Selskému to možní odporuje, ale to je tak všechno.
0 # Anonymní 2012-08-13 20:37
Pane Pecino, dobry clanek, temer presne se s Vami ztotoznuji. Jsem mile prekvapen racionalnim postoji ve zminenych otazkach, ac se to asi nekterym Vasim priznivcum nebude libit. Diky za tento clanek. Jakub
0 # Tomáš Pecina 2012-08-14 02:43
Nemám potřebu někomu se zalíbit: jsem nepřízpůsobivý a jsem na to hrdý :-)
0 # Leon Kreutzfeld 2012-08-13 22:19
Zajimave. V dobe, kdy jsou PEX stihani za ruzne projevy kontextualniho extremismu jako vlajecky ci gumicky do vlasu, pan Vandas vyhrozuje verejne fysickym nasilim jednomu z presidentskych kandidatu.

Imho bud je pan Vandas slabsiho usudku, nebo se jedna o nejaky business development. Wiki: "business development comprises a number of tasks and processes generally aiming at developing and implementing growth opportunities."

Neznam tuto subkulturu natolik, abych to dokazal posoudit. Urcite ale je dobre se proti tomu vymezit.
0 # Tomáš Pecina 2012-08-14 02:42
Vandas má mimořádný talent pro sebeztrapnění, resp. absolutní nedostatek sebereflexe: to prokázal při (druhém) soudním jednání o rozpuštění DS a prokazuje to i tímto výrokem. U jednodušších složek členské základny zabodoval, ale takto rozhodně nové nebo nerozhodnuté voliče neosloví.
0 # Anonymní 2012-08-15 08:45
TP: Výdycky je tady možnost, že Vandas je konfident BIS. Tím ho nechci křivě obvinit ani urazit (to může platit o komkoli z těchto kruhů), ale víme, jak to dříve bylo s NPD. V takovém případě by jenom dávalo smysl, když by ani nové voliče oslovit nechtěl.

J-R
0 # Miloslav Ponkrác 2012-08-14 06:04
Zvláštní, taková romea.cz si může psát daleko drsnější věci a nikdo si jí nedovolí žalovat.

Ačkoli Vandase ani DSSS nemusím, přesto stát kriminalizuje, ohýbá ústavu i právo na politické i jiné projevy, přesněji se dodržováním nějakým zákonů – a zahání pak druhé lidi do kouta jako krysy.

Vandase ani DSS neukázala nikda média z příznivé stránky. Nehledě na tom, že si o zákazu DSSS myslím všelicos.

Jednoho dne tu může vzniknout občanská válka. Jednak na základě nedodržování práva shora, čímž zanikne úcta k právu jako takovému, pokud se již nestalo. Jednak na základě imigrace a pozitivní diskriminace, kdy jsou jiná etnika přímo podporována v tom, aby nedodržovala žádná pravidla ani řád – a běda pokud někdo řekne něco proti, to je rasismus a xenofobie. A za třetí, Evropská Unie to má za pár, rok 2023 bude její rozpad a několik roků předtím to také nebude asi valné.

Dnes je jasné, že právo a spravedlnost jsou dvě setsakra různé věci. Proto si z práva nikdo nic nedělá.

Nemluvě o tom, že kdyby znalý právník sledoval kteréhokoli člověka, tak ho denně musí zažalovat za nějaký trestný čin, spíše pro celou řadu trestných činů. Právo už je stejně nefunkční, nikdo se v něm jako celku nevyzná, ani právníci. Navíc rozsudky soudů jsou také poněkud.

---

Matně mi to připomíná jednu příhodu. V Brně jsem zachránil ženu napadenou násilníkem. Pouze slovně, mých 110 kg a rozhodný hlas a jasné varování, že může špatně skončit po dvou minutách útočník jasně vyhodnotil, že je lepší se zdekovat.

