Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Dvěma případy syndromu úplného selhání soudnosti nás obšťastnila včerejší media:

Jan Kovanic vulgo Šaman líčí demonstraci na podporu Israele před sídlem vlády v Praze, uzavíraje: …než jsme se rozešli, odhrnula se záclonka v jednom z oken v prvním patře Strakovky, otevřelo se okno a Bibi nám zamával. Rád bych zmíněného upozornil, že Israel je standardní demokratickou zemí západního typu, kde politik není Její Jasnost paní kněžna, jež, projíždějíc ve svém kočáru krajinou, poodhrnuvši záclonku, kyne sličnou ručkou oddanému poddanému lidu, nýbrž nejčastěji ze všeho pěkně zkorumpovaný parchant, který, bude-li mít štěstí, dokáže se díky své funkci a stykům prokličkovat až do pense, kde o tom všem sepíše memoiry (což, pravda, může učinit i v případě opačném, minimálně pro výstrahu ostatním). Projevy podpory Israeli jistě jsou na místě, jen forma by snad nemusela tolik připomínat vítání Hitlera v r. 1939 a Brežněva o 39 let později.

Ještě směšnější je arci text Františka Kostlána, který ve snaze něco udělat s výsledky vědecké studie o původu evropských Romů, prvotřídně sám sebe usvědčil z rasismu. Pane Kostláne, opravdu je pro vás relevantní kastovní systém v Indii, z níž Romové před téměř tisícem let odešli? A neměl byste v takovém případě vážně řešit, co s Čechy a jinými Slovany, jestliže ve většině evropských jazyků je termín Slovan prokazatelně svázán s označením pro otroka?

Komentáře   

0 # jonáš 2012-12-06 14:09
Kocvanic je bohužel už dlouho beznadějnej případ. Kostlán asi taky, ale po přečtení toho textu, který toliko komentuje ČTK citáty jakéhosi romisty, jsem nějak nepochopil, čimže je tak směšnej. Pro mne je to od Kostlána spíš neobvyklej festival střízlivosti ;-)
0 # Vodník 2012-12-06 14:25
Jestli to čte Leho, tak se brzy dozvíš, že "Pecina napsal, že Bibi je pěknej parchant!" Doufejme, že to nebude cestou soudní obsílky.

Jinak se rozhodně nedomnívám, že částečně theokratický apartheid v Israeli lze nazvat "standardní demokracií západního typu". V zemích západního typu nebývají občané druhého řádu.
0 # gogo 2012-12-06 14:50
To je dáno nevolnickou povahou. Mě by taky zajímalo, jestli tihle podomci, žmoulající v rukách čepice a radující se při zahlédnutí siluety milostpána v okně, jestli vzbuzují v milostpánovi pocity trapnosti, nebo jsou obě strany na sebe vyladěné.
Soukromí podomci nechť panáčkují, mně ale uráží, když se tak chovají volení zástupci. To se mi pak chce tu a tam zvracet.
0 # Yamato-san 2012-12-06 15:20
Třeba jim nemával, třeba je odháněl...spíše je asi zvyklý na demonstrace proti němu.
0 # Vodník 2012-12-06 15:22
To by nesměli bejt zabalený do israelskejch vlajek a nosit nápis "we love Israel".
0 # Yamato-san 2012-12-06 15:25
Ježkovy, fakt jo!!! No tentokrát opravdu máte plné právo na výsměch fanouškům Israele :-D
0 # Anonymní 2012-12-06 15:21
Ztrata rozumu neni, myslim, mezi nekritickymi fanatickymi podporovateli Izraele zadnou vyjimkou, prece jenom je potreba poprit celou radu faktu, pritom mnohdy umne zastrit vlastni rasismus (to jsou ty ruzne argumentace "kde ziji zide, je krajina obdelavana a zelena, zatimco kde Palestinci, krajina poustni" a proto si nezaslouzi vlastni stat (sic!), anebo ruzne argumenty typu nic takoveho jako "Palestinci" neexistuje, pricemz samozrejme zapomenou apologeti zminit fakta, jako treba ze Izrael krade vodu, anebo ze druhy "argument" je z nevedecke propagandisticke a davno vyvracene knihy "From Time Immemorial...).j
0 # Anonymní 2012-12-06 15:30
Zajimave je i poruseni zakona hlidkujicimi policisty - neoznamena demostrance neni duvodem k rozpusteni. Snad se nepletu.j
0 # Tomáš Pecina 2012-12-06 15:34
Nepletete. Zde navíc mohli shromáždění oznámit později, důvody nevyhovět neexistovaly.
0 # Leon Kreutzfeld 2012-12-06 17:24
Me na zminene studii prekvapilo, ze prislusnost Romu k nejake kaste (nebo v tomto pripade ke skupine vne systemu) se da dovodit geneticky. Naopak se domnivam, ze neni prokazano, ze kastovni system by byl nejak utvaren geneticky a ze prochazi napric ruznymi ethicitami po celem indickem subkontinentu.

