Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

Neviděl jsem to, ale muselo to být cosi na způsob Polanského Plesu upírů: dva výkonní umělci, kteří získali slávu v období zmírněné komunistické represe a díky své bezpáteřnosti a nedostatkům charakteru se dokázali udržet v přízni mocných i publika všech dalších režimů, obdrželi řád, který se běžně uděluje za zásluhy právě opačné. Dlužno podotknout, že dekorováni byli presidentem, který sám neměl s předlistopadovým režimem vážnějších obtíží a disidentem se stal, až když to začalo být výhodné – takříkajíc se zpětnou účinností.

Metál dostali – řečeno s Kunderou – dva idioti hudby; ke všemu svolní augusti komunistického panoptika, dobře vycvičené opičky, jejichž citlivým čumáčkům nikdy nečinilo problém vyčenichat, kde se bude napříště rozdávat nejlepší krmení. Zkrátka skuteční hrdinové pro tento národ a tuto dobu.

A že opět ostrouhali bratři Mašínové a Milan Paumer? Ale jděte, to přece byli odporní vrahouni, vždyť nám jejich příběh tak krásně zahráli jiní augusti v Majoru Zemanovi! Pokud někdo v této zemi dostane metál, tak nikoli Mašínové, ale právě tihle normalisační herci. Že přeháním a planě moralisuji? Snad, na svou obhajobu bych si přece jen dovolil podotknout, že první z nich, Jan Tříska (filmový Paumer), už státní vyznamenání .

Komentáře   

0 # Jan 2009-10-29 11:27
Byli to odporní vrahouni. To ten Gott aspoň nikoho nezamordoval.
+1 # MaLer 2009-10-29 11:37
Je vrah vraha vrahem?

Me nadzvedl proslov te pani co se odvazala v Narodnim muzeu a pak dostala na Hrade placku. Spinave sudetacke penize! Ty ruske jsou ciste, samozrejme.
-1 # Vodník 2009-10-29 14:35
Je vrah vraha vrahem?
Samozřejmě. Mimochodem, koho zabil ten pokladník - "vrah", jak říkáte?

Je to sice směšná šaškárna, ale vcelku i já oceňuju víc někoho, kdo zpívá než někoho, kdo vraždí...
0 # Lokutus 2009-10-30 11:03
To je takové to malé, domácí moralizování. Ten byl vrah, ten zase zpíval komunistům - fůůůůůůůj. Akorát oba stojí na jiné straně "spravedlnosti". Zato jsou si obě strany stopro jisty, že mají pravdu. Kdyby na těchto extrémech nestál pokrok, bylo by to k popukání.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)