Přesto mě všechny ženy jednoznačně odsoudily jako násilníka, kdykoli zaslechly, že jsem se pustil do boje s násilníkem přepadnuvším ženu. Ženy už jsou tak nepřirozené a zblblé médii, že každá chla je násilník a agresor, vždyť to v televizi pořád ukazují.

Už přesně chápu, proč se vyskytují případy, kdy žena je znásilněna 100 metrů od zastávky se 14 lidmi. Protože ženy samy si to tak přejí. Teprve když tyto předchozí dvě věty řeknu ženám – pak teprve si s hrůzou uvědomují z čeho mě vlastně obviňují.

Znovu zdůrazňuji, násilníka jsem se ani nedotknul. Pouze jsem ho zahnal řevem. Poděkovala mi pouze přepadená žena. Všechny ostatní do jednoho to odsoudily jako agresivitu.

Není špatné občas zjistit, jak svět funguje.

Všichni jsou tu zblblí. Hází se tu právem, zákony – a lidé lynčují každého, kdo chce něco změnit. Vandase nemusím a DSSS také ne.

Lidé už nemají intuici, ani selský rozum, ani vlastní mozek, ani neumí používat oči, uši, nebo vyhodnocovat. Jejich jediným rozumem je televize Nova. A tak budou odsuzovat všechny, kteří se pokusí o změnu – jen proto, že to neudělal nóbl. Zato zrádce knížete, který se několikrát doslova dopustil vlastizrady (např. tajné uznání Kosova) všichni oslavují, protože je nóbl.

Není náhodou, že Češi mají velmi mnoho „velkých Čechů“, kteří dopadli fatálně. Zřekli se jich totiž všichni Češi. Nebyli průměrní a tak mohli být slavní pouze im memoriam.
0 # Anonymní 2012-08-14 06:13
Pan Vandas vyjádřil jenom to co si statisíce lidí myslí.Že se vyjádřil neslušně? Uvědomte si vy chytrolíni,že Fischer je bývalí člen ZLOČINNÉ A ZAVRŽENÍHODNÉ ORGANIZACE a přerazit této chobotnici chapadla jsme měli už dávno !
0 # Anonymní 2012-08-14 09:13
Fisher je především ohebný žid a v tomto marasmu bohužel jasný favorit na prezidenta. Dosazená figura s naoko pročeskými zájmy, ale se srdcem na Blízkém východě.
0 # Anonymní 2012-08-14 10:55
Anonym z 6:13 a 9:13
Kdyby byl srdcem aspon na tom blizkem vychode, tak je to alespon jista konzistentnost. Od Kremlu je na blizky vychod trochu daleka cesta, ale jak vidno, tak ne pro nej.
Obavam se, ze ten pan je srdcem vzdy tam, kde jeho nos uciti profit. Za tuto jeho vlastnost ovsem nemohou ani komuniste (ke kterym se hlasil drive) ani zide (ke kterym se hlasi nyni).
0 # Anonymní 2012-08-14 12:57
>"naše děti, které chcete zneužívat k perverzitám v rámci své předvolební kampaně, tak vám garantuji, že vám ty vaše hrabivé pazoury osobně přerazím!"

Možná, že je to trestné, v totalitním systému je možné všechno. Ale lidsky, jestli chce exsoudruh a náhle své židovství uvědomující si Fišer využívat sexuálních deviantů k výchově dětí, tak by represe na něj aplikovaná neměla skončit u rukou. Možná by pak bylo lepší dávat děti na vychování heteroxeuálním pedofilům?

Je to smutné, ale jestli to tak půjde dál, bude instalatér Vandas akceptovatelnější alternativou, než velké politické loutky, typu židobolševika Fišera.
0 # Daniela 2012-08-15 07:28
Predevsim se neztrapnil Fischer, ale Vandas.

