Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

Nevím, zda je tento dokument authentický nebo zda jde o hoax, jakých se na sociálních sítích vyskytuje tolik; je-li pravý, svědčí o tom, že si čeští nacionalisté s německými nacisty nemají tolik co vyčítat.

Komentáře   

0 # Anonymní 2014-06-20 10:25
Zkuste se ještě zamyslet, o čem tento dokument svědčí, není-li pravý...
0 # Anonymní 2014-06-20 10:43
Je otázka, do jaké míry jedna zlá věc omlouvá druhou. A od druhé nohy je otázka, zda není dogmatismus uvádět "české nacionalisty" namísto komunistů, kteří tento čin primárně mají na svědomí.

Také bych rád uvedl, a zde může jít pouze o shodu jmen, že odbojová skupina Černý lev vznikla až o rok-dva roky později a byla ryze proti tehdejšímu komunistickému systému.
0 # Věra Pavlátová 2014-06-23 16:22
>může jít pouze o shodu jmen, že odbojová skupina Černý lev vznikla až o rok-dva roky později a byla ryze proti tehdejšímu komunistickému systému.

Správný postřeh.
+1 # Anonymní 2014-06-20 11:02
Zabít úřednického hajzla, který přijde ukrást desetiletí budovanou živnost je z mého pohledu omluvitelná obrana majetku. Následné vyvraždění celé rodiny včetně dětí, to je nevyslovitelná hrůza!
Vím, že se na tomto blogu příliš nekomentují události na Ukrajině, ale představte si, že tam se právě odehrává něco podobného!

Quido
0 # Tomas Marny 2014-06-20 12:18
Nechutne.
Ale nebylo by fer to overit? S badanim ve vnitrackych archivech mate prece zkusenosti.
0 # Anonymní 2014-06-20 12:54
Copak pátrání v archivech, tohle bude chtít lopatu a kopat. Tady je plánek, tak vzhůru na to: files.budicek.eu/.../...
+1 # Tomáš Pecina 2014-06-20 13:39
Jak víte, jen zřídka avisuji na svém blogu to, co udělám. Proto jsem tak nebezpečný :-)
0 # Anonymní 2014-06-21 12:43
Zas tak zřídka ne. Podání opravného prostředku či budoucí žaloby ve věci nečinnosti je tu avizováno vcelku často. AHL
0 # Anonymní 2014-06-20 13:19
Pane Pecino, budete podávat trestní oznámení kvůli spáchání trestného činu Podpora a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka?

viz
Lékaři mají mít právo postižené děti zabít hned po porodu, šokoval český vědec
novinky.cz/.../...

Jestli to není jasná propagace nacismu, takuž nevím co by to mohlo být.
+1 # Tomáš Pecina 2014-06-20 13:41
Proč by to měl být trestný čin? Prostě si to myslí, a my si zase myslíme něco o něm.
0 # Anonymní 2014-06-20 13:45
Ten člověk vyjádřil svůj názor, který ostatně prezentuje už nejméně od 80. let. Spíš mi to připadá jako výkřik praktického bolševismu. Je ale strašné, jak média pracují - náhodně si vytipují kořist a pak ten hanopis jedno od druhého opíšou.
Mám problém s interrupcemi obecně, bez ohledu na stádium těhotenství. Přesto vždy, když vidím jak se rozjíždí ta mašina na veřejnou hysterii, dělá se mi zle.
Nechte ho být. Dalším rozmazáváním se dosáhne jen toho, že stále více lidí najde odvahu s ním souhlasit - už teď mě jejich množství na internetu zarazilo.
0 # Anonymní 2014-06-20 13:47
On ty svoje myšlenky publikoval (= propagace) v hromadných sdělovacích prostředcích (= přitěžující okolnost).

Co kdyby to samé napsal do novin Patrik Vondrák nebo Erik Sedláček?
0 # Vodník 2014-06-21 00:48
Patrik Vondrák nebo Erik Sedláček by propagovali hnutí, směřující k blebleble, i kdyby v hromadných sdělovacích prostředcích uveřejnili recept na bramboračku s houbama. Od toho tu máme přece soudní znalce, kteří takové záludné propagace rozkličují a jejich pachatele pomáhají neutralisovat.
0 # Anonymní 2014-06-22 13:59
Vždy mě (ne)překvapí ta hysterie když se objeví takový názor o eutanazii postižených atd. Jelikož chybí argumenty, je tu vždy ta populární hra na "nacistickou kartu" (klam známý jako "Reductio ad Hitlerum") a ona asociace s Německem a NS a ty hysterické reakce rádoby moralistů a pachatelů dobra. Pro neznalé, jde o populární klam který cokoliv co je sdíleno nacisty/Hitlerem automatiky označuje za špatné právě proto, že jde o názor vyjádřený nacisty/Hitlerem. Čili, i kdyby Hitler řekl, že Země je kulatá, je to špatné, protože to řekl Hitler. Klam spadající do kategorie ad hominem, tudíž zcela irelevantní a zoufalá argumentace. Je vidět že systém vzdělávání a média odvedla svou práci velice kvalitně při utváření názoru mas ohledně období 2. sv. v. Co by si svět počal nemít tento propagandou utvořený terč jenž se vytáhne vždy když není argument?

Ta drzost a pokrytectví dnešní společnosti ohrnovat nos nad tím jak se tam prováděla eutanazie na postižených lidech na základě posouzení doktorů, zatímco dnes se miliony vynakládají právě na péči o lidi jež nemají šanci na delší přežití nebo normální život. Zdraví lidé zatím denně umírají na ulicích po celém světě nebo se povalují pod mosty a trpí jen proto že nemají peníze a jinak nejsou vůbec postižení, stačí jen zlomek prostředků a mohli by žít opět normální život. A co říci o rodičích, kteří vědomě přivedou na svět postižené děti? Co říci o systému jež dovolí rozmnožování takových jedinců? Na kdejakou hloupost musíte mít registraci, osvědčení, průkazky a povolení, ale rozmnožovat a přivádět na svět lidské jedince v jakémkoliv stavu může kdokoliv jak se mu bude chtít, však už se někdo postará.

Netvrdím co je lepší nebo horší, ale přístup použitý v minulosti má aspoň logiku což může jen těžko rozporovat, s válkou byly potřeba zdroje pro jiné. Pochybuji, že dnešní společnost může právem kritizovat takový systém, když dnes je to úplně naruby, kdo je tady tudíž ten "zlý"? Můžete si být jistí, že kdyby na to došlo, tento systém by se zachoval stejně, žádná fikce alá Hollywood kdy jdou staří a nemocní vždy nesmyslně první z potápějící lodi a mají přednost když jde o zdroje.

Když vidím těžce popálené zdeformované dítě a doktory a rodiče jak se smějí jak je skvělé, že se ho podařilo zachránit, jen těžko můžu takové znásilňování přirozeného běhu věcí považovat za něco hrdinského notabene když o kus dál žije zcela zdravé dítě v nuzných podmínkách a jsou pro něj sotva prostředky na základní věci. Neni na čase si přestat lhát a přiznat si, že když jde o postižené, těžce zraněné s následnými doživotními následky atd., tak se je ostatní snaží za každou cenu zachránit hlavně kvůli sobě a ne kvůli zájmům poškozených?

Každopádně, dotyčný má na svůj názor právo a může ho svobodně vyjádřit, což je problém v nesvobodné zemi jako je tato. Pokud se Vám to nelíbí nebo nesouhlasíte, předložte své argumenty, kde je problém?
0 # Anonymní 2014-06-23 07:55
Za textem si stojím, říká bolševický právník, jenž chtěl zabíjet ‚postižené‘ děti
lidovky.cz/.../...
0 # Anonymní 2014-06-20 18:17
Čeští nacionalisté?V roce 45 byl český nacionalista snad každý bolševik,který se vrátil z lágru,to spíš RG.
0 # David Schmidt 2014-06-21 12:16
To nebyl akt českých nacionalistů, ale impulsivní reakce na smrt bližního (narozdíl od promyšleného rozpoutání války). Dokument je zčásti neupřímnou racionalizací, ale je standardní, že ve válečné atmosféře lidé zabíjejí z nenávisti, ne z rozkazu.

