Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

Snad neprozradím nic intimního, když se přiznám, že k senátním volbám letos nepůjdu.

Úřadující senátor Martin Mejstřík (US-DEU) by byl volitelný, kdyby býval před rokem 1989 projevil trochu víc statečnosti a trochu méně kariérismu, Zdeněk Schwarz, šéf pražské záchranky, kterého nominovala ODS, pro mě nepřichází v úvahu kvůli straně, která ho nominovala, podobně jako Pavel Klener (KDU-ČSL), Michaela Kocába (Strana zelených) budu moci zvážit, až vrátí okradeným DIKům peníze, které získal z fondů Trend (byť je zřejmě sám nevytuneloval, finančně z nich v nemalé míře profitoval), další havlostraník Martin Stránský by byl karikaturou na senátora, a jestliže levicové strany nominovaly dvě šedé myšky, o nichž jsem v životě neslyšel, zbývá jeden kandidát do počtu (Bohumil Vejtasa za jakousi SOSPRAHu) a pak Petr Hannig kandidovaný SZR+ČSNS. SZR neznám, tipoval bych, že půjde o Stranu Za Republiku, zato ČSNS ano. Takže pro letošek by bylo vymalováno…

Komentáře   

0 # Jan Vaněk jr. 2008-10-17 18:55
U všech všudy, vy neznáte Stranu zdravého rozumu a její úžasnou hymnu?

Mě Schwarz odpuzuje i osobně kvůli strašlivým půl soběstředným, půl rádoby-populistickým žvástům v pražské příloze MFD, kde mu

Strana zelených s malým, prosím.
0 # Vodník 2008-10-17 19:04
Myslím, že bych v Česku rovněž nevolil. Už dávno tvrdím, že země je zralá na defenestraci nebo jakoukoli jinou formu přeměny - skutečné, ne sametového podfuku.
0 # Tomáš Pecina 2008-10-17 19:17
Děkuji, už je to opraveno. Nevím, zda mne to omlouvá, ale při orthografické analyse jsem si položil, patrně nevhodně, otázku, zda jsou skutečně zelení :-(
0 # cnemo 2008-10-17 20:30
Ve všech satelitech není koho volit, protože ti lidé nezastupují občany své země, ale někoho úplně jiného. Není to Češích, je to o moci
0 # Vodník 2008-10-18 10:00
Tomáši, nejsou tam teď ještě nějaké ty cikánské partaje? Možná by bylo možno volit nějaou tu Romskou iniciativu. Představ si, kdyby vyhrála volby! Kradlo a lhalo by se stejně, ale aspoň by byla sranda a muzika!
0 # Jan Vaněk jr. 2008-10-18 16:23
Co se týče Vejtasy a Strany občanské sebeobrany - vidím, že nejste v rozesílači mašíblů Petra N. To se vám bude tohle odvolání líbit.

Nějak to souvisí se spolkem "Občané za svá práce", bojujícím z mně nejasných důvodů o to, aby v Praze taky byly krajské volby. Výrazněji jsem si ho povšiml až při protirichterovské demonstraci před magistrátem, na kterou nějak poskytli svolavatelské služby, za což po skončení roztáhli své podpisové archy.
0 # Tomáš Pecina 2008-10-18 16:43
Díky.

S podobnými případy přicházím do styku téměř denně. Nejsložitější je klientovi vysvětlit, že "foto šťastné rodiny se smějícím se dítětem" je sice hodnotný artefakt, ale především by měl v odvolání vysvětlit, v čem přesně se soud I. stupně zmýlil.

Ne vždy se to povede. Otřesný zážitek jsem zaznamenal s klientem, emigrantem připraveným v 90. letech o nemovitý majetek, který si vymínil, že prvních deset bodů odvolání si sepíše sám, a já mohu začít bodem jedenáct. Okresnímu soudu i žalovanému sice velmi působivě vynadal, ale odvolačku pak spektakulárně projel.

Je mi líto každého, kdo není schopen elementární sebereflexe a takhle si zbytečně škodí.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)