Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

Vstup do nového roku nám ozvláštnily dva presidentské projevy Václava Klause. Kuriosní ovšem je, že ten, který se ukázal být pouhou mystifikací, se po stránce obsahu i formy jeví být daleko zajímavějším než projev oficiální, tentokrát v míře vyšší než obvyklé opatrný, nicneříkající (ba dokonce nicnenaznačující) a vůbec jaksi okrájený, přikrčený a nedomrlý.

To projev fingovaný měl docela jiné grády: nechybělo nic z typicky klausovské rhetoriky a demagogie, útoky na Evropskou unii, tohoto nového, neocenitelného nepřítele české pravice, insinuace vůči soudcokracii, výpady proti ekologistům i proti sudetským Němcům, ohrožujícím vlastnická práva českých občanů (tzv. ius cleptendi), zkrátka svěží, podařené publicistické dílko.

A tak mne nad oběma projevy napadá, zda by nebylo vhodné obnovit prvorepublikovou tradici a k presidentskému titulu opět nezačít doplňovat monarchický přídomek; výběr adequatního by nemusel být složitý: po Presidentu-Osvoboditeli a Presidentu-Budovateli nyní President-Bavič nebo, řečeno tradičněji, President-Kašpar.

Komentáře   

0 # Vodník 2010-01-03 22:26
Kdo byl President-Budovatel?
0 # Tomáš Pecina 2010-01-03 22:35
Beneš přece! (link)
0 # Vodník 2010-01-03 23:10
Aha. Tak dík. Nuže navrhuji:
President-Osvoboditel
President-Budovatel
President-Oběť
President-Budovatel (tentokrát sovětské kolonie)
President-Vrah
President-Ožrala
President-Suchar
President-Milovaný agent
President-Zapomnění
President-Humanitární bombardér
President-Narcis Kašparovič Ješitenko

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)