Řešení existuje. Volit do Evropského parlamentu. :)
+1 # Tomáš Pecina 2014-06-21 13:07
Rozuměl bych, že ti čtyři starší zastřelení útočnou válku rozpoutat mohli, ale co ty dvě nejmenší děti? Ty se zřejmě provinily tím, že v ní pokračovaly, ne?
0 # David Schmidt 2014-06-21 13:44
Psal jste o českých nacionalistech v kontrastu s německými nacisty, "s nimiž si nemají tolik co vyčítat". Rozpoutat válku nelze srovnávat s akty nenávisti, které s ní bezprostředně souvisí (červen 1945). A jak jsem psal, ten dokument je asi snahou věc racionalizovat, a tak to i zní, že byli horší než nacisti, kteří děti vyloučili na převýchovu (co je ovšem zrůdnější - být vychován vrahy rodičů). Prostě se muži sebrali a postříleli je. Válka.
0 # Tomáš Pecina 2014-06-21 14:16
Více studujte historické prameny a méně produkty české chauvinistické propagandy. Jinak bude diskuse s vámi bezpředmětná a oboustranně neplodná.

Pokud máte za to, že pro ty tři děti bylo lépe, že je rovnou zastřelili, než aby byly vychovány v náhradní české rodině, nelze mezi námi najít shodu v hodnotových východiscích.
0 # Tomáš Pecina 2014-06-21 14:41
A technický dotaz: Kdy podle vás skončila ve Vroutku válka?
+1 # krystlik 2014-06-21 14:46
Měl bych též dotaz. Jakým mechanismem rozpoutali Němci českých zemí válku?
0 # David Schmidt 2014-06-21 15:05
To přeci netvrdím. Samozřejmě, že zabití člověka bez rozdílu je zlo, které je nutno pojmenovat.

Tento dokument by byl jen začátkem k ději, který stejně nejde rekonstruovat, protože ti lidé se dnes nemohou "obhájit", byť toto slovo zní divně, protože vražda kojence je "neobhájitelná". Ale něco jiného to mohlo být pro lidi, co věří v posmrtný život, kde smrt není ničím definitivním, a něco jiného pro ateisty.

Deut 2:31-37
Hospodin mi řekl: „Pohleď, už to začíná! Vydávám ti Sichona i jeho zem. Začni si ji podmaňovat a obsaď ji.“ … Tenkrát jsme dobyli všechna jeho města. Každé z nich jsme vyhladili jako proklaté včetně mužů, žen i dětí. Nikoho jsme nenechali naživu. Z dobytých měst jsme si rozebrali dobytek a kořist. … Hospodin, náš Bůh, nám je všechny dal.
Atd.

Zejména v situaci, kdy se lidé vyrovnávali s takovými zrůdami jako vyvraždění Lidic, vybírání si blonďatých dětí na převýchovu a vyvraždění zbylých plynem.
0 # David Schmidt 2014-06-21 15:12
Válka neskončí tím, že si lidé přepnou v mozku páčku z 0 na 1. Samozřejmě, že síla národa se pozná podle rychlosti vnesení řádu a integrity s jakou se vypořádá s vlastním zlem. Ano, proběhlo to s chybami. Dost to možná souvisí s tím, že hodně morálních lídrů bylo mrtvých.
+1 # Tomáš Pecina 2014-06-21 15:16
Víte, kolik "Lidic" proběhlo během vyhnání? Nikdo represalie po atentátu na Heydricha nehájí, jen bych nerad, aby jimi byly obhajovány poválečné české zločiny na Němcích.

A nerad to říkám, ale vyvraždění lidických dětí výfukovými plyny je s velkou pravděpodobností fikce, fabrikovaná komunistickou propagandou.
+1 # Tomáš Pecina 2014-06-21 15:19
Válka skončila kapitulací Německa. Po válce už není možné někoho i s celou rodinou postřílet jen proto, že je podezřelý z vraždy (a nebylo to možné ani za války, legitimně zabít můžete nepřátelského vojáka, ne civilistu, a ani toho nemůžete jen tak "popravit").
0 # David Schmidt 2014-06-21 15:22
Vidíte, že to možné bylo. Chyběl tam člověk, který by impulsivní jedince zastavil.
Jakákoli obžaloba / obhajoba je dnes nesmyslná.
"Forgive - Don't Forget"
+1 # Tomáš Pecina 2014-06-21 15:56
No výborně. Takže v kontextu Lidic: existovalo důvodné podezření, že několik lidických rodin poskytlo nebo bylo ochotno poskytnout atentátníkům podporu, a proto lze plně chápat Hitlera, že dal rozkaz k vylikvidování obce a jejích obyvatel (hezký Benešův termín, že?). Chápejme to v kontextu doby, byla přece válka!

Tak jste to myslel?
0 # David Schmidt 2014-06-21 16:08
Jistě že ne. Nikde netvrdím, že je třeba "chápat nenávist".
Jen že je rozdíl mezi impulsivní reakcí a systematickým převážením, tříděním a zplynováním v kontextu vlastní rozpoutané války. A i tak z toho nečiním žádné závěry, protože je obecně nesmysl poměřovat, které zlo je "větší".
0 # Tomáš Pecina 2014-06-21 16:23
Poněkud si odporujete, když sám tvrdíte, že je rozdíl mezi genocidou impulsivní a systematickou. Z hlediska obětí rozhodně žádný rozdíl není, a kdybyste chtěl nějaké přesto hledat, tak absence války by byla v pořadí vysoko.

Nespatřuji seznatelný rozdíl mezi deviantností myšlení vašeho a těch válečných zločinců, kteří zřídili a provozovali vyhlazovací tábory.
0 # David Schmidt 2014-06-21 16:59
Neodporuji si. Podstatou příspěvku bylo zpochybnění vaší úvodní teze, "že si čeští nacionalisté s německými nacisty nemají tolik co vyčítat". U "impulsivní "genocidy"" vám chybí přičitatelnost k "českým nacionalistům". Vyvraždění té rodiny s žádným -ismem nemělo nic společného. Jablka a hrušky.
0 # Tomáš Pecina 2014-06-21 17:09
Jak to? Kdyby to nebylo motivováno nacionalisticky, museli by stejně zacházet i s českými rodinami! Což se nedělo, kdyby se do takového podezření dostal Čech, rozhodně by mu nepostříleli rodinu, ale postavili by ho před soud.
0 # David Schmidt 2014-06-21 17:12
Národnostní nenávist x nacionalismus
0 # Anonymní 2014-06-21 17:14
"A nerad to říkám, ale vyvraždění lidických dětí výfukovými plyny je s velkou pravděpodobností fikce, fabrikovaná komunistickou propagandou."

Tuto tezi slyším poprvé. Zahynuly snad jinak, anebo vůbec? Mohl byste k tomu, pane Pecino, prosím, uvést něco bližšího. Děkuji.
Jan Valtr
0 # Tomáš Pecina 2014-06-21 17:17
JV: Nemohl, hrozilo by mi nebezpečí trestního stíhání pro popírání.

DS: "Já nejsem žádný nacionalista, já jen oprávněně nenávidím všechny Němce!" = "Já nejsem žádný rasista, já jen oprávněně nenávidím všechny Cikány!" Věřím, že vadnost svého uvažování nahlédnete sám.
0 # David Schmidt 2014-06-21 17:23
Nacionalismus je zdůvodnění, nenávist emoce.
0 # David Schmidt 2014-06-21 17:28
JV: TP zřejmě míní, že je možné, že lidické děti ve skutečnosti nezemřely, ale žily / žijí v Německu.
+1 # Tomáš Pecina 2014-06-21 17:39
Platný zákon mi přikazuje prohlásit, že věřím tomu, že všechny tyto děti zemřely v S-Wagen, ve kterých byly otráveny výfukovými plyny, přestože česká historiografie nemá ani jediný důkaz, že se to skutečně stalo. Toto tvrzení proto nepopírám, nezpochybňuji ani nijak jinak nerelativisuji.
0 # David Schmidt 2014-06-21 17:44
Svůj závěr jste již zveřejnil, zargumentovat jej je polehčující okolnost.
+1 # Tomáš Pecina 2014-06-21 17:52
Nikoli. V případě popírání je důkaz pravdy vyloučen, takže když své tvrzení prokáži, jen své procesní postavení zhorším.
0 # Daniela 2014-06-21 20:31
Faktem je, ze Lidicke deti byly rmatkam ukradeny a zmizely, doklady po tolika letech o skutecnych udalostech take. Pomerovat, co je stravitelnejsi, zda zivot v jine rodine nebo smrt udusenim, uz je dnes nepredmetne. Samo, ze vyhlazeni Lidic vyuzila komunisticka propaganda, ovsem fakta jsou fakta...

