Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Tolik pokrytectví aby jeden pohledal. Komunistická strana Čech a Moravy se oficiálně přihlásila k revolučnímu odkazu Února '48 a naši demokrati mají rojení, snad aby si nikdo z voličů neuvědomil, jaká jsou fakta.

K revolučnímu odkazu komunistického převratu se svými činy, když ne slovy, přihlásily všechny polistopadové strany, s čestnou výjimkou Konservativní strany a Koruny české.

Onen převrat se totiž neodehrál v únoru 1948, to už byla jen tečka za větou: důležité změny proběhly okamžitě po skončení 2. světové války v Evropě, a správnější než o Vítězném únoru by tedy bylo hovořit o Vítězném květnu, kterým byl na našem území nastolen odporný, národně socialistický režim, který si v ničem nezadal s režimem protektorátním; jen jeho vykonavatelé a oběti si vyměnili místa. A k výdobytkům tohoto nedemokratického režimu se hlásí všichni, co jich kdy v polistopadovém parlamentu bylo – nemohou jinak, jejich voliči totiž českou formu nacismu vyznávají dodnes.

Na konsensu, že komunistická strana půjde od válu, ale křivdy, které spáchala, se budou napravovat pouze v malé míře a přísně selektivně, stojí celý polistopadový režim. Nebo se mýlím? Přesvědčte mě!

Byl tu snad jediný relevantní politik, který by požadoval vrácení majetku ukradeného v r. 1945 podnikatelům během tzv. znárodnění, fakticky ovšem konfiskace rozhodující části československého průmyslu?

Který by trval na tom, aby dostali zpět svůj neprávem zabavený majetek vyhnaní sudetští Němci?

Který by chtěl vrátit konfiskovaný majetek hlubocké větvi rodu Schwarzenbergů?

Nebo který by brojil za právo emigrantů dostat zpět nemovitosti, které v Československu zanechali a které propadly státu a byly za symbolickou cenu přenechány privilegovaným občanům?

A který by odmítl Benešovy dekrety nejen v rhetorické a deklamativní rovině, ale chtěl skutečně napravit bezpráví, které zakotvovaly?

Ne, takový politik tu nebyl ani jeden, takže pohoršuje-li se dnes kdokoli nad drzostí komunistické strany, která se hlásí k Únoru, měl by si napřed zamést před vlastním prahem. Protože únor 1948 byl jen posledním hřebíčkem do rakve československé demokracie, z historického hlediska prakticky bezvýznamným.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-02-26 01:13
Velmi přesné! Všichni se diví jak je to možné co si dnes komunisti dovolují, ale nikdo nechce vidět že jim to žerou i s navijákem, neboť bezpráví a hrůza se rodila už před únorem.
DS
0 # Báša 2016-03-01 01:38
Promiňte, mluvil tu někdo o neprávem zabavenym majetku sudetským Němcům? Nebo o dohodě o reparacích? Já blbě slyšim, třeba jsem se přeslech.
0 # Tomáš Pecina 2016-03-01 08:43
Spíše jste jen nevzdělán a ovlivněn propagandou. Sudetoněmecký majetek nebyl do reparací započítán – a ani být nemohl.
0 # Leo Tydlitát 2016-03-02 21:17
Podej trestní oznámení – posílíš mír! Pardon, demokracii.
0 # Anonymní 2016-03-31 10:13
Být sudetoněmecký majetek započítán do reparací, platili by Češi válkou poškozeným zemím jako Němci.
0 # gogo 2016-03-03 13:41
To se divím, že jste nezačal už rovnou v roce 1918 odsouzením zakladatelů ČSR.