Doufam, ze panu Fischerovi poradi jeho americky poradce, aby se nad "prerazenim pazouru" nerozciloval, nepodaval trestni oznameni, jen tise vychutnaval posici ukrivdeneho. Neco jako:
"Ja jsem sve deti radne vychoval, ale kde jsou deti pana Vandase ? Za deti mluvi, ale sam zadne nema ...""
Ma ten pan Fischer ale stesti....:-)
0 # Anonymní 2012-08-15 08:38
Fischer se ztrapnil. Ne jen tímhle, ale celou svojí karierou jako celkem a svojí ohebností a převlékáním kabátů. Bohužel v soudobé mediokracii nevyhrává ten nejlepší kandidát, ale kandidát s nejlepšími průzkumy.

J-R
0 # Anonymní 2012-08-16 01:56
Ten kdo se zastane dětí se u vás ztrapní Danielo? Také máte poradce na myšlení jak Fischer ? Ale dobrý nápad zeptat se pouze matek které mají více dětí na dávání dětí deviantním osobám. Možná by odpověd byla z úst žen ještě drsnější než čekáte. Ninja
0 # Daniela 2012-08-16 04:50
Tento komentář byl odstraněn autorem.
0 # Daniela 2012-08-16 06:15
Deti se mohl zastat jinak, Ninjo,
kdyz uz teda..Ale prerazeni koncetin proste nejde dohromady s presidentskym mandatem.
Ackoliv by to mohla byt prca. Predstavuji si representacni gala veceri ve washingtonskem Bilem dome, oslava vudce maleho, ale moralne silneho statecku nekde v Evrope. Jejich president Vandour v cernych brylich, usmevem jen zari---ale jen do te doby, nez zjisti, ze soused u slavnostni tabule, Mr.Abraham, je zidovsky gay. Ajajaj !!!
Zasazen bleskem bojove nalady, Vandour vstane a misto pratelskeho pripitku pokropi hosty cervenym vinem, zacne rvat, ze vsem v Bilem dome zprerazi pracky a zidakum jeste navic i ty jejich ratafaky !!!..Po hruznem predstaveni ukaze americkemu presidentovi prostrednik (flipping the bird) a hrde odejde.
Vudce odleti zpet do sve vlasti, kde ho soukmenovci privitaji jako hrdinu, jelikoz to tak krasne tem blbejm Amikum nandal...:-)))

---------

P.S.: Musite Ninjo rozlisovat mezi homosexualy a pedofily...
0 # Anonymní 2012-08-16 15:28
Danielo Vy si teda o Vandasovi myslíte divné věci. Je to opravdu milí člověk, který nepije nekouří a ke stolu v zrcadlových brýlích nesedá.Televize má tu moc vykreslit člověka jak potřebuje.(jako fotograf to dělám také) Pokud má Americký president poradce Židovské gaye tak to nikomu nevadí(já jim to přeji) .Vandasova politická strana se nevměšuje. Natírat vašeho presidenta na bílo a hostit židovské poradce z USA krví ze zabijačky nehodlá :-) Ninja (Kao ju lung)
0 # Tomáš Pecina 2012-08-16 18:40
Je možné, že je to v osobním styku celkem milý člověk, ale rozhodně se minul profesí (teď nemyslím instalatéra). Často mi připadá, jako by jednal podle hesla "Žádné nové voliče!".

V Maďarsku dosáhl Jobbik 16 %, v Řecku Χρυση Αυγη 7 %, a DSSS je na jednotkách promile.
0 # Anonymní 2012-08-17 00:56
Vandas je v radikální straně a proto se nebude vyjadřovat teple až korektně. Dělnická strana je zaměřená na nejpočetnější dělnickou třídu a to se ukázalo jako problém .Dnes lidé u nás nevěří ,že jsou tak obyčejní navíc k tomu jsou nezodpovědní. Dnes jim inteligence přímo neřekne "jste na nic makejte" a nezodpovědnost se v nich pěstuje záměrně. Podobně to dřív dělala církev(brzdila poznání).Pokud jim připomenete do jaké třídy patří tak je tím dokonce urazíte.Lidé vzdělaní zase ohrnují nos a myslí si, že jsou něco víc(jsou teda jediní kdo chodí k volbám). Já chápu pokud se člověk živí krompáčem tak lejstrům a podpisu na něm nepřikládá takový význam a přitom může mít podpis sílu tisíce krompáčů. A z tohoto důvodu nerozumí tomu co pořád poslanci kvákají a nekonají. Nechápou jak moc volby mohou ovlivnit systém.At je to jak chce bylo by fér obyčejným lidem umožnit pochopit zákony a obecně je právně vzdělávat. Ted před volbami by bylo čestné vysvětlit ,že každá strana je tu pro určitou třídu lidí a předvolební billboardové sliby a tváře mnoho neznamenají. Ninja
0 # Tomáš Pecina 2012-08-17 01:07
Vandas je v radikální straně a proto se nebude vyjadřovat teple až korektně.