Vroutkovske vrazdy se staly v dobe, kdy v Ceskoslovensku existovalo bezvladi a
vyrizovaly se take v proudu krvelacnosti osobni ucty na porazenych.. Vynorili se vrazi bezmocnych , ktere ma kazda spolecnost a tito v dobe krise radili beztrestne, protoze nebyly radne zakony ani soudy.. Tento pripad se jiste odehraval v ruznych variantach, urcite tisice a tisce.
Myslim ale, ze ve Vroutku byl zakladni motiv pro vyvrazdeni cele rodiny spise lokalni zalezitost , oproti treba Postoloprtum, kde masakrovala civilisty Ceskoslovenska armada jeste v cervnu 1945.
Nicmene Hitlerova Treti rise vpad a okupaci suverenniho statu zpusobila jako prvni a tak vzdy zustane moralni sentiment na strane Ceske....
0 # Anonymní 2014-06-21 21:47
O splynování lidických dětí v pojízdných autech jsem slyšel nedávno z úst "renomovaného"státem placeného historika v pořadu 13 komnata T.Kostkové,svůj názor raději nenapíšu,takže snad jen:Friedrich Berg, americký inženýr německého původu, analyzoval tvrzení o dieselových zplodinách z technického a toxikologického úhlu pohledu (jeho článek se nachází v Ernst Gauss, Grundlagen zur Zeitgeschichte, anglická verze: Dissecting the Holocaust). Přestože není nemožné zabít lidi dieselovými výfukovými zplodinami, jde o extrémně nedostatečnou a těžkopádnou metodu, protože výfukové plyny jsou jen těžko vhodné jako vražedná zbraň kvůli svému vysokému obsahu kyslíku a velmi malému obsahu oxidu uhelnatého. Benzínový motor může lehce vyprodukovat zplodiny s obsahem 7% a víc oxidu uhelnatého, ale dieselový motor nemůže vyprodukovat zplodiny dokonce ani s obsahem nad 1% oxidu uhelnatého. Ironií je, že zavedení dieselových výfukových plynů do komory zaplněné lidmi by jen prodloužilo jejich smrtelnou agónii, protože tyto plyny obsahují 16% kyslíku, což postačuje na přežití. Namísto zavedení výfukových plynů mohli popravčí jednoduše nechat svoje oběti udusit se v přeplněné plynové komoře, protože dostupný kyslík by byl vydýchaný před začátkem účinkování oxidu uhelnatého.
+1 # Tomáš Pecina 2014-06-21 21:47
Vzhledem k tomu, že když jsem napsal pravdu o poměrech v Protektorátu, J. Šinágla málem zavřeli, jistě chápete, že se ode mne nic dalšího o lidických dětech nedozvíte.
+1 # Vuřty 2014-06-22 00:03
Tezi o zplynování odporují dokumenty StB, která ještě v roce 1970 hledala děti z Lidic. Další věcí je logika: když byly ušetřeny ženy, proč měly být zplynovány děti?
0 # David Schmidt 2014-06-22 10:54
Vedle oficiálních rozkazů existují i tajné. Zabít ženy a děti mohli nacisti
shledat jako nežádoucí pro veřejné mínění. Ženy jen tak nezmizely,
protože nemohly být "adoptovány" jako část dětí (po nichž mohla pátrat
StB) a nikdo neví, jak dlouho měly žít v pracovních táborech. Jinak mezi "zvláštním zacházením" a "náležitým vychováním" nemusel
být rozdíl.
0 # Vuřty 2014-06-22 13:02
Měl jsem o Vás lepší mínění, pane Davide Schmidte! Takový blábol jako z 10:54 vyplodit... Kdyby nacisté chtěli lidické ženy zabít, zabili by je. Totéž platí pro lidické děti. Jestliže ženy většinou přežily, nedává zabití dětí smysl. Spíše to vypadá, že hrály svou roli dva faktory: (1) neschopnost čs. úřadů děti v německých rodinách vypátrat a (2) snaha zveličit a petrifikovat krutost lidické exekuce dodatečně před světem.
0 # Anonymní 2014-06-22 14:27
Viz případ Lidických dětí, Carlo Mattogno, Chelmno: A German Camp in History & Propaganda, 2011, p. 134ff. Kniha volně ke stažení.

Pane Pecina říkáte "nerad to říkám", takže byste byl raději kdyby to tak bylo? Vždy se podivuji nad tím, že když oponenta informuji o tom jak to skutečně bylo, rozčilují se a bijí se pěstičkama aby to byla pravda. Když jsem já po dlouhém studiu došel k tomu jak to bylo, měl jsem naopak radost, pocit úlevy, ale také studu, že jsem byl tak naivní.

Anonymní21. června 2014 21:47 - těch technický problémů je více nehledě na naprosto protichudné fantasie samozvaných svědků jež jsou jediným zdrojem těchto mýtických zařízeních, ale zabít dieslem možné je po velice dlouhé době. Problém je, že je to velice těžké a hloupé. Lžičkou někoho možná také někdo dříve či později umlátí, ale je to tak stupidní, nepravědpodobné a nevěrohodné že je jasné že jde o výmysl nějakého lháře.

Pro studii problematiky viz Santiago Alvarez a jeho kniha "The Gas vans" kde se tématem na více než 400 stránkách zabývá. Např. S-Wagen a A-Wagen bylo normální označení pro typy vozů, A-Wagen měl pohon všech čtyř kol.

Jak bylo tehdy běžné, tzv. svědkům jako inspirace posloužily nepochybně dobové dekontaminační vozy jež byly běžné. Tak to fungovalo, svědci své výmysly zakládaly často na reálných věcech, které se jen upravily pro potřeby propagandy.

forum.axishistory.com/download/file.php?id=8669
www.v2rocket.com/start/deployment/bussing_01.jpg
lonesentry.com/.../...
+1 # Tomáš Pecina 2014-06-22 15:44
"Nerad to říkám" znamená, že mne mrzí újma, kterou příjemci informace způsobím.
0 # Vodník 2014-06-22 16:38
vyvraždění lidických dětí výfukovými plyny je s velkou pravděpodobností fikce
Už jsem se lekl, že jsi překročil tu thin red line, ale vidím, že ses včas vzpamatoval. Hle, jak se jednomu hodí training z totalitního období i v demokracii! :-)
0 # Tomáš Pecina 2014-06-22 16:48
Ano. Pamatuj, že Petrásek nikdy nespí.
0 # Anonymní 2014-06-22 17:50
Hm, způsobit takovou informací újmu? Snad právě naopak.

I mě překvapilo, jak jste to otevřeně řekl, nemáte obavy?
0 # Daniela 2014-06-21 22:58
Auta se smrticim plynem ale nacisti pouzivali, jiste v koncentraku v Soldau, jak dokazano mnoha svedky, a tez zmineno v Norimberskem procesu...
+1 # Tomáš Pecina 2014-06-21 23:43
Bezesporu, tato technologie zabíjení, vynalezená ruskou NKVD, se minimálně po určitou dobu používala. Ale to není důležité.

Otázka osudu lidických dětí byla od samotného počátku obrovským politikem, a je nutné být velmi obezřetný, čemu se dá věřit: prakticky všechno o Lidicích je propaganda. Podle české verse měl popravu lidických dětí nařídit Adolf Eichmann, ale nezdá se pravděpodobné, že by to byla pravda. Nezapomínejme, že podle Hitlerova rozkazu měly být tyto děti předány na výchovu do vhodných rodin, a je nemyslitelné, že by někdo mohl vůdcův rozkaz jen tak změnit, a i s ohledem na mezinárodní dopady lidického masakru by to bylo krajně nerozumné.