Vp. Kostlan se vsak nemusi stydet, at uz pochazi z opice, z Dalita nebo uplne z neceho jineho. Z Dalitu pochazi rada uspesnych spolecnosti prospesnych osobnosti, presidenti, vrcholni politici, umelci i podnikatele, kteri se vysvihli navzdory kastovnimu puvodu. Nezbyva nez si prat, aby i cesti Romove dosahli jednou podobnych uspechu.
0 # Yamato-san 2012-12-06 17:36
Nemůže to být v tom, dle čeho ty kasty původně vznikly (světlejší vládci atp.) a jak dlouho se udržovaly?
0 # Leon Kreutzfeld 2012-12-06 19:34
To nevim. Ja nejsem odbornikem na kastovni system ani tyto geneticke studie, ale vychazel jsem z toho, ze v dnesni Indii se neda clovek zaradit do nejake socialni skupiny nebo kasty na zaklade toho jak vypada, pripadne jaky odstin ma jeho kuze. Dalit muze byt dnes cerny, bily, ze severu i z jihu, vypadat jako Kasmiran, nebo jako Tamil.

Pak jsem se na Wiki podival zbezne na "History of the Indian caste system" a to tak nejak potvrdilo, ze je to asi slozitejsi. A pak prisel nekdo, kdo z DNA pozna, z jake kasty/nekasty Romove pred 1000 lety prisli. To asi musel asi nejak urcit podle genu nejakou ethnickou skupinu a z historie vyhledat, ze to pred 1000 lety byli vetsinou Daliti.
0 # Daniela 2012-12-06 21:37
Docela dobry dojem z navstevy Netanyaha.
Pan Kovanic, ke kteremu mam obcasnne vyhrady, jelikoz mi pripada, ze ma priznaky marxistickeho podvedomi, demonstroval pratelstvi k Israeli..
Palec nahoru.

-----------

Vymyslet si asociace Netanyaha s Breznevem je sice kreativni, ale neodpovida skutecnosti.. Je to mentalni baggage minulosti, kdyz se pratelstvi rovnalo predpokakanosti. Pominu li opravdu cisarsko-diktatorskou posici a adoraci Brezneva, pak neujde veledulezity fakt, ze se Leonid rad libal s predaky slouzicich dominii.
Toto je naprosto klicova, mozna ceskym zpravodajstvim tajena zprava !!
Libal se pan Necas s Netanyahem ?
Podotykam, ze Breznev rozdaval specialni "francouzaky". (Pro panice nepolibene : strkal jazyk do ust Husakovi a Dubcekovi)
Jen pote, co by zachytila TV nova polibek Petra s Bibi, jen pote muzeme mluvit o nejake servilnosti.
0 # Tomáš Pecina 2012-12-06 23:30
Je mi líto, Danielo, ale Kovanicův text je patolízalský. Překvapuje mě, že to nevidíte.
0 # Daniela 2012-12-07 03:32
Kovanicuv text je ale predevsim uzitecny . Treba jako vyvazeni proti tomuhle :

.Dnes ráno 4.12.2012 jsem odnesl trestní oznámení na Benjamina Netanyahu do podatelny Vrchního státního zastupitelství v Praze, SZ Prahy 1, Policejní ředitelství města Prahy, Obvodní policejní stanici pro Prahu 1 a Policejní prezidium v Praze. Dále jsem kopii odeslal na elektronickou podatelnu Nejvyššího státního zastupitelství v Brně. V případě, že v této věci nebudou učiněna potřebná opatření, bude na řadě trestní oznámení pro §329 odst. c) Zneužití pravomoci úřední osoby.
0 # Tomáš Pecina 2012-12-07 12:17
Theorie vyvažování nefunguje. Jeden nesmysl nemůžete přece vyvážit druhým.
0 # Anonymní 2012-12-07 17:35
Treba vstupny do Tajmahalu je mj. podle kast a u vchodu maj typka kterej hlida aby lidi nepodvadeli a ten prej podle vezreni bezpecne pozna, kdo je z jaky kasty.
Az tam nekdo pojdete, muzete se ho zepta jak to dela..

JX
0 # Anonymní 2012-12-30 19:11
Pane Pecino, dovolte jen abych v krátkosti připomněl, že nevím nakolik je prokázán spolehlivě indický prapůvod dnešních údajných "Rómů", kdy pojem (ve všeobecném znění jak jej chápeme a užíváme dnes, tedy pro celou etnickou skupinu) neznají ani etablované vědecké zdroje před II.WW, nebo uvádí (doslovně!) jiný význam tohoto slova. Zato máme jistě prokázáno odkud přišli do Evropy a to jednoznačně nikoliv z Indie, ale z Malé Ásie. Odkazy na Indii považuji za irelevantní. My nevíme proč přesně přišli ani z Malé Ásie a chceme dovodit jejich odchod z Indie????! Hloupý vtip! Mimochodem, pokud jste nahodou narazil na údajný "Egypt" (onoho českého výtečníka raději nebudu jmenovat), pak jen připomínám, že se zde bavíme o "malém egyptu", nikoliv o africkém území. Na závěr již přeji jen hodně štěstí v Novém roce. S pozdravem M.I.Sedláček, Ostrava

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)