Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

Jednou z obsedantních představ Václava Havla v době jeho presidentství bylo, že je třeba vyčkat, až bude stará zkompromitovaná generace nahrazena novými, mladými, nezkaženými, charakterními lidmi, kteří získali vzdělání a zkušenosti v zahraničí a kteří českou společnost očistí. Mladí lidé s jiskrou v oku, dodával, aby svou představu přiblížil těm občanům, kteří si oblíbili jeho smysl pro sentimentální zkratku.

A je to tady: předsedou nejsilnější parlamentní strany a tedy i prvním z pretendentů na příštího premiera se má stát Michal Hašek, mladý, poctivý, nezkažený politik, který získal své vzdělání v zahraničí!

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-03-17 03:37
V justici a prokuratuže také mají mladé s jiskrou v oku, ale jakékoli vzdělání jim nezajistí charakter, potřebný rovněž pro výkon funkce, jsou ale doporučováni pořád nemravnou skupinu lidí, především bývalými komunisty apod. Jiný člověk nemá šanci.Jde vlastně také o korupci.
0 # Daniela 2011-03-18 19:18
Mladi, nadseni politici je prece ve vsech demokratickych systemech optimalni vize, neb poskytuji nadeji a v tomto ma V.Havel pravdu.
Se zvidavosti nahodneho pozorovatele jsem se podivala na stranku Michala.H., jestli si autorovu ironii zaslouzi. A vida, nasla jsem krasny priklad budovani politickeho kone, spise konicka, s tvarickou pana farare, podle svetru sportovne prehozeneho vsak i tajneho sexy sohaje. Pro polovinu populace (zenske) urcite sympaticky politik a kdyz si vsimneme jeho pozornosti k starsim kyrysarkam (sliby o politickych posicich), rodinnym kauzam, jiste ma sanci na zvoleni. V Americe je to podobne, Mr.Obama se taky tak uprimne smal..
Politiku v Cesku beru z vysoka, neznam zakulisi, takze reakci M.H. na p.Petru jsem hned prozkoumala a zase nasla zajimavou politickou soap operu na jejim blogu. Rozhorcene ctenarum oznamuje, ze vystoupila z CSSD, protoze nesouhlasi, mimo jine, s volbou M.Haska. Jejiho Jirku, nejkvalitnejsiho clena CSSD ti filistini odsoupli, mladsim samcem nahradili a proto zavrhuje celou zradnou stranu. Pry jsou tam mafiani..Najednou? Ha ha.
Po techto informacich se domnivam, ze pan Hasek v roli premiera by zase nebyla zadna velka, ba ani neobvykla tragedie....
0 # Tomáš Pecina 2011-03-18 19:37
Nehodnotím Haška jako politika komplexně, jen se pozastavuji nad způsobem, jak získal "vzdělání", což stavím do kontrastu s Havlovým sentimentálním žvaněním z před 10–15 lety.

Nevím, jak jsou na tom USA, ale kdyby se zjistilo, že kandidát na předsedu největší politické strany postupoval tak jako on (a titul má ze spřátelené taky-university např. v Mexiku), asi by byl doživotně vyřízen. Tady to nikomu nevadí, Čechům se podvod stal druhou přirozeností.
0 # Daniela 2011-03-19 02:19
Vsak ja pana Haska nijak nekritizuji, spise se podivuji nad praktikami CSSD a opet zjistuji, ze politika je casto emotivni zalezitost a ze to tak plati zrejme vsude.
Mate pravdu v tom, ze s podezrele ziskanym titulem by to zde kandidatovi neproslo, ackoliv v poslednich volbach jsme ziskali vice-presidenta Bidena, ktery se teto situaci IMO dosti priblizuje.
Opravdu verim prislovi, ze lid ma takoveho vudce, jakeho si zaslouzi...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)