Čtete-li německy, mohl by vás zaujmout např. tento článek z Die Welt. Nikdo z českých historiků se přirozeně nikdy neodvážil oficiální versi zpochybnit, to by byla sebevražda a v posledních letech i přímá cesta do kriminálu.
0 # Anonymní 2014-06-21 23:48
Ano, používali zplodiny z dieselových motorů v pěti ze šesti vyhlazovacích koncenráků. Též zkusmo v poli, v bývalých územích SSSR (i polských Rusům připadlých). Zde je Sonderkommandos der Sipo und SD odmítly. Důvod: na rozdíl od zastřelených a zavražděných Zyklonem B, byly mrtvoly pohmožděné, jak se draly k vpustím ve snaze po loku vzduchu, slabší, tedy děti, ušlapány, mrtvoly byly pokálené a pozvracené. Taková těla se členům policejních komand a jejich pomahačů z řad občanů SSSR nechtěla vytahovat. To svědčí o udušení, kdy člověk z nedostatku vzduchu (kyslíku) propadá panice a křečím, nikoliv o otravě CO, kdy nastupuje pozvolna bezvědomí a smrt s charateristickým zrůžověním pokožky.
+1 # Vuřty 2014-06-22 00:16
Slyšela jste někdy, Danielo, jak Gusta Fučíková a jiné soudružky v koncentráku v Ravensbrücku komunistky z libovolných mateřských kompartají vylučovaly ze strany, ale je i odsuzovaly? Ne dopředu, provedení svěřovaly SS! Jak to bylo možné? Komunisté byli nejstaršími obyvateli německých koncentráků a strážní oddíly (SS) byly líné, takže jim přepustily určité pravomoce. Peroutka takto unikl o vlásek smrti z rukou bolševiků k táboře Buchenwald.
+1 # Anonymní 2014-06-22 16:15
Paní Danielo, kolik očitých svědků jste četla jestli vůbec nějaké? Jejich pár a ještě si protiřečí nehledě na technické problémy. Viz literatura odkazovaná nahoře. Pokud jejich výpovědi nejsou v souladu, obsahují nemožnosti, nejsou ničím podložené, je jejich hodnota nulová. Kolik jste vyděla plánů, dokumentů, fotek nebo exemplářů? Odpověď je: žádný, jak jste správně podotkla, zdrojem jsou samozvaní svědci.

Norimberk? Myslíte to vyřizování účtu a zahlazování vlastních zločinů, kdy přímo stanovy tribunálů, jmenovitě články 19 a 21 říkají:

"The Tribunal shall not be bound by technical rules of evidence. It shall adopt and apply to the greatest possible extent expeditious and nontechnical procedure, and shall admit any evidence which it deems to be of probative value."

"The Tribunal shall not require proof of facts of common knowledge but shall take judicial notice thereof. It shall also take judicial notice of official governmental documents and reports of the United Nations, including the acts and documents of the committees set up in the various allied countries for the investigation of war crimes, and of records and findings of military or other Tribunals of any of the United Nations."

Prakticky kdokoliv mohl říci cokoliv a tribunál to přijal jako důkaz bez nutnosti to zkoumat, nejlépe pokud daný "důkaz" byl "fakt obecně známý" = jakákoliv propaganda cirkulující už léta a tudíž považovaná za obecně známou. Jako továrna na zpracování mrtvol, což byl populární výmysl britské propagandy za 1. sv. v. Za 2. sv. v. máme co dočinění s tím samým počínáním.

en.wikipedia.org/wiki/Kadaververwertungsanstalt

Podle Vaší logiky existují i čarodějnice? Říkali to svědci, které nekriticky můžeme přijmou jako fakt, je to tak nebo v čem je rozdíl?

Výše jsem uvedl literaturu a vysvětlení původu tohoto obvinění o autech, pokud paní Daniela a další co věří mají protiargumenty a ne jen nepodložená tvrzení, můžou je předložit. Až přečtete těch cca 540 stránek, tak to zkuste oponovat, rád si to přečtu.

Dieselové zplodiny viz výše, ne nadarmo se používají v dolech, i lidé od reklamy ví jak to s nimi je: www.youtube.com/watch?v=0juKwJs_zko

Lidé tomu stále věří, iale dnes je vše tak snadno dostupné, proč je problém se dovzdělat? S touto dnešní verzí je to jako s těma předchozíma o parních, vakuových nebo elektrických komorách, o kterých, nepochybuji, dnes např. paní Daniela a spol., slyší prvně.
0 # David Schmidt 2014-06-22 17:04
Napadlo "odborníky" na dieslové plyny, že s nimi mohlo být zacházeno
mnohem krutěji, že auta jsou jen zbožná přání / detail? Celý ten podnik
provozovali úchylové a vy tu rozebíráte kyslík a diesel?
+1 # Anonymní 2014-06-22 17:46
Nevím o čem je Vaše myšlenka, ale je to prosté. Pokud vražedná zbraň nemůže vraždit, jak se mohl skutek stát? To jistě není detail a ani není těžké tomu rozumět.
0 # Anonymní 2014-06-22 18:01
A mimochodem, Danielou zmiňovaný Norimberk obsahuje spoustu zmínek o tom, že sami Němci trestali trvdými tresty svoje vlastní lidi když okradli, znásilnili nebo se jinak provinili vůdči Židům. Jak to jde dohromady s tím co zastáváte, to netuším a předpokládám také, že paní Daniela tyhle informace "přehlédla" když si po nocích četla ve svazcích IMT v Norimberku.

robertfaurisson.blogspot.com/.../...

Trest smrti za vyloupení, za vyhrožování a krádež, 12 let žaláře za obtěžování a krádež. Hm, hm.
+1 # Tomáš Pecina 2014-06-22 00:00
Vážení, jsem unaven a jdu spát, tak mi tu, prosím, přes noc hlavně nic nepopírejte nebo nedejbože nezlehčujte, nebo tento blog zavřou i s bloggerem, jak je v moderních vyspělých liberálních demokraciích postsovětského typu zvykem. Děkuji!
0 # Daniela 2014-06-22 06:15
Matka mela sestrenici, ktera stravila tri roky v Ravensbrucku, tam bylo nekolk sekci, nekde horor a nektere byly na koncentrak celkem slusne vybavene. Nevim, kde byla Gusta, ale proslychalo se, ze byla zla a nikomu nepomohla.
Ravensbruk nebyl vyhlazovaci tabor a proto tam veznili zeny, ktere mohli na cas upotrebit pro otrockou praci. Deti by v praci jen prekazely..
Lidicke deti byly zavleceny do cizi zeme, na pospas vrazdici masinerii. Je docela mozne, ze v Lodzi si nektere, jeste velmi male, osvojili nejaci Nemci, ale vetsi deti proste najednou beze stopy zmizely. Ty nejmensi, co mely nejvyssi sanci na adopci, ty by lehce zapomnely, ovsem ty starsi by si pamatovaly a po valce se hlasily. Vzdyt se po nich tak intensivne patralo, jejich mamy neztracely nadeji...Takze s nejvetsi pravdepodobnosti je naciste zahubili.
At nemecke studentky hledaji dale, kdyby nasly alespon jedno ponemcene lidicke dite, tak to by vrhlo na situaci novy uhel...
Podavana lidska historie je vetsinou pulka pravdy a pulka emotivni spekulace....
+1 # Vuřty 2014-06-22 09:58
„Lidicke deti byly zavleceny do cizi zeme, na pospas vrazdici masinerii.“ To odporuje, Danielo, nejen logice, nýbrž i Hitlerovým příkazům (písemně podchyceny). Děti s výrazně árijskými znaky měly být adoptovány rodinami aktivních straníků a členů SS, ostatní měly přijít do běžných německých rodin se zájmem o adopci. V Litzmannstadtu byl dětský domov (sirotčinec). Tam také byly prokazatelně umístěny. Pak se stopy po nich ztrácejí. Myslíte si, že by někdo měl odvahu neuposlechnout Hitlerova pokynu nota bene v takové záležitosti a nechat děti zabít? K oné logice: Kdyby krvežíznivost Němců teoreticky vedla k likvidaci veškerého obyvatelstva Lidic, tak proč lidické ženy většinou přežily a děti nikoliv? A proč by ony přeživší děti byly dávány do německých rodin? A proč by StB ještě za normalizace po nich pátrala, aby je přivedla do ČSSR?
+1 # Anonymní 2014-06-22 17:37
Zajímavé, podle dnešní verze tam prý byla komora na vyhlazování (to bylo tehdy populární a stále je, každý tábor musí mít nějakou komoru pro turisty), kterou ale budete hledat marně. O tom Vám příbuzná neřekla? Co způsobilo náhlou "existenci" ke konci války, to dobře v principu popsala ortodoxní historička Olga Wormser-Migot už v roce 1968:

"the declarations on the gas chamber at Ravensbrück place the beginning of its existence in Febr. 1945, date of the arrival of those evacuated from Auschwitz, the date when the Ravensbrück detainees discovered the existence of gas chambers at Auschwitz." (Le Système concentrationnaire nazi", Le problème des chambres à gaz, s. 544)

Možná to pro Vás bude překvapení, ale války, obzvlášť ty světové, jsou tak velké a chaotické události, že mě osobně vůbec nepřekvapuje, pokud se někdo ztratí a jeho osud je neznámý. Vyvozovat z toho, že dotyčný byl tudíž zavražděn nacisty, to je jen Vaše zcela nepodložená a nesmyslná spekulace. Mohlo se toho stát spoustu, tak zkuste být objektivní a nenechat se ovlivňovat emocemi a poválečnou propagandou. Pochybuji, že by objev živých a původně údajně zplynovaných dětí, způsobil nějakou senzaci nebo zvrat, číslo by se prostě zredukovalo nebo se vymyslelo něco nového a to zcela v tichosti jako vždy. Třeba jako tuhle když v Majdanku jednu vraždící komoru oficiálně prohlásili za komoru na odvšivování oblečení, tak jak odpůrci vždy tvrdili a jak se píše v dokumentech. Tudíž pravý opak, ne brát život, ale dávat. Dnes už jich je tam tedy ne 7, ale 3, a jen dvě byly údajně použité. Kde jste o tom četla? Nikde samozřejmě.