To bych řekl jinak: Vandas je v intolerantní straně a proto se nebude vyjadřovat tolerantně. Na což má plné právo. Na co právo nemá, je vyhrožovat svým protivníkům násilím.
0 # Anonymní 2012-09-01 21:36
ad anonym z 17. 8. 0.56:

Dělnická třída ve smyslu manuálně pracujících dávno není nejpočetnější. Výroba se značně zautomatizovala a místo dělníků se na ní podílí kvalifikovaná a slušně zaplacená obsluha složitých přístrojů. Kromě toho se výroba z velké části přenesla do zemí s levnější pracovní silou, zejména do Asie, takže u pásu už tady nemaká zdaleka tolik lidí, co před pár desítkami let. Navíc mnoho těch nekvalifikovaných dělníků na stavbách a v různých montovnách jsou cizinci (Ukrajinci, Mongolové), kteří zde ani volit nemohou, kopáči pak velmi často Romové, kteří k volbám buď nechodí vůbec, nebo své hlasy prodají, a ta část, kterou to zajímá, přirozeně nebude volit Vandase. Takže pokud Vandas cíli na "dělnickou třídu", je totálně vedle. To, že lidí nevěří, že jsou tak obyčejní, je v pořádku, protože mnohdy je člověk právě tolik obyčejný, jak obyčejným se vidí.

Problém Vandase a celé jeho partaje je absolutní nepochopení doby a situace a jejich na první pohled patrná celková tragikomičnost.

Tomáš
0 # Anonymní 2012-09-01 21:45
Ještě dodatek: Ta tragikomičnost je obsažena i v tom Vandasově hysterickém výlevu proti Fischerovi. Za prvé, Vandas žádné děti nemá, pokud je mi známo. Dokonce nemá ani manželku a je vůbec otázka, jestli byl někdy někým spatřen vedle nějaké ženy. Jestli on ten Vandas nakonec není sám deviant:) Kromě toho si moc nedovedu představit, jak Vandas někomu láme hnáty. Na to by si snad musel najmout nějaké ostré hochy z odporu, protože jeho tělesná konstituce mu toho v tomto směru mnoho neumožňuje.

Možná proto Policie ČR nekoná, protože přestože Vandas pravděpodobně naplnil formální znaky skutkové podstaty t.č. vydírání, je jasné, že společenská nebezpečnost je nulová, a že "pachatele" je namístě spíš politovat.

Tomáš
0 # Anonymní 2012-08-15 10:46
Pro zajímavost, Vandas nahlášen policii - zatím přes jejich hotline internetovou aplikaci. A jeho prohlášení údajně nevykazuje znaky protiprávního jednání. :D
0 # Anonymní 2012-08-15 11:50
k auktalizaci - opravdu si myslím, že rozumný soudce by tomu měl uvěřit. Pokud se nepletu, tak TČ vydírání nelze spáchat z nedbalosti. Řekl bych, že kontext, v jakém byl výrok řečen (politikem veřejně, k stěžejnímu politickému tematu), jasně naznačuje, že vážně myšlen nebyl. Jiné by bylo, kdyby Vandas podobnou větu např. Fischerovi poslal anonymním dopisem.