Přece sám musíte cítit, že veškeré dnešní protikomunistické pozdvižení je čirý symbolismus ve smyslu Havlova zelináře a jeho výzvě proletářům.
Slavně se vybojuje předminulá válka, novináři si napíší úderné články a ani si nevzpomenou na vlastní předlistopadovou tvorbu.. má smysl se tím seriozně zabývat?
Nejvíc by proti komunistům zabojovali, kdyby vzpomínky na to období a srovnání s dneškem vyznívaly napříč republikou ve prospěch dnešního stavu. Ale nějak se to nedaří a to ani překvapivě v poměrně základních hlediscích a bojím se, že se to nepodaří ani nasazováním psí hlavy nostalgickým komoušům, ale ani sveřepým hnojením na vše české. Ne že by nebylo co kritizovat, ale takhle bez kontextu a jednostranně to k rozumné sebereflexi nejspíš nepovede.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-03-10 12:22
Teprve dnes jsem zabloudil do Slepecké hole. Skvělý článek, pane Pecino! Vystihuje naprosto přesně fakta! Československý nacionálně socialistický režim od 9. 5. 1945 se lišil od německého nacismu ve třech bodech: (1) cizím, parazitujícím tělesem na těle národa nebyli židé a cikáni, nýbrž neslovanské národnostní menšiny, (2) národní socialismus prosazovala navzdory tomu, co stálo v jejich volebních programech, většina politických stran, nejen ta, co měla národní socialismus v názvu, a (3) uskutečnilo se znárodnění.
0 # Otto 2016-03-22 10:00
T. Pecina napsal opravdu perfektní článek. Vaše porovnání nacionálně socialistických režimů (ČSR a Německo) je také přesné a výstižné.
0 # Báša 2016-03-21 08:11
Možná, že by nebylo tak úplně od věci, pod něčím takovým - třeba malou kurzívou - vždy napsat, že ýbrmenšové ještě nezaplatili tydlencty reparace. A nebo, že tedy ten majetek co tady zanechali když se jim konečně (po nějakym tom drobnym nepohodlí v hytláku) splnilo to jejich vyřvávaný heslo Heim ins Reich, je těmi reparacemi.
Je tedy třeba vybrat si: Buď nezaplatili reparace, tak co si vyskakujou. Nebo to chtěj splácet v musulmanech? A nebo je zaplatili tim majetkem a pak nemaj nárok. Takže jak?
0 # Tomáš Pecina 2016-03-21 08:38
Ani stokrát opakovaná lež ohledně reparací nestává se pravdou. Majetek ukradený sudetským Němcům se do reparační kvoty nezapočítával, a reparace vůči Československu byly počátkem 60. let zcela (nebo téměř zcela) splaceny.
0 # gogo 2016-03-21 10:26
S tím splacením si myslím, že ne všichni souhlasí. Mám dojem, že ještě v 80. letech proběhlo nějaké jednání mezi ČSSR a NSR, kde německá vláda přiznala československou pohledávku v oblasti reparací. Uváděl to nějaký tehdejší politik nebo zpravodajec v diskusi, kde se tohle probíralo a kritizoval vedení ČR, že tento fakt zamlčuje a zájmy ČR tak poškozuje.

