Důležité upozornění!

Policie České republiky a šéfcensor Ústavu pro studium totalitních režimů Jaroslav Čvančara varují: citovat jakékoli texty z tohoto blogu způsobuje vážné risiko trestního stíhání! Četba na vlastní nebezpečí!

Video (doporučuji zhlédnout v HD kvalitě) ke dvěma thematům, nedávno na tomto blogu diskutovaným: plastice Entropa a angličtině českých politiků.

Nevím, jak video zapůsobilo na ctěné čtenáře, ale já se dosud nacházím ve stavu nejhlubšího šoku: proboha, jsou toto vysocí představitelé státu, jehož jsem občanem!? Žádám, aby mi za tohle trapné představení ihned vrátili vstupné!

Komentáře   

0 # Guy Peters 2009-02-08 13:54
Vondrova angličtina je děsivá (vyrovná se Špidlově franštině), Vicenové o něco lepší. Ta neznámá mladá dáma také nemluvila právě brillantní angličtinou.

Za mnohem horší však považuji Vondrovu neochotu převít odpovědnost a úděsný směšný ostrakismos Černého.

Topolánek pro jistotu nemluví anglicky vůbec. Jsem zvědav, kdy se toho nechutného postkommunismu zbavíme.
0 # Vodník 2009-02-08 14:40
Já jsem to ani nedoposlechl. Tenhle člověk byl 4 roky velvyslancem v USA?! Já jsem po dvou letech mluvil líp než on! Jak vidno, k získání důležitého postu není rozhodující kvalifikace.

Jestli on těm svým řídícím orgánům dobře rozumí - nebo ho úkolují přes tlumočníka? :-D
0 # Tomáš Pecina 2009-02-08 15:23
Vicenové o něco lepší

Asi ano, i když tvary jako [sentenzis] nebo [senčuri] studuschopnému člověku nahánějí ruměnec do tváře.
0 # Tomáš Pecina 2009-02-08 20:05
Na Vondru hodně vzpomíná ve svých memoirech Jan Drábek. I na zamini-angličtinu, např. na to, že corps se tam zásadně vyslovovalo jako corpse; zejména ve spojení diplomatic corps to muselo znít pikantně!
0 # Leon Kreutzfeld 2009-02-13 10:54
Ja jsem to takhle nejak cekal, takze nejsem prekvapen prijemne ani neprijemne. Vondra ma sice strasny prizvuk, ale jinak jeho anglictina je imho zcela funkcni, vzdyt nakonec snad prednasel nejakou geopolitiku na NYU Prague. Skoda ze ti mladi umelci meli jazykovou barieru a nepodarilo se jim toto zajimave dilko dostatecne osvetlit a omezili se jen na trapne omluvy.
0 # Tomáš Pecina 2009-02-13 10:57
Faktem ovšem je, že svůj projev četl, takže o funkčnosti bych hovořil spíš u toho, kdo mu to připravoval.

Mám ostatně dojem, že z něj bude za pár let, nejpozději po smrti Havla,diplomatic corpse.
0 # Leon Kreutzfeld 2009-02-13 13:54
Zhruba v pulce odpovidal Vondra na par otazek bez pripravy a I tam se domluvil, I kdyz bylo evidentni ze nejake hlubokomyslne uvahy v cizim jazyce z hlavy nevytlaci.

Jako "jelen v zari reflektoru" tam pusobi vsichni ucinkujici. Vypadaji jako banda skolaku, ktere si pozval reditel k sobe protoze kourili na zachode. :-))

Ta anglictina tu trapnost uz jen podtrhuje, pritom to mohlo dopadnou daleko lepe, kdyby to nejaky charizmaticky a schopny recnik zabalil do nejakych pseudointelektualnich zvastu, ta Entropa je zajimava a prodavat ji jako "ja to tak nemyslel, penize vratim a zachod sundam", to je pod uroven.
0 # Guy Peters 2009-02-13 16:18
LK to zanalysoval naprosto přesně.

kdyby to nejaky charizmaticky a schopny recnik zabalil do nejakych pseudointelektualnich zvastu
Kde ho vzít a nekrást?
0 # Leon Kreutzfeld 2009-02-13 17:23
"Kde ho vzit a nekrast?"

Clovek, ktery hovori bez problemu anglicky, uvolnene pracuje s medii a v zapadnim svete je doma, je Tomas Etzler, toho casu zpravodaj CT v Cine. Parkrat jsem ho videl na CNN a to je asi jeden z mala Cechu, ktery by v techto podminkach nevypadal jako ten prislovecny jelen. Nekoho takoveho si meli najmout na 6 mesicu jako tiskoveho mluvciho predsednictvi.

Mozna i ten Klvana by byl prinosem, prece jen neni hlupak a s lidmi od tisku by patrne umel jednat lepe nez s domorodci v brdske pivnici. Ale ten uz je po tom uadauovem vyprasku pro takovou roli asi nepouzitelny.
0 # Guy Peters 2009-02-14 00:11
Tak díky za info.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)