Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

S Václavem Klausem do svěrací kazajky, nazval svoje zamyšlení nad Klausovým bruselským projevem Jan Berwid-Buquoy, a já s ním nemohu než souhlasit.

Země, kde president smí vytvářet vlastní zahraniční politku, na té vládní zcela nezávislou, a vrcholní představitelé jeho zahraniční projevy omlouvají s poukazem na to, že president není za své činy odpovědný, nese více než nápadnou podobnost s obcí Kocourkov.

Ústavní neodpovědnost presidenta si vykládám poněkud jinak; rozhodně si nemyslím, že presidentský mandát bychom měli chápat jako svého druhu "papíry na hlavu" anebo náhradu soudního rozhodnutí o zbavení způsobilosti k právním úkonům. V opačném případě by bylo namístě odložit pokrytectví a za své skutky neodpovědného presidenta svěřit po dobu jeho mandátu citlivé péči Chocholouškových zřízenců.

Komentáře   

0 # Anonymní 2009-02-21 15:07
Není mi jasné, co na prezidentově projevu by nemohl Topolánek klidně podepsat.
0 # Leon Kreutzfeld 2009-02-21 20:04
Narcis Pruzinsky aka Putinova kukacka je opravdu bezbreha ostuda globalnich rozmeru. Ten kdyz nekde v zahranici otevre sva prezidentska usta, prepadne me pocit studu a trapnosti. Ja jsem presvedcen, ze opravdu potrebuje papiry na hlavu.
0 # Astr 2009-02-22 09:52
v CR to neni jen Klaus
v zajimavych nazorech pro a proti pod okazovanym clankem je i tato informace:
anketa na idnes:
Souhlasíte s tím, co řekl Václav Klaus v Evropském parlamentu?
ANO________18 405
NE ________ 4 641
-----------------------
Vas pan president tedy presetoval obavy velke casti(vetsiny?) obyvatel ze stale masivnejsich zasahu do deni v CR, neboli strucne shrnuto jevi se to jako obava LIDU Ceske Republiky ze to bude maly Mnichov? " o nas bez nas"
Opravnene obavy? nebo ne ? Prikladu pry bylo dost, viz rovne okurky, cukrovou repu ne tak jak v minulosti, taktez vinice, pak jeste to a jeste ono, tech zakazu a prikazu ktere se jevi lidem v CR jako diskriminujici je pry dlouha rada a od toho se odvozune ono vysoke procento lidi nazyvanych Euroskeptiku, s panem presidentem v cele! Co misto silnych slov experta pres politicke vedy, dat na hromadu vsecha pro a proti a udelat pripadne i referendum ?
Neni to jen CR a jeji obyvatele kteri se boji. Rada malych statu kteri pristoupily do EU tez maji sve vyhrady a obavy.
Naopak jini jako treba Polsko si umi sve vyhrady rici. Neni toto cesta i pro CR ?
Sorry ze zahranici Vam do toho detailne nevidim, ale Vaseho presidenta bych si nedovolil povazovat az zase za tak velkeho hlupaka ci dokonce i vice, jak je v odkazovanem clanku liceno, obvzlast kdyz podle pruzkumu vyjadril obavy vysokeho poctu svych obcanu.
howk
0 # Tomáš Pecina 2009-02-22 10:05
Tyto ankety nevypovídají o ničem. (Relativně) seriosní průzkumy veřejného mínění ukazují něco jiného, klausovský eurospektismus (což je jen křečovité hledání nového nepřítele, v notách Kremlu) sdílí malá menšina populace. Poznáte to ve volbách, klausostrana dostane mnohonásobně méně hlasů než rozhádaná ODS.
0 # Vodník 2009-02-22 16:05
Boží mlýny melou někdy dost rychle, každopádně dost strašlivě! Může být pro Narcise Ješitu hroznější osud než že je pro srandu králíkům svému lidu, Evropě a de facto celému světu?
0 # Vodník 2009-02-22 16:06
TP: křečovité hledání nového nepřítele, v notách Kremlu
To jsem nevěděl, že máš Morbus Doleschali v téže zhoubné míře jako Peters...:-(((
0 # Anonymní 2009-02-24 13:02
Jenže Klaus nedávno dostal z Kremlu medaili za úspěšné šíření ruského vlivu. Tos nevěděl? Ty nevíš za koho kope?
0 # mM 2009-02-25 18:50
Může být pro Narcise Ješitu hroznější osud ...

On to ale neví a nikdo mu to neřekne.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)