Ne že bych chtěl vytahovat kostlivce, ale když už se vytahují, tak na obou stranách.
0 # Tomáš Pecina 2016-03-21 12:34
Vytahujte kostlivce, ale, prosil bych, konkrétně a ne stylem, že jedna paní v TV diskusi povídala.
0 # Otto 2016-03-21 12:34
Opakováním českých lží se Báša zařadil mezi tzv. vlastenčíky a němcožrouty. Opomenul např. i skutečnost, že Německo odškodnilo tzv. "totálně nasazené" Čechy, kteří za svoji práci dostávali řádnou mzdu jako Němci, v mnoha případech si zvýšili kvalifikaci a třeba na německém venkově se měli mnohem lépe než-li doma. V protektorátu byla totiž všeobecná prac. povinnost a prac. úřady tehdy přidělovaly nezaměstnané, kde bylo právě potřeba.
"Odškodnění" podvodníci
V zájmu „správné věci“ se smělo i lhát
Trojím metrem na nuceně nasazené?
0 # Báša 2016-03-21 13:36
Ja! Hail Otto!
Do února 1947 obdržela ČSR v kategorii B reparace v hodnotě 5,4 milionu USD. V roce 1948 započalo splácení v ceně necelých 3 milionů USD (1938). Reparace skončily v roce 1962, Československo obdrželo z celkového objemu reparací 4,57% celkem 4,23% smluvně přiznaných pařížskou konferencí. Celkem z požadovaných reparací dostalo 14,5 milionu USD (1938), tedy 0,09%
0 # gogo 2016-03-21 13:40
Máte samozřejmě pravdu, že důkazní břemeno je na mé straně. Předpokládám mlčky, že jste o ničem podobném zatím neslyšel, a kdybyste byl slyšel, že byste místo čekání na důkaz moje tvrzení opravil nebo rozvinul, anebo vyvrátil. Já sám bych rád věděl s konečnou platností, jak to bylo.
0 # gogo 2016-03-21 13:42
Myslím Bášo, že vám namítnou, že nároky ČSSR nebyly všeobecně uznány v té výši.
0 # Otto 2016-03-21 15:12
Československo dostalo celkem z celkového objemu reparací 4,23 % místo 4,57 % smluvně přiznaných pařížskou konferencí. (viz "Poválečné reparace a restituce") Tedy o 0,34 % méně, než mělo dostat. Zanechaný sudetoněmecký majetek nebyl započítán.
0 # Otto 2016-03-21 15:22
Hodnota vyhnáním ztraceného soukromého majetku Sudetských Němců - viz posl. odst. "Materiální hodnoty v bilionové výši" v čl. "Sudetoněmecké dějiny" na GoEast.
0 # Báša 2016-03-28 20:16
Gogo, ono mi ani tak nejde o faktickou stránku věci, jako spíše o to, aby tahle pátá kolona nemyslela, že se o ní neví.
Vždyť si to vezměte:
neuplynulo 70 let a už nám zase nějaký skopčáci (schovaný za Brusel - a vlastně už i drze natvrdo) říkají jak a s kým tu máme žít, vydírají kvůli svojí mizerný energetický politice, vymáhají příspěvky a vyhrožují, že zpátky nic nepřijde, když nebude po jejich, zkoušejí zavřít Labe, vytvořit "nadnárodní" vojsko, páč wermacht ani SS se moc neosvědčil, a porušují svoje vlastní pravidla.
Já jsem si naprosto jist, že za nějakou tu desítku let je bude muset někdo zase kopat před sebou aby zalezli zpátky do děr. Bohužel to zase budou Rusáci. Nicméně, mám-li si vybrat mezi ruskou a německou okupací, porovnání prostého počtu mrtvol hovoří jasně.
0 # Otto 2016-03-30 13:50
Jako každý vlastenčík a němcožrout to má i Báša všechno úplně popletené.
0 # Báša 2016-03-30 15:46
A konkrétně co? Německá okupace nebyla? Germáni v minulym století neuvedli do praxě dvě nejzvhlejší ideologie za posledních 500 let? Nebo kalvinismus. Kalvinismus nebyl? Luteránství taky ne? A co Svatá říše římská národa Německého? Několik svatých říší! Tuším jsme zrovna u čísla 4. Nějakej top ýbrmenš neměl ten projev vo tom, co s Čechama udělat. Kolikrát za posledních 1000 let vyrazili skopčáci drang nach osten aby posléze zjistili, že měli radši sedět doma na prdeli? A co Vy, můj hrdý pangermáne? Troufnete si v hospodě na Žižkaperku vyprávět strejcům ty vaše moudra? Nebo se budete radši učit Korán a trénovat mlácení hlavou o zem?
0 # Otto 2016-03-31 10:09
Vaše kecy jsou typické pro kotlinkářského němcožrouta, Bášo.
0 # Báša 2016-03-31 22:41
Ty kecy pro nás, ty fakta pro Němce. Možná Vám chybí uniforma? Nebo holínky? Nebo prostě máte jen malý péro, já nevim. Ale jste jen poněmčelý frustrát z toho, že to vypadá, že čtvrtá říše tak moc zas neklapne.
0 # Anonymní 2016-04-01 12:34
Typicky české, rádoby vtipné ale spíše smutné, žvásty, prozrazující dosti mdlý intelekt pisatele, vp. Bášo.
0 # Báša 2016-04-02 09:48
Hele, to Vám to fakt neni divný? Zatímco jedna strana tady pojmenovává zkušenosti, které je třeba brát v potaz, co se skopčáků týká (namátkou: dvě světové války, komunismus, nacismus, kalvinismus, Luther, 4 říše, neustálý pokusy o vyhazování ostatních z jejich zemí, drang nach osten, pokusy vo vyhubení Slovanů, pokusy vo endlosung, heim ins reich, merkelismu - a to nejdu do detailů), tak Vy tu nedokážete nic jinýho, než do zblbnutí vopakovat kydy vo čecháčkách a němcožroutech, ale NIKDE ani jeden argument. Jestli vono to nebude tak, že ty argumenty nejsou, takže nezbývá, než tupit ty, co o tom mluví. Pravda, dost ubohý, ale nic novýho pod sluncem, dělá to každej socan, ať už nacionální nebo internacionální. A je Vás podle toho poznat a to je dobře.
0 # gogo 2016-04-04 14:35
K těm reparacím... ono je to dost nepřehledné, jako by si každá zájmová skupina vykládala dějiny po svém:
*************
V roce 1973 dosáhly Československo a SRN dohody o navázání diplomatických styků. Při této příležitosti padla i otázka čs. reparačních nároků. V prosinci 1973, v souvislosti s podpisem dohody, tehdejší kancléř Wlli Brandt v Praze přednesl k této problematice prohlášení. V něm čs. nároky uznal, jejich úhradu však podmínil sjednocením Německa. Doslova tehdy prohlásil, že by nebylo spravedlivé´požadovat, aby Německo platilo za situace, kdy nebyly splněny dohody a sliby Spojenců, že bude obnoveno sjednocené Německo. Toto prohlášení potvrdily v 80. letech i další německé vlády.