Jako příklad mohu uvést třeba evakuaci Lodžského ghetta, o tom se říkalo, že všichni šli až na drobné výjimky do v Auschwitz (navzdory tomu, že dokumenty z tohot tábora hovoří jen o zlomku), kde byli někteří registrováni a zbytek zplynován. Jenže cca v roce 1988 dále, muzeum ve Stutthofu publikovalo, že do Stutthofu přijeli transporty z Auschwitz o kterých se v Auschwitz neví. Nejde o malé číslo, jen z Lodže přes 11,000 žen včetně desítek malých dětí, které měly jen několik měsíců až pár let. Tudíž se v pozdější verzi o Auschiwtz začalo tvrdit, že tam byli tzv. "deposit" nebo "transfer" vězni bez registrace a umístění v tranzitním táboře (/viz Auschwitz Kalendarium), protože jak dá rozum, jednou zplynovaní lidé nemohli odcestovat do jiného tábora. Čekáte snad zásadní zvrat? Nový pohled na věc nebo na onu hloupou formulku "když o tom nic nevíme, byli všichni automaticky zavražděni"? Kdepak, vše se řeší v tichosti a zplynovaní lidé vstávají z mrtvých bez většího zájmu a snahy změnit přístup. Publikace Auschwitz muzea jejímž autorem je Andrzej Strzelecki, a která se tímhle zabývá, uvádí až 19,000 Židů z Lodže, kteří se zázračně objevili v jiných táborech včetně Stutthoffu, Belsenu atd. Navíc existuje dokument, v tomhle případě Lodže ignorovaný v literatuře co je mi známo: tzv. Glaser list, od bývalého vězně, který prý zapisoval počet těch co byli z transportu vzati do tábora, ale pouze muže. Spolu se ženami a dětmi tak celkové číslo původně zavražděných lidí co zázračně vstali z mrtvých, může být až téměř 30 tisíc. Skoro 30 tisíc z hrobu vstalých lidí, to už je dost na to aby jste si Vy a další mohli uvědomit, že když o něčem něco nevíte, neznamenát to, že byly dotyční zavražděni jak hlásala propaganda a svědci a jen nesmyslně spekulujete. Dejte tomu čas a dost možná budeme časem znát osud většiny lidí. Jak ony malé několik měsíců staré děti unikly smrti a co přesně za práci pro Třetí Říši vykonávali že je ušetřili a přesunuli jinam, tak tím Vás asi zatěžovat nebudu.

Dnes se na celém světě pohřešují statisíce lidí, byli snad zavražděni nějakým tajným nacistickým hnutím? Povězte. Nebo je jejich osud prostě neznámý do doby než bude objasněn a je to jediný možný závěr? Možná se nedozvíme nikdy co se jim stalo, ale můžeme spolehlivě určit co se jim nestalo.
0 # Anonymní 2014-06-22 18:25
Když je něčí osud neznámý, je irelevantní spekulací tvrdit, že byli tito lidé zavraždení nacisty. Pro příklad, u Lodže to tak také bylo, dnes jsou tu oficiálně tisíce lidí jež se, původně zavraždění, ukázali v jiných táborech. Dnes jsou na celém světě statisíce lidí s neznámým osudem, operuje tu snad nějaká tajná nazi organizace, která tyto lidi zavraždila? Těžko, buďte objektivní a dejte tomu čas. A nový úhel? Kdepak, maximálně tichá revize jako tomu bylo u Lodže, Majdanku a jeho redukce počtu komor atd., věřejnost se o tom ztěží dozví, lidé neradi odborné knihy, lidé rádi televizi, mainstream média a Hollywood.

Možná nikdy nezjistíme co se jim stalo, ale lze určit co se jim nestalo.
0 # Anonymní 2014-06-22 20:15
Poslední knižní příspěvek na téma "mýty a legendy"
0 # Anonymní 2014-06-22 21:29
Předposlední dva příspěvky jsou ode mě. Ten dlouhý se nezobrazil a myslel jsem, že jsem to omylem smazal a neodeslal, nechtěl jsem to psát znova, tak jsem odeslal jen krátkou variantu.
+1 # Tomáš Pecina 2014-06-22 11:45
Protokoly z Eichmannova procesu svědčí o tom, že rozkaz děti zabít se neprokázal, stopa dětí mizí v Lodži (Litzmannstadtu), kde měly být předány policii, která měla další, v řízení nezjištěné, instrukce, resp. rozkaz. Bylo-li tímto rozkazem poslat je do Chelmna a tam je nechat popravit, je podivné, že se ještě o několik let později hovoří o těchto dětech v jiných dokumentech.

Jak to bylo se "zvláštním zacházením", které nemělo být vyžadováno, vysvětluje ve výpovědi dostatečně věrohodně Hermann Krumey; měl jistě tendenci vypovídat ve svůj prospěch a právo se neobviňovat, ale co vypověděl, je bezrozporné. Naopak Stehlíkova interpretace je krajně pochybná a tendenční: no, co bychom také chtěli od českého vojenského historika.
+1 # Vuřty 2014-06-22 12:00
Podle informací v panem Pecinou vzpomínaném článku v Die Zeit z 27. 8. 1997 Eine Spur, der bisher niemand gefolgt ist od Armina Fuhrera se 13. 6. 1944, dva roky po zmizení 81 lidických dětí z Litzmannstadtu se podle dopisu z Frankovy kanceláře nacházelo 46 z nich v internačním táboře ve Svatobořicích a 19 v Praze. Odtud to je celé značně pikantní, protože tábor ve Svatobořicích spadal výhradně do české jurisdikce, takže další manipulace s dětmi se musela se dít rozhodnutím českých protektorátních úřadů byť jakkoliv německou stranou vynucených. To znamená, že se musely o tom zachovat dokumenty nebo alespoň stopy ve formě záznamů o nich a o příslušné korespondenci ve spisových složkách. Zde to začíná zapáchat poválečným podvodem z české strany pravděpodobně způsobeným neochotou si přiznat, že československé úřady nebyly s to ony děti v německých rodinách vypátrat. Takže byly prohlášeny za mrtvé. Když ale byly prohlášeny za mrtvé, tak proč po nich StB tajně pátrala ještě další skoro tři desetiletí?
0 # Anonymní 2014-06-22 12:48
To pořád opakujete, ale mohli pátrat jen po další jedné části, která byla adoptována (eventuálně např. prodána do Norska), než byly zbylé nevybrané děti "náležitě vychovány" (kinder a utajenější verze "zvláštního zacházení"). Cíl byl jasný: Lidice mají zmizet a i malé děti si pamatují. Každopádně jestli přežily, sousoší v Lidicích dostává další rozměr a ukazuje, jací zmrdi nacisti byli.
+1 # Vuřty 2014-06-22 12:52
Pan Anonymní z 12:48 ráčí neuvažovat. Dospělé ženy si snad nepamatují? A kolik "Lidic" připravili v míru Češi Němcům českých zemí. Více než stovku!
0 # David Schmidt 2014-06-22 13:10
Narozdíl od 10, 11 letých dětí, co
brečí, kde jsou rodiče a že se němčinu učit nebudou, ženy mohly jen pracovně využít a až by nemohly "přeřadit" jinam.
+1 # Tomáš Pecina 2014-06-22 13:38
Nejsou důkazy, že byly zabity. Jistě vám neušlo, jak naložil soud v Jerusalemě s důkazem ve formě knihy Zde stávaly Lidice vydané v r. 1962 Svazem protifašistických bojovníků (zasedání č. 81).