J-R
0 # Tomáš Pecina 2012-08-15 12:17
Tak to si dovoluji nesouhlasit: politická kultura v České republice je možná nízká, ale explicitní hrozby násilím tohoto druhu v ní zatím běžné nejsou (něco jiného je, když oposice "jde vládě po krku", a když jeden politik hrozí druhému "přeražením pazourů").
0 # Gogo 2012-08-15 20:03
To mohou být zemědělci rádi, že neplácli nic o boji o zrno.
0 # Anonymní 2012-08-15 20:20
Klavesnicovi obcansti aktiviste :-) Kohopak tim asi Vandas myslel? :-) Btw. Vandas je Mgr.? Myslel jsem, ze instalater.
0 # Anonymní 2012-08-15 21:51
Instalatér nemůže být Mgr?
0 # Anonymní 2012-08-26 16:09
Pří vší úctě, pane Pecino, stává se z Vás právník. Výrazy zpřelámat hnáty, nakopat do koulí, zaškrtit... jsou v češtině běžné a jak říkám, kromě právníka, by s nimi na policajty nikdo neutíkal. Ovšem zatímco pan Vandas je pro mne nejpozději od chvíle kdy si přisvojil název Holešovské výzvy odbytá veličina, Vás bych se přece jen pokusil přesvědčit aspoň o jednom. Kde byste, zejména v ČR a při Vašich zkušenostech s "odborníky" chtěl najít nezávislé odborníky na rodinnou problematiku? Mezi těmi, co na to mají znalecké razítko? Nebo mezi těmi, kteří (jak semtam řeknou tak vlastně proti své vůli) sepsali novelu rodinného práva?
Adopce je totiž součást rodinného práva, nemůžete ji vytrhnout z kontextu. Podstatou není to, jestli se u konkrétního dítěte projeví nějaká sexuální dezorientace. Jde o další relativizaci rodiny jako celku. A v tomto se, přes veškerá krásná prohlášení, v tuto chvíli levice i pravice shodují, i když z jiných příčin. Pro levičáka je rodina nebezpečím odjakživa, protože neutralizuje kolektivismus, který je ideální pro sociální inženýrství. A pro pravici je v tuto chvíli nepříjemné cokoliv, co omezuje degradaci člověka na pracovní sílu. Proto ta faktická shoda.
A pokd jde konkrétně o adopce. Adopce je právním řešením situace, kdy se dítě ocitne bez rodičů. Není řešením pro bezdětné páry! Nic takového, jako právo na dítě (tedy na narození nebo jiné nabytí) dítěte neexistuje a to bez ohledu na homo, hete, singl a cokoliv.
Homosexuálům jsme fakticky přiznali právo na rodinné soužití, od rodiny je odlišuje jen ona nereprodukčnost. Následně přiznáte právo na adopci, čímž tuto nereprodukčnost překročíte právně a sociálně. osamělé ženě přiznáte právo na bezotcovské umělé oplodnění a jak následně zabráníte muži nenárokovat si totéž? Je vyloučeno vyjmot z vajíčka původní genetickou informaci a vložit cizí? Nikoliv, je to jen technologie.
Přijde mi zvláštní, a velmi mne to mrzí, že Vy, jako přepečlivý člověk se vyjadřuje k něčemu, o čem sám následně řeknete, že tomu moc nerozumíte. Tohle je přece zcela typické, nastolit téma, které je prakticky (v tuto chvíli statisticky) nevýznamné, ale v každém vyvolává takový dojem obecné jednoduchosti, že se k němu nutně potřebuje vymezit. Tím se společnost spolehlivě rozdělí a hlavně se odvede pozornost.
Mimochodem, dlouholeté poukazování na svéráz českého rodinného práva a politiky je dle mých znalostí a zkušeností spolehlivější cestou do kriminálu, než nevkusný slovník pana Vandase. Jiří Janečka
0 # Starý pán 2012-09-03 23:26
Čvančaro, čtěte: TP je oblečený jako Vandas

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)