Nesmělý pokus zahájit jednání o čs. nárocích učiněný v polovině roku 1990 německá strana odmítla s odůvodněním, že všichni její experti jsou zaměstnáni prací na dokumentech ke sjednocení Německa. Nicméně slíbilo po sjednocení rozhovory o nich zahájit.
*************
novarepublika.cz/.../...
0 # Otto 2016-04-04 15:03
Argumentů je dost a lze je i najít. Např. se tvrdí, že Němci začali obě svět. války, nacismus že je německý vynález, do Evropy prý zatáhli komunismus ... atd.

1. svět. válka měla více otců. Atentát v Sarajevu byl dílem srbských nacionalistů podporovaných Ruskem, které neustále porušovalo tehdejší něm. hranice a nakonec, narozdíl od Němců, i mobilizovalo.

Po válce připadla rozsáhlá něm. území včetně obyvatelstva Rusku a také Polsku. Poláci se ke svým něm. spoluobčanům chovali dosti špatně, omezovali jim živ. existenci, nakonec je i pronásledovali, na ulici mlátili a uprchlíky na hranicích stříleli jako zvěř. Poláci postupně uzavírali cesty k zásobování vých. Pruska, kterému hrozilo hosp. zhroucení, protože nakonec zbyla jen cesta po moři s nedostatečnou kapacitou přístavů. Veškerá jednání o společném koridoru Poláci (popichováni Brity) odmítali, 2x mobilizovali a těšili se na válku, která začala útokem něm. a slovenské armády. Německo nemobilizovalo! Proč odletěl Rudolf Hess do Skotska a proc byl do konce života vězněn?

Nacionální (národní) socilaismus, zkráceně "nacismus" je český vynález a nacist. NSDAP, polit. strana ČSNS, existuje v ČR dodnes.

Němci proti komunistům a Sov. svazu bojovali. Rudou armádu pustili do Evropy spojenci, ostatně Beneš jednal se Sověty ještě dávno předtím za zády Britů a na komunisty se velice spoléhal - chtěl být prezidentem bez voleb.

"Heim ins Reich!" pronesl Henlein na shromáždění SdP teprve asi 2 týdny před jednáním v Mnichově. Kdyby Merkelová nebrala uprchlíky do BRD, tak by se z toho všichni, včetně kotlinkářů, zbláznili. A tak je to se vším, Bášo.
0 # Otto 2016-04-04 15:24
OPRAVA

Nacionální (národní) socialismus - zkráceně "nacismus", aby po válce nemátl "socialismus" v názvu - je český vynález a má i stejného otce jako německý, jímž je Johann Gottfried Herder. Český vznikl dříve a nacist. polit. strana ČSNS, obdoba něm. NSDAP, existuje v ČR dodnes.
0 # gogo 2016-04-04 15:44
Spíš je to tak, že diktátorin Merkel z jakéhosi důvodu otevřela Německo milionům lidí z Afriky a Blízkého východu velmi svévolně. Z toho se možná všichni nakonec zblázníme, nebo zislamizujeme.
V ČR a dalších státech tento absurdní krok vyvolal zděšení. Naopak krok pana Orbána (zavření hranic), vyvolal hysterii u Merkelové a pochopení u sousedů.
Jisté je, že Německo je velmi nebezpečný soused. Zvlášť když jeho vedení chytí amok socíálního a etnického engeneeringu.

ČSNS .. tím myslíte tu Paroubkovu stranu?
0 # Anonymní 2016-04-07 01:12
Česká strana národně socialistická (ČSNS) - stačí přidat dělníky, pozměnit slovosled a dostaneme něco podobného jako byla Národně socialistická německá dělnická strana (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP).
0 # Martin Horsky 2016-04-08 14:19
S autorem souhlasim - "Prozatímní státní zřízení československé", tedy exilova Benesova vlada sestavena s jim vybranych spolupracovniku v Parizi v r. 39 coby "Czech National Liberation Committee", nemela pro povalecne Ceskoslovensko krome narodne socialisticke politiky doma a partnerstvi s Kremlem nic.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)