Předpokládám, že bylo ve státním zájmu, aby se žádné z "negermanisovatelných" dětí po válce nenašlo, je jen divné, že nemáme jejich svědectví ani z období po r. 1989. To zůstává záhadou.
0 # Tomáš Pecina 2014-06-22 13:42
Oprava, první vydání je zřejmě už z r. 1959.
0 # David Schmidt 2014-06-22 14:13
Děti
už ve školním věku v takovém počtu během 3 let a za daných okolností
nezmizí jen tak beze stopy. To není žádná záhada, ale velmi silný důvod
pro závěr, že zemřely.
+1 # krystlik 2014-06-22 15:07
Ad 14:13:

Spíše, že byly adoptovány a cs-úřady nenalezeny.
0 # David Schmidt 2014-06-22 15:33
Nesmysl. To mohl být jen zlomek: velmi malé děti.
0 # krystlik 2014-06-22 15:51
Pročpak pouze malé děti? Starší snad nemohou být adoptovány?
0 # David Schmidt 2014-06-22 16:16
Protože
starší
se během 3 let neponěmčí, aby beze stopy zmizely.
+1 # krystlik 2014-06-22 16:50
Bez styku s mateřskou řečí se v německém prostředí poněmčí dokonale. Za předpokladu, že náhradní rodina se k nim chová vlídně, což je v podstatě zaručeno předchozí snahou pěstounů o adopci děcka, společně s představou, že rodiče jsou mrtvi, a s faktem, že se k nim zpráva o hledání lidických dětí nemusela v poválečném Německu dostat, zůstaly ony děti v náhradních rodinách. Jsou známy případy vrácených lidických dětí, ne zcela v roce 1942 malých, které měly léta psychická traumata z odloučení od svých pěstounů a vrácení do ČSR.

Ba ani nemusely archivy matrik dotyčných obcí se záznamem o adopci vyhořet - hledejte v matrikách po celém Německu a Rakousku v předválečném rozsahu
necelou stovku dokladů o adopci s téměž jistým předpokladem, že v jedné matrice pokud bude, bude nejvýše jeden záznam o adopci lidického dítěte. Ne dvou nebo tří. To byl úkol nadlidský. Musíte též započíst lidskou solidaritou, která bude chránit náhle vykvetlé štěstí rodin, kterým bylo umožněno adoptovat dítě - Lidic.
-1 # David Schmidt 2014-06-22 17:48
To jsou na tak velkém vzorku, nejen statisticky, velmi nepravděpodobné
spekulace. Tak rychlé poněmčení je nereálné beze stop, hlavně by nebyl
důvod, proč ani sami nevyhledali příbuzné, média atd.
+1 # krystlik 2014-06-22 18:52
Kam chodíte na takové bláboly? Kdo např. utekl před bolševismem a důsledně mluvil na své dítě německy, zapomnělo svůj mateřský jazyk. Nesmělo ovšem mít vedle sebe sourozence nebo v blízkosti kamaráda(-ku) se znalostí češtiny. Popsané zapomnění jazyka nemohlo být tak rychlé jako s adoptivními rodiči nerozumějícími ani slovo česky, protože z počátku přece jen čeští rodiče z pohodlnosti nebo z vlastní neznalosti němčiny dítěti mluvícímu česky rozuměli, než aby předstírali, že nikoli.

Zřejmě netušíte, jak to po válce v Německu a Rakousku vypadalo! V době, kdy se adoptované děti mohly začít starat o svůj původ, tj. když odpadly starosti o holé přežití a hlad, byla v proudu již studená válka. Mladší si nepamatovaly, u starších chyběl zájem pátrat, zejména když byly přesvědčeny - a to zřejmě byly - že jejich rodiče a příbuzní nežijí. Který adoptivní rodič by rád viděl, kdyby dítě musel vrátit?

Znepokojující je zpráva z Frankovy kanceláře z června 1944, protože děti z Lidic podle oné zprávy umístěné v Praze se po válce v pražském sirotčinci našly. Jejich počet variuje podle zdroje toho či onoho historika. Tedy ona zpráva je minimálně z poloviny pravdivá. Zato lidické děti ze Svatobořic nejsou k nalezení. To je nanejvýš podivné. Svatobořice byl internační tábor - žádný KZ! - pro cca 3500 rodinných příslušníků členů zahraničního odboje, i když pět z nich (příbuzní Beneše a ministrů Němce a Stránského) bylo, zřejmě kvůli nátlaku na ony politiky, strčeno do běžných německých KZs. Tak zacházel okupační režim s příbuznými uprchlých vojáků a politiků.
0 # Anonymní 2014-06-22 14:30
Nechápu, co je na výše uvedené listině šokujícího. Takto přece vypadá válka, za každým mrtvým ze statistiky je nějaký příběh. Trvá-li válka dostatečně dlouho, srovná se jednání obou znepřátelených stran přibližně na stejnou úroveň (ne)lidskosti.

literarky.parlamentnilisty.cz/.../...
blisty.cz/art/15777.html

Důležité je, kdo a proč celé to peklo rozpoutal. Jak jednou válka vypukne, jdou stranou všechny civilizační výdobytky. Když vám jde o kejhák, moc se o humanitu nezajímáte, a když dopadnete nepřítele, co vás a vaši rodinu léta ohrožoval, co vás ještě před měsícem chtěl zavraždit, pochybuji, že s ním půjdete na pivo. Na popsané události není nic povznášejícího, ale je to naprosto standardní projev válečného barbarství.

A argument, že bylo po válce neobstojí. Za prvé lidé nepřepínají své emoce ze dne na den a za druhé válečný stav s Německem byl ukončen tuším někdy v roce 1951.
0 # David Schmidt 2014-06-22 14:54
Dokument ukazuje, že pokud by nedošlo k přestěhování do Německa, mrtvých by bylo
bývalo ještě více a jen šílenec mohl uvažovat o společném státu.
+1 # krystlik 2014-06-22 15:10
Ad 14:54:

Proč Francouzi, jejichž ztráty za okupace a války byly percentuálně vyšší než v cz-zemích, postavili osoby německého původu před normální a ne před revoluční soudy? Civilizační manko na české straně?
-1 # Anonymní 2014-06-22 16:01
Pane Krystlíku, jste demagog jako obvykle. Poměr usmrcených občanů ČSR byl přibližně 3,51%, občanů Francie 1,35% cs.wikipedia.org/.../...
+1 # krystlik 2014-06-22 16:20
Řeč byla o českých zemích, ne o celé ČSR. Že ČSR podle cs.wikipedie měla jen 10 400 000 obyvatel, je nepravda, 25 000 padlých vojáků taktéž neodpovídá pravdě. V 63 000 civilních obětech jsou i sudetstí Němci. Vše slouží jen k tomu, aby oběti ČSR byly poměrně vysoké.
+1 # Anonymní 2014-06-22 21:05
Český vlastenčík má jen tu svoji přiblblou "pravdu", které se nikdy nevzdá..
0 # Anonymní 2014-06-22 21:23
A to všechno je samozřejmě pravda, za války vlastně došlo k rozmnožení Čechů a Slováků, když o ně kamarádi Němci a jejich sudetští soukmenovci tak pěkně starali:) A ti zaprdění čecháčci je za všechno to dobro vyhnali:)
+1 # Anonymní 2014-06-23 10:21
Pan Kystlík má pravdu, to porovnání s Francií je podnětné. Statistiky jsou zavádějící a Wikipedia nepřesná. Rozhodně nechci zlehčovat nežidovské české oběti války, ale bestiality v pohraničí v období květen 1945 až ukončení odsunu musíme pojmenovat a příjmout a vyrovnat se s nimi. Čím dřív, tím lépe.
0 # Věra Pavlátová 2014-06-22 18:05
WTF? Proč jsou zde nazýváni čeští komunisty českými nacionalisty?

Jakási zmíněná komunistická odplatná garda, oblažená názvem "Černý lev", neměla s pozdější (vznik 1948/1949) antikomunistickou skupinou "Černý lev 777" nic společného!
-1 # Daniela 2014-06-22 20:24
Knuceni o zaujatem ublizovani na Norimberskem procesu je ubohy plac zbabelych nacistu, co nedovedli stravit porazku po chlapsku. Jsou z nich vecni sasci, oproti celemu civilisovanemu svetu. Samozrejme, ze v Norimberskem procesu se dukazy zkoumaly. Najme planky pro plynovaci auta a vysetrovanim tovarny, ktera tyto auta, puvodne vynalezena Sovety, zdokonalila a vyrabela..
Dlouholete deniky nacistickych pohlavaru byly tez predlozeny. O policejnich dokumentech, podepsanych rozkazech ani nemluve. Kdyz si nekdo nasadi nackovske klapky na oci, tak nevidi podstatu a navzdy zustane na okraji svobodne spolecnosti.
------------
V pripade unosu a zmizeni lidickych deti se v normalnim svete dava vaha tem primo zucastnenym, ukrivdenym, jejich nazor je prednejsi, padnejsi, nez vsechny zpolitisovane dohady dohromady. Zrovna na tomto principu se demokraticky svet priklani k vetsimu poctu zmasakrovanych v Armenii, oproti tvrzeni Turku, ze se genocida nekonala. Toto je zakladni moralni pravo poskozenych ... Kdyz si chteji mnozi Cesi pripominat tragedii Lidic, uz jedno, jakym zpusobem, obtezuje to urcitou skupinu lidi, ze. No a co ? Ti nejsou "hlasem naroda:". Co jim tedy zbyva , jen brblat...:-)
Ja si stojim za tim, ze vetsina lidickych deti byla nejak zprovozena se sveta, take proto, ze
kdyby je nacisti povazovali za hodnotne arijske deti,
nezatahli by je do Polska, do mist, kde byla smrtelna situace pro Slovany, ale
poslali by je hned na prevychovani do ceskeho, potazmo nemeckeho sirotcince v Risi.
Nechovali by se k nim jako ke psikum, ktere si nekdo vybira v utulku zvirat.
Deti byly internovany bez spravne vyzivy, bez osetreni, starsi deti vymenovaly mladsim plinky. Takto se zachazi s nevinnou lidskou bytosti ?
Copak zalezelo jen na ceskoslovenskych uradech, aby deti hledaly? Kdyby se jen jedno z deti prihlasilo v Nemecku, tak by to neslo zatajit., Lidice jsou smutne zname vsude ..Nepravdepodobne, ze by se z desitek deti nektere neprihlasilo. . .Ale v pozdejsi dobe se nenaslo ani jedno !. Az zpytaci dokazou a zverejni jmena adoptovanych a ponemcenych deti , pak muzeme dale diskutovat.
----------
Ohanet se Hitlerovym prikazem o prevychove, nu, chaby pokus o proti-argument. . V te dobe si jeste Hitler nekdy nechaval situaci vysvetlit a take svuj nazor zmenil. Prikladem bud p.Krystlikovo pojednani o tom, jak k.H.Frank rozmluvili Adovi zastreleni deseiti tisicu Cechu....
+1 # Anonymní 2014-06-22 21:02
Čeští nacionalisté nenávidící Němce nejsou vůbec schopni logického myšlení.
+1 # Tomáš Pecina 2014-06-22 21:23
Na rozdíl od vás, Danielo, používám mozek a ne emoce. Toto je pro mne rozhodující:

Frank Metzing und Kerstin Schicha stützen bei ihren Recherchen insbesondere auf einen Briefwechsel zwischen verschiedenen NS-Stellen über die Kinder von Lidice aus den Jahren 1943 und 1944. Am 13. Juni 1944, also zwei Jahre nach dem Verschwinden der 81 Kinder aus dem Sammellager Lodz, schreibt ein enger Mitarbeiter des Deutschen Staatsministers für Böhmen und Mähren, daß 65 Kinder von Tschechen, die standrechtlich abgeurteilt wurden, geschlossen untergebracht worden seien, davon 46 im Internierungslager in Swatoborschitz und 19 in einem Kinderheim in Prag. "Diese Kinder stammen aus den ehemaligen Ortschaften Liditz und LezÅaky, deren Einwohner im Zusammenhang mit den Massnahmen nach dem Attentat auf SS-Obergruppenführer Heydrich erschossen bezw. in ein Konzentrationslager eingewiesen wurden. Hierbei ist ein Abtransport nach dem Osten in Vorschlag gebracht worden", heißt es wörtlch in dem Brief. Für Frank Metzing liegt hier ein deutlicher Hinweis darauf vor, daß die Kinder im Sommer 1944 noch leben und möglicherweise die NS-Zeit überlebt haben.

Tím je verse o smrti dětí v r. 1942 vážně zpochybněna, a i kdyby to tak stokrát napsal Stehlík a dvěstěkrát to tak bylo ve Wikipedii, nemohu ji akceptovat za věrohodnou.
+1 # Anonymní 2014-06-22 22:21
Danielo, nevymýšlejte si, v Norimberku se důkazy nezkoumaly a ani nemusely, račte si přečíst článek 19 a 21 stanov tribunálu v Norimberku. Dokumenty, plánky, továrna, to jste si vymyslela, to sama víte nejlépe. Tento proces kritizují i soudci, není divu. Další procesy na tom byly podobně a ná základě lží svědků se lidé popravovali a odsuzovali na dlouhé roky do žaláře. Takový dokument USSR-54 zařazený mezi důkazy a "dokazující" vinu Němců za Katyň, to je skutečně něco. Mimochodem, podepsaný lidmi co podepsali dokument USSR-008 o Osvětimi. A co takový případ příslušníka Wehrmachtu Arno Diera (aka Düre)? Ten se přiznal že kopal hroby v Katyni během poprav. I jinak košér wikipedia pravdivě přiznavá jak to s ním bylo, jeho svědectví bylo tak absurdní, že ho nepoužili ani v Norimberku a později ho odvolal. Jak víme, samozřejmě všichni věděli jak to s tím masakrem je a před nějakou dobou byly odtajněny dokumenty, které dokazují že tento zločin spojenci vědomě kryli a jen přihlíželi jak se na ně háže vina. Buď je to Vaše neznalost, nebo naivita, tak jako tak je to špatné a Vaše povědomí o povaze těchto procesů je chybné.

dailymail.co.uk/.../...

Jak se provádí vyšetřování zločinu, to si můžete přečíst v německých zprávách vyšetřující masakry Sovětů v Katyni nebo ve Vinnitse, obojí dostupné, dá se stáhnout nebo koupit. Mezinárodní komise, pozorovatelé, exhumace, vyšetřovatelé, identifikace obětí. Něco obdobného budete o Němcích hledat marně.

Deníky, naneštěstí pro Vás, jdou proti Vašemu přesvědčení včetně nedávno "nově" objevených deníků Alfreda Rosenberga. Tak o čem mluvíte?
0 # Anonymní 2014-06-22 22:25
"mozek a ne emoce" - nikoli používáte jen část mozku vlivem hluboké emoce :/ je jedno, zda umřeli v r. 42 nebo později. Válku evidentně nepřežili, což vidí i slepý.
0 # Tomáš Pecina 2014-06-22 23:42
Slepý možná, já to mám za spíše pravděpodobné, určitě ne jisté. Jedno, kdy a kým byly děti usmrceny, není, je-li jako oficiální verse presentována nepravda.
0 # Vodník 2014-06-23 13:45
Nejsem si jist, zda odkaz na zpochybňující text či jeho citace není už trestným činem. Stwora uveřejnil pouze překlad zpochybňujícího textu a byl odsouzen! Níže účinkující Šimon Klein by o tom mohl vyprávět!
0 # Daniela 2014-06-23 21:42
Zase to zkousite, Vodnicku, ale OKO nikdy nespi :-)
Jiz bylo et nauseum vysvetlovano, ze V.Stwora postoval nekolk clanku, ktere by kvalifikovaly za hrube antisemiticke, ale vybral se clanek s nametem holokaust.
Bridil E.S. clanek spatne prelozil, nevim, zda z neschopnosti ci umyslne.
Je ale nesporne a dokazane, ze
..."Popírání holokaustu se Stwora dopustil zveřejněním článku „Holokaust a jeho čtyřmilionová varianta“, kde mimo jiné je uvedeno: „Ve skutečnosti neexistuje žádný důkaz, že byl v jakémkoliv táboře smrti používán jedovatý plyn, plynové komory nebo plynové pece..."

Takze, po tisicikrate, nejednalo se o nejaky "pouhy preklad ", - vyrok v clanku je vysloveny antisemitsky utok na zidovske obcany a ti maji, podle ceskeho platneho zakona, pravo se branit a duvod k trestnimu oznameni.
0 # Tomáš Pecina 2014-06-24 01:44
Popíračská literatura má podobnou validitu jako Däniken: možná tak k vodě, když chce člověk něco číst a nepřemýšlet u toho. Skutečným problémem jsou právě protipopíračské paragrafy, které tuto literaturu legitimisují a dávají jí kredit, jaký by jinak neměla. Stwora neměl být nikdy souzen, natož odsouzen. Zvědavce téměř nečtu, ale v tomto jsem na jeho straně.
0 # Daniela 2014-06-24 05:38
Pane Pecino,
dovolim si pripomenout, ze jste zase zapomnel dodat
... Bud svoboda slova je, anebo neni..
0 # Tomáš Pecina 2014-06-24 08:25
Opět vaše proslulá neschopnost argumentovat. Ale to se už asi nezlepší.
0 # Vodník 2014-06-24 09:52
Daniela: neříkáte nic jiného než já. Stwora byl potrestán za uveřejnění překladu popíračského článku.
+1 # Anonymní 2014-06-22 20:58
Erich Kern: *Das andere Lidice* - Die Tragödie der Sudetendeutschen
0 # Daniela 2014-06-22 22:27
Tak neakceptujte p.Pecino, ale mel byste predlozit Nemce, alespon jednoho, co si po letech uvedomil , ze byl adoptovan. Podle nemeckych detektivu se nasel dokument, ktery svedci, ze z lidickych a lezackych deti zbylo jen 46, to by nebyla ani polovina pohresovanych. Devatenact deti v sirotcinci v Praze, copak se nenasli za pul stoleti nejaci svedci, kteri tenkrat ty deti zaopatrovali ? Odpoved je , nenasly se proto, ze tyto deti nebyly po " zastrelenych obcanech Lidic a Lezaku" , ale zrejme jine deti... Kde je ten prazsky sirotcinec a kde je seznam jmen deti z Kinderheimu v Praze ? Jestlize nekdo prijde z alternativnim nazorem, mel by byt schopen ho faktualne podlozit..
Ponizujici vyber unesenych deti podle nordickeho vzhledu neni emotivni nazor, ale fakt..

0 # Tomáš Pecina 2014-06-22 23:33
Alternativní názor je podkládán onou korespondencí, kterou ti dva němečtí studenti objevili. Povšimněte si, že nehájím stanovisko, že děti nutně přežily válku, jen, že nebyly zabity tak, jak se píše na Wikipedii a jak bylo mj. traktováno ve filmu Lidice. Pro přesnější závěr o jejich osudu nemáme (zatím) dost podkladů, a není jisto, zda kdy budeme mít.
0 # Daniela 2014-06-23 00:45
Povsimla jsem si, TP.
Pokud ale spojujete pausalne Nemce, kulturni germansky narod s jejich prechodnyn silenstvim a barbarismem , ktere se snazite relativisovat, pak, podle meho nazoru, ceskym nemcobijcum nahravate..Mne uz stacila k vychutnani ceske atmosfery pricina zvoleni presidenta Zemana..
Mrzi mne to.
0 # Tomáš Pecina 2014-06-23 04:12
Nevšiml jsem si, že bych kdy nacismus omlouval nebo relativisoval. Odpovědnost za to, že podlehli Hitlerovi, Němci nesou, a je to hanba tohoto národa, ke kterému mám jinak jako germanofil velmi kladný vztah. Hitler Němcům a Německu ublížil jako nikdo jiný v historii. Ale – a toto "ale" nelze pominout – za toto selhání nepřísluší žádnému Němci kromě těch, kteří se osobně dopustili válečných zločinů, trest smrti, a Češi zabili nevinných Němců během vyhnání desítky tisíc. To je zase velká a nesmytelná hanba českého národa.
0 # Vodník 2014-06-23 13:50
Hitler Němcům a Německu ublížil jako nikdo jiný v historii.
Totéž platí o kommunismu a Rusech - s tím rozdílem, že Němci Hitlerovi podlehli okamžitě a nadšeně sami, zatímco kommunism vyhladil milliony Rusů než ho Rusové - až po přepadení SSSR nacisty! - vzali za svůj.
0 # Tomáš Pecina 2014-06-23 14:25
Ovšem. Rusům nejvíc ublížili komunisté, což je tvrzení stejně nesmyslné, jako že Němcům ublížili nacisté.
0 # Vodník 2014-06-23 14:31
A přesto je to tak - s těmi rozdíly, které jsem naznačil.
0 # Šimon Klein 2014-06-23 09:30
Pane Pecino, stále ještě nevím, co si o Vás mám myslet, ale přiměl jste mě k tomu, abych si znovu a tentokrát pořádně přečetl § 405 trestního zákoníku. Vzhledem k tomu, že trestné je již samotné zpochybňování genocidia (bez ohledu na to, zda je pravdivé či ne), neměl by být trestně stíhán též každý, kdo zpochybňuje genocidium spáchané Čechy na Němcích?
0 # Tomáš Pecina 2014-06-23 12:34
Oficiální verse dosud zněla, že vyhnání Němců nebylo genocidiem, takže jeho popírání bylo beztrestné. Po novele TrZ, pokud ji podepíše president, by se muselo tvrdit, že vyhnání Němců nebylo ani zločinem proti lidskosti, což už bude lehce pikantní (ne arci vyloučené).

O problému "úřední pravdy" jsem psal např. v souvislosti s trestním stíháním Jana Šinágla zde:

Potíž není v tom, co znamená zákaz zpochybňování (s právním výkladem tohoto pojmu není zásadních potíží, jak vyložil i Nejvyšší soud ve Stworově kause), ale jak se vyhnout problému úřední fixace dějin, určení referenčních, diskusi vylučujících a "silou samotného práva" pravdivých tvrzení, vůči nimž se bude popírání poměřovat.
0 # Šimon Klein 2014-06-24 13:30
Zajímalo by mě, kde pro takovou "úřední pravdu" berou příslušné orgány oporu v zákoně (o ústavnosti nemluvě). Text zákona podle mě připouští jen dva výklady - buď možnost "důkazu pravdy", anebo absolutní zákaz zpochybňovat jakoukoli genocidu (třeba proto, že takové zpochybňování je pro oběti zraňující bez ohledu na to, zda daný incident šlo nebo nešlo označit za genocidu).
0 # Šimon Klein 2014-06-24 13:29
Tento komentář byl odstraněn autorem.
0 # Anonymní 2014-06-24 21:28
To že němci uvěřili kolektivistické ideologii (nacismus) dříve než češi (komunismu), je jako kulturní národ diskvalifikuje na stovky let.. Je to navíc omluva pro čechy.... V atmosféře doby pouze slepě ( tak jako dnes ) přejímali západní vzory a zkoušeli napodobit to co viděli jako účinné u sousedů, domnívaje se že to je moderní civilizační a kulturní výdobytek.... Ke všemu podobný systém byl IN i na východě... takže tlak byl velký

Nemecko zachranilo to, ze bylo rozdeleno ... Jen tak bylo mozne pod imperialni nadvladou demokratickych USA a GB alespon tuto cast privest k rozumu a rekultivovat... :-D Cesi takove stesti bohuzel nemeli :(

Petr V
+1 # krystlík 2014-06-24 21:54
Omyl. Nacionální socialismus je ryze český vynález, který pak přeskočil z Prahy do Sudet, pak do Vídně a naposledy do Mnichova.
0 # Daniela 2014-06-25 02:05
Ryze cesky vynalez ? To je vas krystlikovsky nazor, pane Krystliku.
Tech ceskych vynalezu moc neni a uz vubec ne ten vami zminovany. Ja jsem presvedcena, ze Cesi, nebo Bohmove, nacionalni socialismus nevynalezli.
V Zap-.nemeckych skolach se v 70. letech ucilo, ze prime koreny narodniho socialismu sahaji az do 18. stoleti v Prusku. . V te dobe tam vladl Fridrich II., inteligentni autokrat, ktery zavedl osvicenecky absolutismus. Provadel nasilne pokrokove reformy ve skolstvi a zemedelstvi, jeho armada byla vzorem oddane discipliny. Tvrde proklamoval zajmy a prava pruskeho statu pred zajmy jedince. Sice povolil vice svobody tehdejsimu tisku, ale vzdy z osobniho hlediska vudce.
Tato prisna pravidla statu-vladce inspirovala moderni nacisty pri skladani programu NDSAP..
0 # Erkyl 2014-06-25 08:03
A co Klofáč ? Tuším rok 1896. Můj děda byl národním socialistou již v roce 1922.
+1 # krystlik 2014-06-25 12:35
Faktem je, že v českých zemích byly před WW I dvě národně socialistické strany: jedna pro českojazyčné, druhá pro německojazyčné Čechy. Říšskoněmecká byla založena až po válce.
+1 # Anonymní 2014-06-26 19:25
Česká strana národně socialistická (ČSNS) existuje v Česku dodnes. Stačí trochu změnit slovosled, přidat dělníky a máme tu něco podobného jako byla Národně socialistická německá dělnická strana (NSDAP).
0 # Anonymní 2014-06-27 11:29
Válkové už nehrozí stíhání za zlehčování nacistických zločinů
novinky.cz/.../...
0 # Anonymní 2014-06-30 21:13
Nejhorším vynálezem je však komunismus! Který je vynálezem krajanů Marxe a Englse... Ale to byli určitě také Češi...

Petr V

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)